Tchýně :-/

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3140
9.3.14 21:36

Tak si to neobhajuj, nech jí to vyblejt, krč rameny, nereaguj, tvař se mile…a udělej si to po svém. Ty jí přeci nepotřebuješ přesvědčit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.14 21:47

Přesně to dělám, ale poslouchat to pokaždý, když se vidíme. Nic moc… :zed: A přesvědčit jí jako nepotřebuju, ale právě nechci nějak pokazit ty vztahy. Je to těžší než to vypadá. V tomhle vážně radši držím hubu a krok, ale vážně nechci mít babiččínýho mazánka. Vím, že ho chce občas hlídat a proti tomu bych taky nic neměla, ale všechno to vidím u svojí tříletý neteře. Dost mě to děsí. :? Chci si s ní zkusit pořádně promluvit právě až tam teď pojedeme, snad to k něčemu bude. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
11.3.14 23:50

Já a má tchýně máme pěkný vztah :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.14 14:38

Potřebuji radu. Akorát to musím vzít úplně od začátku. Můj partner koupil dům. To jsme psolu ještě nebyli. Jenže v něm nebydlel, bydlel ve vedlejším městě ve svém bytě kvůli práci. O jeho dům se začala starat jeho maminka. Pro všechny to byl přínos, o dům bylo postaráno, ona mohla být stále na zahradě a všichni byli spokojeni. Jenže partner měl pocit, že se musí mamince nějak odvděčit, tak jí celé prostřední patro v tom třípatrovém domečku nechal předělat na její byt. Má tam kuchyň, obývák, ložnici, záchod s koupelnou a šatnu. A to jen upozorním, že maminka má svůj byt ve kterém stále bydlí. Prostě to má na střídačku, občas je na baráku a občas v bytě. Jenže pak jsem se k příteli nastěhovala já. Samozřejmně po nějakém čase chození. Bylo mi partnerem řečeno, že si mám vše udělat podle sebe, že teď jsem paní domu já. Samozřejmně krom jejího patra. Tak jsem tak udělala - přerovnala jsem věci v kuchyni, no a za dva dny jsem znovu přijela na barák a zjistila jsem že mám kuchyň přeskládanou nazpátek… No zkrátím to. V současné době to vypadá tak že spolu s partnerem čekáme miminko i po dvou letech si stále maminka neuvědomila, že to není její dům ale náš a chodí si k nám kdy chce bez ohlášení, nikoho se neptá, jen nám to oznámí, že teď bude na baráku tak a tak dlouho a hotovo. Dělá si tu co chce, leze mi do šuplíků do věcí a ještě je taková, že mi to řekne… Vrátím se z práce a zjistím že mi z naší skříně nechala vyndat vestavěný koš na prádlo s tím, že to prý není potřeba. Nebo přijedeme z dovolené a já mám v baráčku velikonoční výzdobu, samozřejmně bez mého souhlasu či vědomí. Nejhorší ale je, že mi tu sonduje a pak to vypráví v rodině jaká jsem hrozná, že třeba nemám jeden den umyté nádobí, nebo že mi tam vysela špinavá utěrka, nebo že mám špatně složené prádlo ve skříni atd… Nejsem žádná špindíra, ale pokud člověk vaří a v domečku bydlí, tak takový ten běžný nepořádek tam má. Nevím co mám dělat. Partner na vše reaguje že to je vlastně od maminky hezké že se tak stará, že nám udělala výzdobu, nebo že nechala vyndat ten koš když vlastně není potřeba a když mu řeknu že mi třeba řekla něco škaredého tak mi řekne že určitě přeháním, že to tak nemyslela atd. Ona mně totiž ještě ke všemu nesnáší, protože jí beru jejího chlapečka - je mu 40 - a beru jí barák a stejně se o něj nedokážu pořádně postarat a nejsem ho prostě hodna… Ale vždy mi ty hnusné věci říká když to partner neslyší. Nebo má na mně takové připomínky, které partner nepochopí… Já nevím co mám dělat. Hnusná na ní být nechci a hlavně ani nemůžu protože by partner nechápal proč. Ale jen bych chtěla aby měla určité meze a chodila k nám jako návštěva a ne jak domu. Vždyť se tu jak návštěva cítím já. :( A to se bojím toho až přijde miminko na svět…:(

• Citovat
  • Upravit
1224
13.4.14 14:42

Tak to je blbá situace a ještě horší je, že ani u přítele nemáš zastání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.14 14:46
@mexxx píše:
Tak to je blbá situace a ještě horší je, že ani u přítele nemáš zastání

Už i plánuji, že si tady na ní počkám až tu přítel nebude a normálně jí řeknu, že takhle teda ne, že si nastavíme určité meze a hotovo, jenže k tomu nikdy neseberu odvahu a hlavně mám strach že bych vše zhoršila a ona by ještě přitvrdila. Těch věcí je totiž mnohem mnohem víc co ona mi dělá ale to by bylo skutečně na knížku…

• Citovat
  • Upravit
164
13.4.14 14:47

A proč jsi s ním otěhotněla, když dává přednost své matce před tebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
13.4.14 14:48

Minimálně oddělit vaši bytovou jednotku/patro zamykacíma dveřma s koulí. Když nerespektuje soukromí samo sebou, těžko pujde ve svém věku převychovat a tímto se aspoň vyřeší jedna část problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
13.4.14 14:48

že to není její dům ale náš
Ale tvůj dům to není. Je to dům partnera a musí si pořádek udělat on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
13.4.14 14:49

Taky nemám s tchýní nejlepší vztah, ale navzájem se respektujeme a naštěstí k nám často nechodí :) no nejspíš jí to budeš muset říct narovinu a hlavně nechápu, proč se tě nezastane přítel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
13.4.14 14:50

Přesně jsi to vystihla, nesnáší tě, bereš jí je jejího syna a dává ti to sežrat, třeba až se mimčo narodí, tak se vuči tobě otočí, bude ráda, že jsi dala vnouče a bude ti pomáhat nebo z tebe udělá špatnou matku, horší je že přítel neví jakou má maminku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
13.4.14 14:53

No to ti nezávidím, mám podobnou tchýni, ale naštěstí s ní nebydlíme, ale taky mi vždycky hnusný věci říká tak, aby u toho nikdo nebyl a nikdo to neslyšel :zed: ale můj chlap mi věří a vyřešili jsme to tak, že mě s ní nenechává samotnou a když náááhodou, tak jdu od ní pryč za někým, aby neměla šanci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
13.4.14 14:54

Takove chlapy bych… :cert: Kamarádka má to samé, až na to že dům mají na hypo a matinka pridava svoji cast jako najem… no, dela jim to same… dostali se uz tak daleko, ze se malem rozesli, nastesti chlap dostal rozum a vyresil to jinak, dum je na prodej a matinka nebude uz bydlet s nimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
13.4.14 14:54

Jde vaše bytová jednotka od té, kde žije tchýně nějak oddělit? Pokud ano, prostě bych do bytu kde bydlím s partnerem nechala udělat dveře a ty následně zamkla. :) Celé bych to dopředu oznámila s tím, že s příchodem miminka potřebuji více soukromí. Máš na něj právo, navíc partner ti výslovně řekl, ať si věci ve vaší domácnosti zařídíš dle sebe.
Možná až se tchýně zabaví občasnou péčí o vnouče poleví ve starostech o tvé špatně poskládané prádlo ve skříni… A pokud ne, prostě zamkneš dveře s tím, že se ti teď zrovna návštěva nehodí - že se za ní stavíš s mrňousem až se nají/vzbudí atd. Čím dříve nastavíš pravidla, tím lépe…

Jo a nejlépe, pokud se ti to celé podaří uskutečnit s úsměvem na rtech - bez dotčených reakcí na zlé řeči od tchýně. :) Mile bych se tvářila, rýpanců si jakoby nevšímala a šla přímo za svým cílem.

Příspěvek upraven 13.04.14 v 14:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
13.4.14 14:55

Nevím proč, ale první věc po přečtení se mi vybavilo použít diktafon. Zkusit pár rozhovorů nahrát a pak to přehrát partnerovi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová