Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S tím muckáním netuším (leda bejt drsná
), ale když se zastaví, co takhle malou vrazit rychle do kočárku a „jé, super že jdeš, nevzala bys malou na 20 minut ven, já zatím vysaju..“?
Hele, nevím, přijde mi to z tvé strany přehnaný. Tvoji malou miluje, to je evidentní a že ti s ní nepomáhá? To není její povinnost, promiň. Ty schody mi přijdou taky ujetý, pokud jí není 70 nebo není chromá, nechápu, proč by jí nemohla nést ze schodů? ![]()
My máme babičky taky dost odlišné. Ale obě děti milují a děti jsou u nich hrozně rády. Jedna babička hlídá pravidelně, druhá jen občas, s jednou si mám co říct, u druhý je to spíš o dětech. Je možný, že ti tchýně leze na nervy, ale podle mýho nedělá nic tak hroznýho, že by ses z toho měla hroutit. Spousta prorodičů o svá vnoučata nejeví zájem vůbec, takže ve tvém případě bych si dala panáka a víc to neřešila. ![]()
Jezisi,no a co ze malou mazli?Co je na tom tak strasneho?Muzes byt spokojena,ze ji ma rada,ne?A ze nepovozi,aby jsi si ty odpocinula
a uklidila?A jak to maji delat jine zenske,co maji vice deti?Ja mam deti 3,babicka ani jedna nevozila nikdy,pohlidat ano,ale vozit ne.A me by teda nenapadlo to tchyni,nebo vlastni mame davat k minusu,vzdyt je to moje dite ne?Na hlidani davam v akutnich pripadech,jinak vubec ne,mam deti porad,treti je malej demon,takze zahul na nervy akorat a manzel od rana do vecera v praci.
Nezlob se na me,ale myslim si,ze dost prehanis.
Já souhlasím s tím,co píše Sunnyride. ty schody mě teda dostaly úplně.Manželovo rodiče se taky hned hrnou k malé a já mám z toho naopak radost, že se k ní mají. Nebylo by ti divné, kdyby jen tak přišla k malé poté co jí neviděla a jen řekla ahoj a nechala ji být??
Sunnyside píše:
Hele, nevím, přijde mi to z tvé strany přehnaný. Tvoji malou miluje, to je evidentní a že ti s ní nepomáhá? To není její povinnost, promiň. Ty schody mi přijdou taky ujetý, pokud jí není 70 nebo není chromá, nechápu, proč by jí nemohla nést ze schodů?My máme babičky taky dost odlišné. Ale obě děti milují a děti jsou u nich hrozně rády. Jedna babička hlídá pravidelně, druhá jen občas, s jednou si mám co říct, u druhý je to spíš o dětech. Je možný, že ti tchýně leze na nervy, ale podle mýho nedělá nic tak hroznýho, že by ses z toho měla hroutit. Spousta prorodičů o svá vnoučata nejeví zájem vůbec, takže ve tvém případě bych si dala panáka a víc to neřešila.
Paoloska píše:Sunnyside píše:
Hele, nevím, přijde mi to z tvé strany přehnaný. Tvoji malou miluje, to je evidentní a že ti s ní nepomáhá? To není její povinnost, promiň. Ty schody mi přijdou taky ujetý, pokud jí není 70 nebo není chromá, nechápu, proč by jí nemohla nést ze schodů?My máme babičky taky dost odlišné. Ale obě děti milují a děti jsou u nich hrozně rády. Jedna babička hlídá pravidelně, druhá jen občas, s jednou si mám co říct, u druhý je to spíš o dětech. Je možný, že ti tchýně leze na nervy, ale podle mýho nedělá nic tak hroznýho, že by ses z toho měla hroutit. Spousta prorodičů o svá vnoučata nejeví zájem vůbec, takže ve tvém případě bych si dala panáka a víc to neřešila.
![]()
![]()
souhlasím. Ono prostě tchýně je tchýně a ať udělá cokoliv, není to nám snachám recht. No a ty tchýně to mají zase obráceně na nás snachy. To nezměníš, ať se budeš třeba stavět na hlavu. Hoď to za hlavu, buď ráda, že není horší, užívej si to hezký v životě, jo a toho panáka vřele doporučuju
![]()
Fááákt to pomáhá??
Dík holky za radu
Vyzkouším ![]()
Anonymní píše:Paoloska píše:Fááákt to pomáhá??Sunnyside píše:
![]()
![]()
souhlasím. Ono prostě tchýně je tchýně a ať udělá cokoliv, není to nám snachám recht. No a ty tchýně to mají zase obráceně na nás snachy. To nezměníš, ať se budeš třeba stavět na hlavu. Hoď to za hlavu, buď ráda, že není horší, užívej si to hezký v životě, jo a toho panáka vřele doporučuju
![]()
Dík holky za radu
![]()
Vyzkouším
Jo. 100%.
A po třech panákách budeš mít pocit, že lepší tchýně ani neexistuje
![]()
Anonymní píše:Paoloska píše:Fááákt to pomáhá??Sunnyside píše:
![]()
![]()
![]()
Dík holky za radu
![]()
Vyzkouším
Mateřskou s chladnou hlavou bez alkoholu přežije málokterá. ![]()
Jaruna píše:
Jezisi,no a co ze malou mazli?Co je na tom tak strasneho?Muzes byt spokojena,ze ji ma rada,ne?A ze nepovozi,aby jsi si ty odpocinulaa uklidila?A jak to maji delat jine zenske,co maji vice deti?Ja mam deti 3,babicka ani jedna nevozila nikdy,pohlidat ano,ale vozit ne.A me by teda nenapadlo to tchyni,nebo vlastni mame davat k minusu,vzdyt je to moje dite ne?Na hlidani davam v akutnich pripadech,jinak vubec ne,mam deti porad,treti je malej demon,takze zahul na nervy akorat a manzel od rana do vecera v praci.
Nezlob se na me,ale myslim si,ze dost prehanis. [/citaJaruna píše:
Jezisi,no a co ze malou mazli?Co je na tom tak strasneho?Muzes byt spokojena,ze ji ma rada,ne?A ze nepovozi,aby jsi si ty odpocinulaa uklidila?A jak to maji delat jine zenske,co maji vice deti?Ja mam deti 3,babicka ani jedna nevozila nikdy,pohlidat ano,ale vozit ne.A me by teda nenapadlo to tchyni,nebo vlastni mame davat k minusu,vzdyt je to moje dite ne?Na hlidani davam v akutnich pripadech,jinak vubec ne,mam deti porad,treti je malej demon,takze zahul na nervy akorat a manzel od rana do vecera v praci.
Nezlob se na me,ale myslim si,ze dost prehanis. [/citacJaruna píše:
Nezlob se na me,ale myslim si,ze dost prehanis.Nezlobím, dík za názor
Já mám dítě zatím jedno a jako tak to řeším. Malá je dooost náročná na pozornost, a já si opravdu nestihnu někdy ani uklidit, asi to mám blbě zorganizované nebo co.
A jak to mají maminky od tří dětí mě nezajímá, promiň. Můžu ti tedy vyseknout jen poklonu, víc ti k tomu opravdu nenapíšu. Zakl.
Sunnyside píše:Anonymní píše:Mateřskou s chladnou hlavou bez alkoholu přežije málokterá.Paoloska píše:Fááákt to pomáhá??Sunnyside píše:
![]()
![]()
![]()
Dík holky za radu
![]()
Vyzkouším
Sunnyside píše:Anonymní píše:Mateřskou s chladnou hlavou bez alkoholu přežije málokterá.Paoloska píše:Fááákt to pomáhá??Sunnyside píše:
![]()
![]()
![]()
Dík holky za radu
![]()
Vyzkouším
Dííík, jsem přeci jen začátečník
![]()
No vidíš jak jsi se hezky propracovala od tchýně k těm pozitivním životním myšlenkám…
Paoloska píše:
No vidíš jak jsi se hezky propracovala od tchýně k těm pozitivním životním myšlenkám…Hned se mi bude líp usínat
Ja bych si dala teda ty panaky a zkusila si s ni promluvit, ze by te mohla alespon respektovat, vsak at si mazli, ale pokud ji reknes nechod k male pase koniky, neber malou musim ji nejdriv nakrmit, tohle by se mi taky nelibilo. A jeste kdyz ji mala v naruci rve
, zvlastni mazleni, chudak dite
.
Normalne bych ji neotevrela, kdyby me nezacala respektovat a jen me ignorovala
.
Ahoj holky, promiňte za anonym, ale je to pro mě citlivé téma.
Co přijedeme, hned je u malé, bere ji z autosedačky/kočárku, miláčku zlatíčko, pusinky…malá se kroutí, chce ke mě, a ona si ji prostě vynucuje. Já stojím opodál a bojím se něco říct
Tak je to od narození. Už jsem zkoušela i na manžela, že je malá hladová, že si ji H. může pochovat později až ji nakrmím, a ne, manžel mami malá má hlad a ona jakoby neslyšela, hrne se k ní a dalších pět minut se s ní vítá. Malá řve, já supím opodál, ale držím se, je to přece babička mé holčičky
JInak..dojde na kafe, ale povozit? Jednou za měsíc, dva. Každý týden mi ji moje máma hlídá ať si uklidím, odpočinu… a ona?Jen třeba: jdu okolo, stavím se pozdravit malou. A zdrží se na kafe, hodinu se muckuje a ahoj. Já zas sedím jak trotl. Mě se nezeptá - jak se máš, co děláš, zvládáš…to je furt jen koťáááátečko mojeee na malou
Říkala jsem si no tak co, prostě nechce hlídat, no nic s tím neudělám. Ale mrzí mě to, hl., když nevidím zájem, a pak vidím to miliskování
Z toho pramení i to že jde vidět jak si malá pěstuje vztah s mou mámou a s ní ne, prostě nechce u ní moc být. To mě taky mrzí, hl. kvůli malé. Teď se stala taková věc: jeli jsme k nim na oběd. H. ji hned vytahovala z kočáru a do náruče. Můj stál vedle mě a já na muže a´t ji veme aspoň do těch schodů(je to přehnané? Třeba naši mi malou ze schodů i do schodů dávají ať ji nepustí nebo nezakopnou nebo tak.) I když jsem to zopakovala před ní, tak ona se otočila na podpatku s malou v rukách a s úlisnýma řečma na malou prostě šla. Tak jsem čuměla s otevřenou pusou, neschopná slova. Ignorace největší. Při obědě malá pásla koníčky u stolu a začla nabírat. Tchýně se zvedala a já říkám: H., učíme ji že nepřiběhnem hned při prvním zakňourání, jestli jdeš ted za malou. Tak ji chvíli nech poplakat… No a ona jakoby zas neslyšela a šla za ní na tu dečku a miláááčku copak je atd atd. U stolu ticho, nikdo se neodvážil pípnout. A já si připadla jak největší idiot, neschopná matka, která si ani neprosadí svou. Muž mi řekl že mě neslyšela. Hmm, 2× po sobě, jasně 
Štve mě že na kafe vleze, ale s malou mi nepomůže. Štve mě jak se mnou jedná, jak jsem psala nahoře. Nechápu. Štve mě, že já - největší držka pod sluncem nedokážu nic říct, jen vždycky zrudnu a držím hubu a krok! Co mám dělat? Jak se chovat? V zájmu rodiny teda…nechci být za buřiče, chci být slušná ale když mě tak ignoruje, začíná to ve mě slušně vřít. Jinak je to hodná baba, malou miluje, to vím…ale…spíš jde o vztah tchýně - snacha. Chci si vydobít nějakou pozici, ale zároveň vidím jak ona využívá té své a mě to nějak nejde. 
Chci se spíš vypsat, zjistit jestli to nemáte stejný jak já… Moje tchýně je zlatá. Hodná, pečlivá,je výborná kuchařka, domácnost má do puntíku naleštěnou. Ale…nesnesu se s ní!
Prostě…spolu se o normálních věcech bavíme násilně, nepopovídám si s ní, mám pocit že ji vlastně nezajímám já jako člověk, ale jen jako matka její vnučky, jako nějaký opatrovatel