Hory, batole a tchýňáci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
marra
27.9.11 12:52
dalimil píše:
Já bych dítě poslal, do zimy daleko, motorika se vylepší. Nastavil bych rámcová pravidla ( lyže zatím ne, sáňky ano atd. )
Pokud syn s prarodiči vychází dobře, tak si to všichni užijou. Týden na horách je paráda, že podle mě v 2,5 letech ty lyže asi stejně ještě nedá, takže o nic nepřijdešS příchodem miminka nevím, tady asi podle tvých pocitu, to je dost individuální…

souhlas,a jeste bych dodala,ze si alespon muzes v klidu vse zaridit pro prichod mimina eventuelne si odpocinout,ber to jako takove spetreni pro tebe i pro maleho,on bude plnej zazitku s prarodicema,ty s alespon odpocines,uzijes s manzel jeste chvili klidu pred narozenim dalsiho mimina..nehrotila bych to,vsak existuji telefony,a kdyby byl problem jiste by t tchanovci hned dali vedet,ne,?az budes mit deto dve,jeste budes rada za pozvani prarodicu pohlidat vnuky :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Drnka
27.9.11 13:17
marra píše:
dalimil píše:
Já bych dítě poslal, do zimy daleko, motorika se vylepší. Nastavil bych rámcová pravidla ( lyže zatím ne, sáňky ano atd. )
Pokud syn s prarodiči vychází dobře, tak si to všichni užijou. Týden na horách je paráda, že podle mě v 2,5 letech ty lyže asi stejně ještě nedá, takže o nic nepřijdešS příchodem miminka nevím, tady asi podle tvých pocitu, to je dost individuální…
souhlas,a jeste bych dodala,ze si alespon muzes v klidu vse zaridit pro prichod mimina eventuelne si odpocinout,ber to jako takove spetreni pro tebe i pro maleho,on bude plnej zazitku s prarodicema,ty s alespon odpocines,uzijes s manzel jeste chvili klidu pred narozenim dalsiho mimina..nehrotila bych to,vsak existuji telefony,a kdyby byl problem jiste by t tchanovci hned dali vedet,ne,?az budes mit deto dve,jeste budes rada za pozvani prarodicu pohlidat vnuky :pankac:

Souhlas, já bych ani ty lyže nehrotila, třeba si na ně nebude ani chtít stoupnout, a jestli ano, tak to zpočátku vydrží max. hoďku denně, což žádná megazátěž na vazy a klouby není, zvlášť, když v tomto věku horko těžko pochopí, jak dělat pluh (vlastní zkušenost - obě dcery moc bavilo jezdit šúsem z 15m kopečka, ale brždění či zatáčení pochopily až po 3. roce věku).

D.

• Citovat
  • Upravit
941
27.9.11 13:24

Nezlob se na me, ale stavet 2,5 lete dite na lyze je kravina!!!! Co ja vim, tak snad nejdriv od tri od ctyr. A asi bych nepustila, protoza

1. nevis co bude v unoru, planovat neco s tak malym ditetem tak dlouho dopredu je nesmysl
  2. byla s nimi uz nekde tak dlouho? Vi vubec, co znamena starat se o male dite? Co mala, snasi je dobre, je na ne zvykla? Co bude kdyz druhy den chytne hysterak, ze chce za maminkou? Privezou ji nebo ji tam nechaji a budou ji presvedcovat, ze je to ok i kdyz ona bude smutna, nestastna?
  3. Neverim tomu, ze i kdybys rekla, ze na lyze nesmi, ze jen na sanky, tak ze by to nezkouseli. Proste jen proto aby ti dokazal (tchan) jaka jsi hysterka a ze to je uplne v pohode.

Proste ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.11 13:39

Terak: nezlobím se, mám stejný názor :)
Jak někdo psal, že to mám brát jako odpočinek, tak mi to taky bylo podáno, ale já to jako relax neberu. kor když ta masáž začala už v srpnu :) Přesně jak píše Terak - nevím, co bude v únoru a to jsem se jim taky snažila vysvětlit. Marně. No nic. nebudu si s tím teď už lámat hlavu. Až to nastane, tak to budu řešit.
Jsem ráda za každý váš názor. Je to pro mne cenné. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
27.9.11 14:08

Taky bych nepustila :nevim: :nevim: Byla jsem se synem na horách letos v únoru a byl tam i čtyřletý chlapeček se sáňkami, na lyže ani náznak. Na to jsou prďolkové ještě malí. Ale jako malá jsem viděla sjíždět černou sjezdovku asi čtyřleté dítě 8-)

To že bych neviděla první stoupnutí na lyže by mě taky mrzelo, stejně tak to, že ho u sebe nemám po porodu, navíc další starosti, co se asi na horách děje.
Pokud v tchánovce nemáš důvěru, jakože nemáš, nepustila bych :nevim:

• Citovat
  • Upravit
941
27.9.11 14:17

Ano, mas dite, ktere umi ve dvou letech lyzovat a pak mas dite, ktere v peti nechce, boji se. No a co. Od toho jsou rodice, aby posoudili jeho kondici, co umi/neumi na co ma/nema. Ne dedecek, ktery se bude chtit hecnout pred partou kamosu, ze jeho dvoulete vnouce umi lyzovat.

:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
27.9.11 14:21

A navíc, mám tu zkušenost, že jakmile se něco plánuje takhle pečlivě dopředu, tak den před odjezdem dostane chřipku nebo angínu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
27.9.11 14:22
terak píše:
Ano, mas dite, ktere umi ve dvou letech lyzovat a pak mas dite, ktere v peti nechce, boji se. No a co. Od toho jsou rodice, aby posoudili jeho kondici, co umi/neumi na co ma/nema. Ne dedecek, ktery se bude chtit hecnout pred partou kamosu, ze jeho dvoulete vnouce umi lyzovat.:roll:

Kdyby v pěti, já od těch pěti odmítám mít se sněhem cokoli společného! (U nás byl příliš aktivní tatínek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.9.11 14:25
Emilie píše:
A navíc, mám tu zkušenost, že jakmile se něco plánuje takhle pečlivě dopředu, tak den před odjezdem dostane chřipku nebo angínu!

Jo to máš pravdu, my hory platili měsíc dopředu a týden před odjezdem měl horečky :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.11 14:25
Emilie píše:

Přesně tak. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.12 22:00

Ahoj, tak se hlásím jak to vše dopadlo. Termín porodu (sekce) mám opravdu přesně na ten týden hor. Jeli jsme celá rodina o svátcích ke tchánovcům, kde se nás zeptali, jak teda hory. Já řekla, že nepojede, protože mám teda tu sekci a chci mít dítě doma s tatínkem, aby za mnou (náma) chodilo na návštěvy a zvykalo si na miminko. V tu chvíli na mě začala tchýně doslova ječet, že jsem ulhaná a falešná (já v 8.měsíci těhu), že je všechny diriguju, že vítání občánků 1. dítka bylo v místě mého rodného bydliště schválně :nevim: a že si ho nemohla pochovat jako 1. v porodnici taky schválně, že jsem jí to úmyslně překazila. Přitom já 2 dny po císaři, nevěděla jsem, která bije, sestry mi říkaly, že když mimi spí, tak ho mám nechat v postýlce, kvůli monitoru. No vyjukaná prvorodička. a do toho přišli tcháni, mimi spalo… No a proto jsem teda falešná. Strašně jsem se rozbrečela, nebyla jsem jsem k zastavení. Utekla jsem z baráku a tchýně za mnou šla a ještě víc do mě šila. Tchán na mě řval, že cokoliv řeknu je lež nebo blábol… Přítel se nezastal, nechával mne v tom (nevěděl, že pak za mnou tchýně ještě šla a vřískala jak pominutá, ohledně té porodnice a vítání občánků). Z otce má respekt, tak nikdy proti němu nepůjde. Vlastně jsem první, kdo se proti jejich názorům ohradil. Pořád nad tím výstupem přemýšlím. Je mi to moc líto. Ale zároveň nedokážu odpustit tchýni, jak mě křivě obvinila z té porodnice a vítání, jak na mě v 8.měsíci těhu ječela. Vůbec neposlouchala, jak jsem se jí to přes slzy snažila vysvětlit…

• Citovat
  • Upravit
26574
8.1.12 22:06

Teda promiň, ale tvůj přítel je hnusný slaboch :poblion: A k tchýni a tchánovi slušná sloba nenacházím :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:
Zkus se nenervovat, ale s přátelem bych si vážně promluvila, jestli si teda takhle představuje podporu v manželství a jestli mu chování jeho rodičů připadá normální. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
8.1.12 22:10

ahoj holka,
je mi to za tebe moc líto, jak to teda nakonec dopadne? přitel a dítě pojedou? Příště ji nic nevysvětluj, nemá to cenu, kdo nechce chápat, nepochopí..V klidu poroď a ani ji k sobě a mimi nepouštěj do porodnice :twisted:
já měla něco podobného v bleděmodrém, manželova matka si na mne chce dovolovat jen když manžel není doma, v sedmém měsíci mi přišla oznámit, že se dítě bude jmenovat po ní, bude mit národnost i občanství po manželovi, a že mi ho zeberou když si náhodou najdu milence.já ji teda poslala do XXX ale byla to infarktová situace :? vytáčí mne dnes a denně, ale mávat sebou nenechám a to ji zřejmě tak rajcuje :nevim: To píšu jen proto, abys věděla že takovou supr rodinku nemáš jen ty, tvůj přítel by zasloužil nakopat, měl se tě zastat, teď jsi jeho rodina ty a děti!!!

Příspěvek upraven 08.01.12 v 22:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.12 22:11
jenny.fields píše:
Teda promiň, ale tvůj přítel je hnusný slaboch :poblion: A k tchýni a tchánovi slušná sloba nenacházím :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:
Zkus se nenervovat, ale s přátelem bych si vážně promluvila, jestli si teda takhle představuje podporu v manželství a jestli mu chování jeho rodičů připadá normální. :zed:

to víš, že jsem si s ním o tom promluvila. řekl, že tátu zná, tak se do toho nemíchal, a o výstupu mámy nevěděl, u něj nebyl. šel mě hledat. Ale máš pravdu v tom, že by si s nima o to měl promluvit. Tak třeba tento týden matku uvidí, tak snad… každopádně ve mě se to pere. Ráda bych s nima měla dobré vztahy kvůli dětem, na druhou stranu jsem z toho v takovém šoku, že bych je nejraději už nikdy neviděla.
Nechci být protivná, ale chování přítele neřeším, spíš nevím, jak dál s tchánovci. V tom bych potřebovala poradit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.12 22:12
burgundy píše:
ahoj holka,
je mi to za tebe moc líto, jak to teda nakonec dopadne? přitel a dítě pojedou? Příště ji nic nevysvětluj, nemá to cenu, kdo nechce chápat, nepochopí..V klidu poroď a ani ji k sobě a mimi nepouštěj do porodnice :twisted:
já měla něco podobného v bleděmodrém, manželova matka si na mne chce dovolovat jen když manžel není doma, v sedmém měsíci mi přišla oznámit, že se dítě bude jmenovat po ní, bude mit národnost i občanství po manželovi, a že mi ho zeberou když si náhodou najdu milence.já ji teda poslala do XXX ale byla to infarktová situace :? vytáčí mne dnes a denně, ale mávat sebou nenechám a to ji zřejmě tak rajcuje :nevim: To píšu jen proto, abys věděla že takovou supr rodinku nemáš jen ty, tvůj přítel by zasloužil nakopat, měl se tě zastat, teď jsi jeho rodina ty a děti!!!Příspěvek upraven 08.01.12 v 22:11

Ne, nepojede. Přítel tam ani jet neměl. Budou za mnou chodit do porodky. Ty bláho, taky hustá tchýně. 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová