Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
mooch píše:
jo a všechny jsme rodily letos. volila bych variantu registrace podolí a případnej rychlej přejezd do hořovic.
Ahoj,taky jsem se rozhodovala mezi Podolím a Hořovicemi.Do Podolí chodím od začátku do poradny,ale zvítězily Hořovice.Byla jsem se tam podívat na tý jejich besedě a super.Takže nakonec jsem se nešla do Podolí ani registrovat.Ale jinak to lze se v Podolí registrovat a pak rodit jinde.
Ahoj, máte někdo prosím zkušenost s porodem v Hořovicích nebo v Podolí v poslední době (loni, letos)? Nemůžu se pořád rozhodnout, na internetu je spousta pozitivních i negativních příspěvků na obě porodnice, ale většina jich není aktuálních, tak nějak pořád nevím, co si nakonec vybrat
vždycky se nadchnu pro některou z porodnic, a pak narazím na naprosto odstrašující příspěvek
ráda bych rodila přirozeně, bez zbytečného urychlování, nástřihu atd, ráda bych dostala mimi hned po porodu na bříško a taky bych moc chtěla kojit a mít mimi co nejvíc u sebe…máte některá takovou zkušenost? ![]()
@yvein podolí - porod ok, ale šestinedělí je tam dost otřesné, ovšem to bývá leckde. hořovice porod horší a šestinedělí bohužel nemám info. V podolí jsem byla naposledy koncem prosince letošního roku, takže info čerstvé. Spíš napiš, co konkrétního tě zajímá v tom Podolí…
Ahoj, nooo ono to u mě není moc o konkrétních věcech, spíš jsem z pročítání internetu nabyla dojem, že většina těch hrůzostrašných příspěvků jsou staršího data, tak mě zajímají zkušenosti maminek, co rodily nedávno. třeba u toho Podolí jsem slyšela o nějaké pitomé sestře na šestinedělí, která ti klidně urve právě přisáté miminko od prsu, že už ho musí odnést pryč, nebo že ti prý klidně mimi vezmou a i když o něj prosíš, vrátí ti ho třeba až po šesti hodinách apod…to jsou snad jen fámy, ne? ![]()
Příspěvek upraven 25.10.16 v 17:31
Já zase nechápu, proč scháníš negativní info a že by přišla sestra na šestinedělí a urvala ti miminko přisáté k prsu a dala ti ho po šesti hodinách??? Být tebou začnu používat mozek, jestli ti teda můžu poradit..já přišla na pokoj po císaři ráno v sedm a když jsem se osprchovala a cítila se na to, začali jsme přikládat, mimčo jsem si mohla okamžitě nechat na pokoji u sebe, pokud jsem chtěla se trošku prospat, dala jsem ho sestřičkám, nebo se vysprchat, než mi dali na pokoj spolubydlící, která pohlídala mimčo mě a já jí..protože sprchovat jsem se chodila dost často, jako některá sestra na šestinedělí milejší, jiná míň, ale celkově na Podolí nedám dopustit..fakt zlatá doba bez internetu, přijde mi, že většině žen už z toho šibe, pořád nějaký info, pořád se v něčem babrají, řeší kraviny, místo aby začali používat zdravý rozum, já budu do týdne v Podolí rodit po třetí a za mě tedy nejlepšé porodnice ![]()
Rodila jsem v Podoli pred tremi tydny a spokojenost. Je to o lidech a personal maji fakt dobry totez zazemi k porodu.
@yvein když jsi informována a ohradíš se, pak ti dítě nikdo odnášet nesmí. muzes si i sepsat porodní přání, které se týká pobytu na šestinedělí. Na sesterně nemusí byt vůbec. Negativní zkušenosti -pro každého to je něco jiného, záleží co chceš.
Ahoj, já jsme rodila v Podolí preldoni v prosinci, mela jsem porodni plan, vse respektovali, ale nakonec me presvedcili na amniotomii, ktera mi zastavila porod, jenz skoncil cisarskym rezem. Kdybych ale byla rozhodnejsi, verim, ze bych mela krasny prirozeny porod, prostredi na to bylo vhodne. sestinedeli nic moc, lituji, ze jsme netrvala na tom, ze maly bude se mnou hned od presunu na normalni oddeleni, presvedcili mne, ze si ho nechaji jeste den, a vnoci mi ho v rozporu s dohou na kojeni neprinesli napr. Jinak ale ok, je ale urcite dobre byt poucenou pacientkou. Az budu rodit znova, asi pujdu zase tam, protoze mimo prahu to mame daleko a v praze je asi na toto porad nejlespi.
Ahoj. Rodila jsem koncem října v Hořovicích. K porodu nemám jedinou výtku. Naštěstí se mi vystřídala směna a převážnou dobu se o mě starala perfektní porodní asistentka a rodila mě perfektní paní doktorka. Od nástupu jsem byla na porodním sále, takže jsem měla svůj klid a vyhla jsem se přesunům. Jsem prvorodička a na porod jsem se nijak nepřipravovala, takže jsem se nevyhla nástřihu a šití. Po porodu mi malou na břicho nedali, ale měla jsem ji hned vedle sebe a nechali nás tam pak dvě hodiny v klidu samotný.
Na pokoj jsem se dostala až po půlnoci, malou si nechali u sebe na vykoupání a abych se vyspala. Přinesli mi ji v 5 ráno na přiložení a pak mi ji dali až v 10. Pak už jsem ji ale měla pořád u sebe na pokoji.
Vytkla bych dvě věci. To, že nemají upravený jídelníček pro kojící mamky a hlavně to, že s náma po porodu nikdo necvičil a ani jsme nedostaly žádné rady na doma (jak pomoct k zavinutí dělohy, co s břichem, atd.). Známá rodila o měsíc dříve v Podolí a dostala manuál na cvičení a hned první den s nima cvičili. Ale zase na druhou stranu jí dělali problémy s porodem a nenaučili jí tam kojit. Žádná sestra se jí nevěnovala a naopak jí akorát nadávali, jak je možné, že ještě nekojí. Pustili je s malou domů, i když malá stále ubírala na váze a ona ještě pořádně nekojila.
Za mě Hořovice rozhodně ano - personál na jedničku.
Děkuju za zprávy, jsem ráda, že jste se ozvaly
) každý má jinou zkušenost, někdo je v Podolí hrozně spokojený a každá negativní zmínka ho neskutečně vytočí, někdo jiný ale může mít zkušenost špatnou
Těžko říct, čím to je, jestli se tak mění nálada personálu, nebo jsou některé maminky po porodu přecitlivělé a vnímají všechno hůř. Sousedka rodila v Podolí loni na jaře a byla spokojená, kolegyně z práce tam rodila na podzim a ta měla hrozné problémy - porod jí urychlili, nakonec musela na akutního císaře a měla problém se rozkojit. Když se ptala sester na pomoc, řekly jí, že tam není sama a že přijdou za chvíli, ale pak nepřišly. Pozvala si proto externí laktační poradkyni, která jí hodně pomohla, ale když už se miminko konečně přisálo, přišla sestra, prohlásila, že je teď čas na něco jiného (na co nevím, to bych kecala) a mimčo prostě odnesla. Myslím, že kdyby se kolegyně víc bránila, asi by jí ho nechala, ono fakt těžko říct, čím to bylo, že jí to v porodnici tak nevyšlo s lidma. Věřím, že tam je většina sester prima, ale raději bych zkušenosti více lidí, než se rozhodnu definitivně. Přece jen je asi lepší vědět, co člověka může potkat
kdyby tehdy kolegyně věděla, že tam nějaká taková sestřička je, myslím si, že by třeba byla připravená se za mimčo víc prát, říkala, že ji to v ten moment prostě tak moc překvapilo, že jenom koukala ![]()
@yvein ber to tak, že podolí je daleko větší porodnice, takže tam bude daleko více růůznorodých recenzí… já rodila 4 krát v hořovicích, naposledy v srpnu.. a třeba např. když si přečteš poslední recenzi na hořovice tady na emiminu, tak ti jistě dojde, že to psalal totální pipina… na hořo je super soukromí u porodu, moderbní šestinedělí s komfortníma, i když mrňavýma pokojema… není to úplně alter porodnice, a le jsou hodně milí a vstřícní v rámci klasických postupů a za mě mají velkou zelenou a neměnila bych..
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.