Tchýně :-/

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5425
12.9.17 20:54
@Tunrida píše: :lol: A to mě by zajímalo, co jsi jí řekla :lol:

Byla jsem v záplavě emocí :oops: (řekla jsem jí-,,proboha (jméno) běž už do pr.dele, mám dost tvých nevyžádaných rad, drzýho vměšování a bl. bých keců" :oops: No, šla… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
12.9.17 21:49
@Borůvka1990 píše:
Byla jsem v záplavě emocí :oops: (řekla jsem jí-,,proboha (jméno) běž už do pr.dele, mám dost tvých nevyžádaných rad, drzýho vměšování a bl. bých keců" :oops: No, šla… :think:
:mrgreen: Ještěže tý svý vykám :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
14642
12.9.17 22:03
@Tunrida píše: :mrgreen: Ještěže tý svý vykám :mrgreen:
:)

Příspěvek upraven 27.03.19 v 22:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
12.9.17 22:06
@nostress píše:
To by jsi jí musela říci něco jako „maminko, jděte už do p****e“. :mrgreen:

No právě a to by mi přes hubu nešlo :mrgreen: Ale já už mám tu naši převážně na háku. Sice mě kolikrát se. e, ale jinou už mít, doufám, nebudu a změnit ji taky nedokážu, tak už jsou mi její řeči volný :mrgreen:
Proto nějaký pindy o počtu záchodů už by se mnou ani nehly :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5425
12.9.17 22:39
@Tunrida píše: :mrgreen: Ještěže tý svý vykám :mrgreen:

Já jí v tý době taky vykala :nevim: Ale když někoho posílám v záplavě emocí do zádele, tak automaticky tykám ;) Ať už je to kdokoliv. Nejlepší bylo, že jsme se po dvou měsících setkaly a ona sama mi řekla, že to přehnala, omluvila se mi za svý chování a řekla, že se diví, že jsem jí neposlala do..už dávno :lol: Od tý doby spolu vycházíme v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.9.17 22:49
@nostress píše:
To by jsi jí musela říci něco jako „maminko, jděte už do p****e“. :mrgreen:

Maminko, až to budu natírat příště, VY…už tu nebudete! ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.17 18:12

Ahoj, potřebovala bych názory na můj vztah s tchyní a jak postupovat. Vkládám anonymně, přece jen to obsahuje citlivá rodinná data, kdyžtak smazat.

S manželem jsme spolu 5 let a první zhruba 2 roky byla tchyně snesitelná, i když měla také své „výlevy“, např. když jsem byla asi na měsíc na úřadu práce, tak volala mé matce, že jsem příživník a že mě její syn živí atd., už z tohoto jsem byla dost paf.

Vše nabralo grády asi rok zpět, kdy jí ruplo v bedně (jinak se to říct nedá) a začala manželovi psát SMS (nevolala, nešla za ním osobně, na to asi „koule“ neměla) a začala mu vyčítat, že se po mém boku změnil, že už jí tak často nevozí nákupy, že se nestará.. – to je zkrácený obsah SMS bez vulgárních oslovení, kterými ho častovala. Poslední dobou začíná psát ale i mně.

Před asi dvěma měsíci mi napsala, že mě ani mého manžela nechce do smrti vidět. Dneska mi přišla zpráva, že jsem si manžela dobře vycvičila jako psa a že nemám úctu ke starším lidem, že potřebují pomoct a proč jsem taková.. Manželovi dneska přišlo, že ho hodlá vydědit.

Nikdy jsem jí neřekla křivého slova a teď tohle. Manžel prohlásil, že žádnou matku nemá, že pro něj zemřela. Ještě doplním, že se nikdy nestarala, jestli nemáme my nějaké problémy, jestli nepotřebujeme pomoct atd. vždy se řešila jen ona a její potřeby a její problémy. Tchyně normálně pracuje, není nemohoucí, bydlí s manželem (nevlastním otcem manžela) a synem. Ještě než toto začalo si kvůli ní manžel půjčil 250 Kč v bance na její dluhy, které si nasekala půjčováním si od HomeCreditu, Cetelemu a podobných..Protože je to velmi zdatná manipulativní osobnost „a přece bys nám to jako vlastní syn neudělal, že by sis kvůli nám nepůjčil, abychom přišli o střechu nad hlavou“.. Ještě teď zbývá z toho uhradit 90 tisíc. Vždy nám ty peníze dala, ale teď hrozí, že nám je posílat přestane a budeme splácet její dluhy z naší kapsy.

Opravdu nevím, jak se k tomu postavit, máme hypotéku a splácet za vypečenou tchyni 90 tisíc se mi nechce, na druhou stranu si hrát, že se nic nestalo a normálně se bavit by mi nešlo přes pysky. Ona se nikdy neomluví, vždy je chyba jinde, u ní nikdy.

Že si manžel pro ní půjčil tolik peněz byla chyba, to už teď ví taky, ale s tím se teď bohužel nedá nic dělat.

• Citovat
  • Upravit
25138
15.11.17 18:19

Na jeji rejpavy smsky bych nereagovala. Zacalovala bych tech 90.tisic ( za blbost se holt plati, no) a tim bych s ni skoncila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.17 18:22
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych názory na můj vztah s tchyní a jak postupovat. Vkládám anonymně, přece jen to obsahuje citlivá rodinná data, kdyžtak smazat.

S manželem jsme spolu 5 let a první zhruba 2 roky byla tchyně snesitelná, i když měla také své „výlevy“, např. když jsem byla asi na měsíc na úřadu práce, tak volala mé matce, že jsem příživník a že mě její syn živí atd., už z tohoto jsem byla dost paf.

Vše nabralo grády asi rok zpět, kdy jí ruplo v bedně (jinak se to říct nedá) a začala manželovi psát SMS (nevolala, nešla za ním osobně, na to asi „koule“ neměla) a začala mu vyčítat, že se po mém boku změnil, že už jí tak často nevozí nákupy, že se nestará.. – to je zkrácený obsah SMS bez vulgárních oslovení, kterými ho častovala. Poslední dobou začíná psát ale i mně.

Před asi dvěma měsíci mi napsala, že mě ani mého manžela nechce do smrti vidět. Dneska mi přišla zpráva, že jsem si manžela dobře vycvičila jako psa a že nemám úctu ke starším lidem, že potřebují pomoct a proč jsem taková.. Manželovi dneska přišlo, že ho hodlá vydědit.

Nikdy jsem jí neřekla křivého slova a teď tohle. Manžel prohlásil, že žádnou matku nemá, že pro něj zemřela. Ještě doplním, že se nikdy nestarala, jestli nemáme my nějaké problémy, jestli nepotřebujeme pomoct atd. vždy se řešila jen ona a její potřeby a její problémy. Tchyně normálně pracuje, není nemohoucí, bydlí s manželem (nevlastním otcem manžela) a synem. Ještě než toto začalo si kvůli ní manžel půjčil 250 Kč v bance na její dluhy, které si nasekala půjčováním si od HomeCreditu, Cetelemu a podobných..Protože je to velmi zdatná manipulativní osobnost „a přece bys nám to jako vlastní syn neudělal, že by sis kvůli nám nepůjčil, abychom přišli o střechu nad hlavou“.. Ještě teď zbývá z toho uhradit 90 tisíc. Vždy nám ty peníze dala, ale teď hrozí, že nám je posílat přestane a budeme splácet její dluhy z naší kapsy.

Opravdu nevím, jak se k tomu postavit, máme hypotéku a splácet za vypečenou tchyni 90 tisíc se mi nechce, na druhou stranu si hrát, že se nic nestalo a normálně se bavit by mi nešlo přes pysky. Ona se nikdy neomluví, vždy je chyba jinde, u ní nikdy.

Že si manžel pro ní půjčil tolik peněz byla chyba, to už teď ví taky, ale s tím se teď bohužel nedá nic dělat.

Já se svou tchýní nemluvila přes rok a kdyby nenastaly vážné důvody nepromluvila bych s ní už nikdy. Co na toto říct? Prostě bych jí slušně odepsala ať tě přestane obtěžovat a své komplexy řeší s odborníky k tomu určené a ne s tebou a nepřestane-li tě obtěžovat budeš to řešit jako stalking. Hold si její syn vybral tebe za partnerku tak jí nezbyde než to respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.17 18:24
@MartinaIrena píše:
Na jeji rejpavy smsky bych nereagovala. Zacalovala bych tech 90.tisic ( za blbost se holt plati, no) a tim bych s ni skoncila.

Zakladatelka: to si taky říkám, fakt už nevím. Nikdy jsem v rodině podobného člověka neměla a jsem nějak z jejího chování vykolejená.

• Citovat
  • Upravit
32323
15.11.17 18:33

Ty snad máš mojí tchýni :lol:. My jsme to vyřešili tak, že pro nás prostě neexistuje, když má jednou za čas záchvat a píše sprostý sms, tak nereagujeme. Naštěstí teda na žádné půjčky atd nedošlo, to bysme ani jeden nedopustili. Ona jiná nikdy nebude, nemá smysl vůbec udržovat jakýkoliv vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.17 19:34
@Anonymní píše:

Že si manžel pro ní půjčil tolik peněz byla chyba, to už teď ví taky, ale s tím se teď bohužel nedá nic dělat.

Pises o me tchyni?? 8o 8o 8o
Konecne po x letech jsme se s ni prestali uplne stykat a lituju, ze jsme to neudelali o par let driv. Akorat u vas jsou blby ty pujceny penize. Omezila bych kontakt a pokud by prestala splacet, utla bych kontakt uplne a holt to splatila za ni, nic jinyho vam nezbyde.

• Citovat
  • Upravit
Myssicka
15.11.17 20:20

Pohrozila bych ji soudni zalobou, jestli nebude dal posilat penize. Vse se da dolozit, i to, ze penize dosud posilala, tedy dluh uznala. Baba bude asi poseroutka, kdyz to resi jen po sms, tohle by ji mohlo srovnat.

• Citovat
  • Upravit
25138
16.11.17 10:38
@Anonymní píše:
Zakladatelka: to si taky říkám, fakt už nevím. Nikdy jsem v rodině podobného člověka neměla a jsem nějak z jejího chování vykolejená.

Bohužel příbuzné si nevybíráme. Ale myslím, že tvůj manžel se o své matce vyjádřil dost jednoznačně. To je tvá výhoda. Nemusíš jí nijak poklonkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.17 00:10

Ahoj, také je to u nás citlivé, tak vkládám anonymně…
Moje tchyně je hodná, skvěle vaří, často volá a nabízí pomoc…
Prostě dokonalé. Ale…když skutečně řeknu, že by se mi její pomoc hodila, tak ona hned, že má jiný program, ale že to zkusí přeorganizovat. Když jí o pomoc neřeknu, tak zase skuhrá, že už ani neví, jak její vnučka vypadá.
Během šestinedělí jsem měla zdravotní komplikace, tak přišla s tím, že je ochotná mi pomoct a došla 4× nebo 5×. Vždycky mě vyhodila z pokoje, brala jsem to tak, že chce, abych si odpocinula, ale odloučení pár dni po porodu nic moc. A vždycky mi zopakovala, že ona vsechno zvladla sama, fakt příjemné…
Problém je, že jinak se chova, když jsme samy a jinak pred „svědky“ a manzel o tom nechce slyšet. Nejvíc mi vadi, ze me absolutně nerespektuje, jsem jen matka jeji vnučky! Třeba když krmim rocni dceru, tak ji prosim, at ji nerozptyluje, že malá poskakuje, hlta, nic moc nesni a je jí pak zle a blinká, ale ona to ignoruje tak 3-4× a pak odejde a vrátí se po pár vteřinách s petkou a otáčí s ní a mluví na malou dál. Když jí řeknu, jestli je to opravdu nutné, tak náhodí „vítězný škleb“ a po jídle odchází.
Když k nim dojedeme na návštěvu, tak mi ji mezi dveřmi sebere a letí s ní před řvoucí tv, když si třeba odskočím na wc, tak s ní zmizí…
Podle manžela to moc prožívám…hormony dělají hodně, stále kojím, ale dcera pak na mě 3 dny visí, nemůžu doma od ní ani na chvíli, je vyděšená a pláče, když mě nevidí(normálně si klidně hraje sama), no a někdy je celá osypaná…
Nechci, aby jí cokoliv dávali jíst…to jsem strašná biomatka…
Ty kecy (biomatka, ty můj chudacku, ta tvoje matka ti nic nedopreje,…)mě točí, ale říkám si…hormony…ale ekzemy a změny chovani dcery mi vadí dost a nevím, co s tím…
V přítomnosti jiných je ta neochotnějsi babička, ale jak jsme samy, tak je to generá já „nesvéprávná“.
Taky je jí 70 a moje dcera je dost aktivní a živé dítě, bojím se jí ji svěřit, zvlášť když jí nevěřím…
Kdyby stál manžel při mě, tak by to bylo jinak, ale takhle nevím, co s ní. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová