Tchýně :-/

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2597
13.4.14 14:57

Moje tchyne mi nadavala prede vsemi a nikdo nerekl ani popel, manzel sedel jako zarezany, ja ji nechala domluvit, rekla jsem ji k tomu svoje a vyhodila ji z naseho bytu, tchanovi jsem rekla, ze pro nej zakaz navstev samozrejme neplati a mam pokoj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
13.4.14 14:59
@Verunecka289 píše:
No to ti nezávidím, mám podobnou tchýni, ale naštěstí s ní nebydlíme, ale taky mi vždycky hnusný věci říká tak, aby u toho nikdo nebyl a nikdo to neslyšel :zed: ale můj chlap mi věří a vyřešili jsme to tak, že mě s ní nenechává samotnou a když náááhodou, tak jdu od ní pryč za někým, aby neměla šanci :mrgreen:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
13.4.14 15:00
@Gabulle píše:
Moje tchyne mi nadavala prede vsemi a nikdo nerekl ani popel, manzel sedel jako zarezany, ja ji nechala domluvit, rekla jsem ji k tomu svoje a vyhodila ji z naseho bytu, tchanovi jsem rekla, ze pro nej zakaz navstev samozrejme neplati a mam pokoj…

tak vidím, že je nás víc co má problém s tchýní :) nebo spíš tchýně s námi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
13.4.14 15:00

@open mind Nevim, kde chodite na to ze tchyne obmekci vnouce, manzelovy rodice na nej nikdy nedali dopustit, studovany Davidecek byl nade vsechno, vnuk ale zajima pouze tchana a ten je bohuzel tezce pod pantoflem a sam nic nesmi, takze ho vida strasne malo, a to ma dve vnoucata od dcery z prvniho manzelstvi a ani s nimi se nestyka jen jvuli ni… to bylo pozdvizeni na svatbe, kdyz se tam jeho dcera s manzelem i detmi objevila… a cela jejich familie pry kdo to je… a manzel na to, ze jeho sestra… no zajimave to bylo
jak je tchyne megera, neobmekci ji naprosto nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.14 15:02
@WTFF píše: že to není její dům ale náš
Ale tvůj dům to není. Je to dům partnera a musí si pořádek udělat on.

Ano pužila jsem slovo náš protože jsem se finančně i fyzicky podílela na rekonstrukci domečku a platila jsem z větší části vybavení. Takže proto si dovolím napsat náš. Ale máš pravdu v tom, že v tom by si měl pořádek udělat partner, jenže on v tom problém nevidí jak jsem psala výše a hlavně o spoustě věcí neví…

• Citovat
  • Upravit
2597
13.4.14 15:04

@mexxx Nejhorsi je, ze me mamka pred ni varovala uz kdyz jsem ji tenkrat oznamila jmeno partnera, bohuzel nasi rodice se znaji a tchyni nasi nemuzou spoustu let vystat, neverila jsem, je az takova jaka je… i manzel neveri svym ocim i usim kolikrat, on ji na sve vlastni svatbe dokonce nadal at uz se zmontuje, cekame druhe ditko a jediny kdo se zajima je zase jen tchan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.14 15:04
@Anonymní píše:
A proč jsi s ním otěhotněla, když dává přednost své matce před tebou?

A to jako vážně? Mám skvělého partnera, se kterým jsem velmi šťastná. Pouze nevidí to jak se chová jeho matka. Přirovnala bych to k takovým růžovým brýlím… Kvůli tomu s ním nemám být? To je asi hloupost, že… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1765
13.4.14 15:05
@Gabulle píše:
@open mind Nevim, kde chodite na to ze tchyne obmekci vnouce, manzelovy rodice na nej nikdy nedali dopustit, studovany Davidecek byl nade vsechno, vnuk ale zajima pouze tchana a ten je bohuzel tezce pod pantoflem a sam nic nesmi, takze ho vida strasne malo, a to ma dve vnoucata od dcery z prvniho manzelstvi a ani s nimi se nestyka jen jvuli ni… to bylo pozdvizeni na svatbe, kdyz se tam jeho dcera s manzelem i detmi objevila… a cela jejich familie pry kdo to je… a manzel na to, ze jeho sestra… no zajimave to bylo
jak je tchyne megera, neobmekci ji naprosto nic

Znám osobně jednu takovou tchýni, která s vnoučetem obrátila. Což samozřejmě neznamená, že to tak vždy dopadne. Však jsem taky zakladatelce doporučila verzi „dveře na zámek“, která tak trochu počítá s tím, že se tchýně megera zmírnit nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
@Anonymní píše:
Ano pužila jsem slovo náš protože jsem se finančně i fyzicky podílela na rekonstrukci domečku a platila jsem z větší části vybavení. Takže proto si dovolím napsat náš. Ale máš pravdu v tom, že v tom by si měl pořádek udělat partner, jenže on v tom problém nevidí jak jsem psala výše a hlavně o spoustě věcí neví…

Jasně, klidně to piš. Jen prostě jste na tom obě stejně. Oficiálně nepatří ani jedné :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422

Jestliže chlap žije u maminky až do 40, sotva se teď obrátí proti ní. Tohle je třeba si uvědomit. Bude součástí vašeho života ať se ti to líbí nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
13.4.14 15:07
@Anonymní píše:
Ano pužila jsem slovo náš protože jsem se finančně i fyzicky podílela na rekonstrukci domečku a platila jsem z větší části vybavení. Takže proto si dovolím napsat náš. Ale máš pravdu v tom, že v tom by si měl pořádek udělat partner, jenže on v tom problém nevidí jak jsem psala výše a hlavně o spoustě věcí neví…

Asi jsem megera, ale kdybych byla ve tvoji situaci a byla na tom financne dobre, zainvestovala bych do kameroveho systemu nebo nejakych stenic, pokud by partner ani tak neveril a nebo dokonce to obratil proti me.. sbalim si svych par svestek, vse co jsem nakoupila a nazdar bazar, nenecham si nicit zivot, ktery ziji jen jednou nejakou zamindrakovanou babiznou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
13.4.14 15:08

@Gabulle
tak to vážně nechápu co má za problém, že jí ani vnoučata nezajímají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
13.4.14 15:08
@Anonymní píše:
A to jako vážně? Mám skvělého partnera, se kterým jsem velmi šťastná. Pouze nevidí to jak se chová jeho matka. Přirovnala bych to k takovým růžovým brýlím… Kvůli tomu s ním nemám být? To je asi hloupost, že… :nevim:

No a co kdybys mu vysvětlila, že díky jejím zásahům prostě pro tebe váš domov není domov, protože cokoliv uděláš podle sebe je změněno? Můžeš mu to ukázat třeba na tom, že mu přehážeš něco čistě jeho - papíry na stole, nářadí, aby trošku pochopil tvé pocity. Druhá věc, taky bych zkusila oddělit ty byty nějak, aby k vám nemohla jen tak. Ten diktafon v krajní nouzi taky není špatný nápad.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.4.14 15:09
@open mind píše:
Jde vaše bytová jednotka od té, kde žije tchýně nějak oddělit? Pokud ano, prostě bych do bytu kde bydlím s partnerem nechala udělat dveře a ty následně zamkla. :) Celé bych to dopředu oznámila s tím, že s příchodem miminka potřebuji více soukromí. Máš na něj právo, navíc partner ti výslovně řekl, ať si věci ve vaší domácnosti zařídíš dle sebe.
Možná až se tchýně zabaví občasnou péčí o vnouče poleví ve starostech o tvé špatně poskládané prádlo ve skříni… A pokud ne, prostě zamkneš dveře s tím, že se ti teď zrovna návštěva nehodí - že se za ní stavíš s mrňousem až se nají/vzbudí atd. Čím dříve nastavíš pravidla, tím lépe…

Jo a nejlépe, pokud se ti to celé podaří uskutečnit s úsměvem na rtech - bez dotčených reakcí na zlé řeči od tchýně. :) Mile bych se tvářila, rýpanců si jakoby nevšímala a šla přímo za svým cílem.

Příspěvek upraven 13.04.14 v 14:57

Samozřejmně jsem o této možnosti uvažovala, bohužel je to prostřední patro ve třípatrovém domečku a nelze to nijak stavebně oddělit… Dům je totiž ve svahu a prostředkem vede schodiště a navíc v patře kde bydlí matka je i hlavní vchod. Prostě řešení není. Konzultovala jsem to i s architektem - je to můj kamarád - a bohužel. I kdyby to šlo tak pochybuji o tom že by s tím partner souhlasil… On prostě nevidí důvod protože prostě nevidí to chování matky…

• Citovat
  • Upravit
Billi
13.4.14 15:12

Osobně mi přijde, že největší problém není tchýně, ale partner. On by si měl s maminkou promluvit a nastavit pravidla. Hlavně bych mu všechno řekla a zařídila to tak, aby slyšel, co maminka říká, aby uvěřil. Pokud nevidí problém, tak nepochopí, co ti vadí. On byl zvyklý, že mu maminka uklízela a pomáhala a je pro něj složité pochopit, že pro tebe to není pomoc, ale zásah cizího člověka do soukromí. Pokud odchytíš tchýni, tak se klidně může stát, že si bude u tvého chlapa stěžovat a špatná budeš ty, protože jsi nevděčná, nevychovaná, drzá…
První bych si promluvila s mužem. Šla bych na to polopaticky a naprosto jednoduše mu vyložila, co mi vadí - jsem zvyklá to dělat tak a tak, platila jsem to a tak se mi to líbí, ten koš nepřijde mi zbytečný, uklízí složené skříně… Když to dál nepůjde, tak bych to připodobnila tomu, jak by se cítil, kdyby tam hospodařila tvoje maminka.
Pak bych zkusila ukecat aspoň na oddělení bytové jednotky, aby nemohla k vám do bytu a skříní a postupně nastavovat další pravidla, trvat si na nich a vystupovat s mužem jednotně. Ke tchýni bych byla hodně asertivní, bez zbytečných scén a hysterie.

A taky nemyslím, že tchýni obměkčí vnouče, spíš to bude další místo třenic a sporů, protože když už teď je „všechno špatně“, tak se o dítě „určitě nedovede postarat“. Dítě bude mít hlad/bude přejedené, bude moc/málo oblečené, bude moc/málo spát, bude špatně přikrmovat, bude moc/málo kojit, používat špatné plíny…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová