Tchýně a dárek na Vánoce pro vnouče

20557
25.9.11 20:25
shadowgirll píše:
Ahojda holky,teda dneska mě tchýně zase tak nasr…bože nechápu o co jí pořád jde řekla mi že prej je davídek moc malej a proto mu bude stačit jen jeden dárek pod stromeček a to i jejich pes dostává dva :evil: :pocitac: to je asi jako když byl loni v bříšku a ona mu koupila jedny ponoštičky za asi 20,– na vánoce no co by jste si o tom mysleli? :pocitac:

My máme lepší tchýni, ta dává na dárky 150 korun… za to se v lidovce dají koupit dákry tři :mrgreen:
Babu neřeš, kupte co uznáte za vhodné. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
25.9.11 20:28

To znáš, ten inzerát: prodám všeobecnou encyklopedii, všech 18 dílů od A do Z. už ji nepotřebuji, vdala jsem se a moje tchýně ví naprosto všechno a naprosto nejlíp.

Jinak ji neposlouchej, ať si trhne protézou. Ale ze zkušenosti, dítě má dostávat dárek věk plus jeden, z více má zmatek a v jednom roce je totálně nejlepší zábava trhat vánoční papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65452
25.9.11 20:28

Matyášek od tchyně ještě nikdy nic nedostal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.9.11 20:31
Nebo ve vše za 30,– i pět dárků :lol: :lol: :lol: a nejlepší tchýni mám já, ta nedává vůbec žádný dárky, když spolu na štědrý večer nejsme, tak žádné dárky, ani dětem. A manžel, ten když byl na vojně v těch 19-ti, opušťák dostal až 26.12. tak taky nic nedostal, ikdyž s nimi normálně ještě žil pod jednou střechou, protože nebyl přeci doma.Svátky nedrží a na narozky zásadně užitečné dárky, pro pětileté třeba sada kapesníků, jednou jsem se zmínila, že je to hrůza s kapesníkama, že je ve školce ztrácí :lol: :lol: Chce to kliiiiiid.
peggy.sl píše:
shadowgirll píše:
Ahojda holky,teda dneska mě tchýně zase tak nasr…bože nechápu o co jí pořád jde řekla mi že prej je davídek moc malej a proto mu bude stačit jen jeden dárek pod stromeček a to i jejich pes dostává dva :evil: :pocitac: to je asi jako když byl loni v bříšku a ona mu koupila jedny ponoštičky za asi 20,– na vánoce no co by jste si o tom mysleli? :pocitac:
My máme lepší tchýni, ta dává na dárky 150 korun… za to se v lidovce dají koupit dákry tři :mrgreen:
Babu neřeš, kupte co uznáte za vhodné. :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140

Chápu tě :cert: to je jako prokletí tchyni nebo co… :pocitac: Náš malej nic k narození nedostal od jediných lidí, jo jasně že od babči s dědou :roll: jako fákt dostal i od nějakých vzdalených přibuzných a od kamarádu mé mamky atd. o mých rodičých, prarodičích, tetach atd ani nemluvím. od všech až na tchyni s tchánem. A to jako říkali že by mu chtěli něco dát, a nic, malej má 4 měsíce a už asi na to „zapoměli“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673

Kašli na ni,kup co se ti bude líbit a uznáš za vhodné.Já nakupuju na Vánoce hlavně dětem,miluju kupovat hračky :-D U tchýně mě mrzí,že když k ní kluk přijde,a řekne mu „tohle ti tady nechal ježíšek“ dá mu obláku s 2 tisíci.Kdyby mu nějakou levnou hračku aspoň koupila,kluk nemá rozum co to jsou peníze :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.9.11 20:33

Myslela bych si, že bych pro nenarozené dítě na Vánoce neočekávala vůbec nic (ale dostali jsme, což mě překvapilo dost) :mrgreen:

Jinak co chce koupit vnukovi na Vánoce, je totálně její věc, vy kupte, co budee chtít, přece to kupujete za svoje, nepotřebujete od ní povolení :mrgreen: Vyžadovat, aby kupovala nějaké dárky mi přijde zas jako divné…

A musím říct, že pro malé dítě je skutečně lepší méně dárku (teď teda myslím rok, dva, vašemu je to putna) - malý měl loni 20 měsíců (v 8 měsících ho to nezajímalo ani trochu, ani balicí papír) a nebyl tolik dárků absolutně schopný vstřebat - nejdřív dole u našich, pak u nás… Bylo vidět, že je toho na něho moc, pak už chudák jenom rozbaloval, rozbaloval, vždycky se podíval, rozbalil další a totálně nevěděl, co dostal a co si s tím vším počít :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
25.9.11 20:33
shadowgirll píše:
terinka4444 píše:
To znáš, ten inzerát: prodám všeobecnou encyklopedii, všech 18 dílů od A do Z. už ji nepotřebuji, vdala jsem se a moje tchýně ví naprosto všechno a naprosto nejlíp.Jinak ji neposlouchej, ať si trhne protézou. Ale ze zkušenosti, dítě má dostávat dárek věk plus jeden, z více má zmatek a v jednom roce je totálně nejlepší zábava trhat vánoční papír.
jo ale nejde jen o hračky třeba plínek není nikdy dost navíc má další dvě vnučky 4 a 8 let těm ale stále kupuje chodí snima do kina,do mekáče a o vánocích určitě nedostanu jen jeden dárek od ní

Nejsou to náhodou vnučky od dcery?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.9.11 20:35

A ještě, dětem v bříšku, to bych tedy dárky taky neřešila a ani by mě to nenapadlo. Já mám termín 24.12. a 27.12. dárek pro mimi tedy neřeším. Spíš kvůli starší, kdyby se mrně narodilo dřív, aby neměla zmatek, že ségra nedostala, ale to jsem schovala hrací podložku, dudlíky a když bude nejhůř, šoupnu jí to pod strom. Půl roční dítě skutečně nepozná, jestli má jeden nebo deset. naší malé bylo pět měsíců a všechny dárky jí byly totálně ukradené. Zaměřila se na jednu hrací kostku a zbytek jsem jí dávkovala co 14 dní novou hračku ještě 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
25.9.11 20:37

Tak něco podobného jsem zažila také jenže místo ponožek mi přinesla bačkurky asi za 15 kč jako dárek do porodnice. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.9.11 20:40
No tak to je jiná, ale to není dárek pro malého ne? Já zase nemám ráda ty praktické dary nedary, když dárek, tak hodně přemýšlím, aby to bylo k radosti tomu konkrétnímu člověku, půlročnímu mrněti udělá radost něco blikajícího, rozhodně ne pleny, to není dáek pro dítě, ale praktická věc pro maminku. Můj pohled na všc.
shadowgirll píše:
terinka4444 píše:
To znáš, ten inzerát: prodám všeobecnou encyklopedii, všech 18 dílů od A do Z. už ji nepotřebuji, vdala jsem se a moje tchýně ví naprosto všechno a naprosto nejlíp.Jinak ji neposlouchej, ať si trhne protézou. Ale ze zkušenosti, dítě má dostávat dárek věk plus jeden, z více má zmatek a v jednom roce je totálně nejlepší zábava trhat vánoční papír.
jo ale nejde jen o hračky třeba plínek není nikdy dost navíc má další dvě vnučky 4 a 8 let těm ale stále kupuje chodí snima do kina,do mekáče a o vánocích určitě nedostanu jen jeden dárek od ní
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kahaja
25.9.11 20:41

Já bych byla šťastná, kdyby moje tchýně nekupovala mým dětem radši nic, jelikož ty číčoviny z tržnice a oblečení jak pro malou prostitutu už nemám kde skladovat. (postupně pokoutně vyhazuju do popelnice…) Tak asi tak..... :nevim: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
720
25.9.11 20:50
shadowgirll píše:

Já tě chápu. A ten jeden máte samo koupit vy. Tady nejde ani tak o ty dárky, ale o princip. Tchánovci taky normálně přijedou 26.12. a dětem nepřivezou nic. Vždyť vánoce už byly… Nejvíc mě naštvali, když malému ke 4. narozeninám nedali nic. Nebyla oslava, tak mu nedali dárky (byli jsme trošku ve fin. tísni, tak klasická mega oslava se žranicí, jak jsou zvyklí, fakt nebyla). Já jsem jenom v den jeho narozenin uvařila jeho nej jídlo, bylo pár dobrot a dali jsme mu dárečky. Moc mě to mrzí, že jedinýmu vnukovi bez oslavy nic nedají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
25.9.11 20:55

co bych si o tom myslela? Nic, ať si trhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.9.11 20:58
shadowgirll píše:
tak jako moje mamka nám dala na postýlku a přebalovací pultík ,moje babička na kočárek než se malej narodil k vánocům a oni opět nic jo vlastně ty ponoštičky jako když se má miminko narodit je to hodně výdajů a většinou rodiče alespon něco přispějou na vnoučka či vnučku.

No jo, ale nemůžeš to přece očekávat a být naštvaná, když nedají :nevim: Já počítám s tím, že všecko platíme sami a když někdo něco koupí / přispěje, tak je to veeelmi příjemný bonus :mrgreen:

Rozumím, že to zamrzí, když vnučkám kupuje a vašemu ne, ale být tebou, tak bych si na to zvykla a neřešila to, protože se jinak budeš rozčilovat celý život. Dávat není povinnost, i když je to v případě vnoučat tak nějak zvykem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová