Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gabulle píše:
@mexxx Nejhorsi je, ze me mamka pred ni varovala uz kdyz jsem ji tenkrat oznamila jmeno partnera, bohuzel nasi rodice se znaji a tchyni nasi nemuzou spoustu let vystat, neverila jsem, je az takova jaka je… i manzel neveri svym ocim i usim kolikrat, on ji na sve vlastni svatbe dokonce nadal at uz se zmontuje, cekame druhe ditko a jediny kdo se zajima je zase jen tchan
Už několikrát jsem se přesvědčila, že mamka má v těchto věcech taky vždy pravdu. ![]()
Jinak všem děkuji za názor…
Jsem i ráda že jsem to mohla někomu říct. Asi mi to dodalo potřebnou kuráž. Každopádně si teď pořádně promluvím s partnerem, vše mu řeknu a budu trvat na změně, nebo alespoň nějakých pravidlech pro maminku. Byla chyba, že jsem mu vše neříkala. To se změní. A pokud bude třeba promluvíme si i ve třech… Děkuji ![]()
@Anonymní píše:
Zamykat některé dveře jde, už to někdy dělám, jenže jak je chvíli klid, přestanu a ona toho hned využije. A navíc nejde jen o to, ale i třeba o to že za námi dolů, když jse doma, přijde asi tak stokrát za den s nějakou blbostí, jen aby zjistila co děláme a nebo mi přímo přede mnou prošmejdila kuchyň a obývák…
Nevidím jinou možnost, než to otevřeně říct. Jasně, stručně, důrazně i za cenu konfliktu. Bude to lepší, než se dlouhodobě užírat a podle mě jediné řešení. Asi bych to nejdřív sdělila partnerovi (ne se ptala, ale sdělila), aby se necítil obejitý.
@Bambule2 píše:
Nevím proč, ale první věc po přečtení se mi vybavilo použít diktafon. Zkusit pár rozhovorů nahrát a pak to přehrát partnerovi.
Tohle mě taky napadlo, navíc Ti přítel řekl, že jsi tam teď paní domu ty, tak bych mu to připomněla, že máš jinou představu a jeho matka bude respektovat Tvoje(Vaše) soukromí…
@Elilen píše:
Hloupost? Počkej za pár let… Není nic neobvyklého, že takové chování tchýně dovede dvě zamilované hrdličky k rozvodu.
Pokud za tebou chlap nestojí, tak už to něco značí. Tady je řešení prodat barák a odstěhovat se daleko od matinky. Jinak se vsadím, že do dvou let jste od sebe, nebo bude na Nově reportáž o oběšené tchyni.
Spíš o tchýni schozené ze schodů ![]()
Připmíná mi to knížku od Monyové: Tchýně a uzený.
Já jsem v tomto trochu „držka“. Řekla bych partnerovi, že buď v tomto domě bude žít s vaším dítětem a tebou jako rodina, nebo ať si tam žije s maminkou jako starý mládenec.
maminka má vlastní byt, tak ať si tam bydlí. ![]()
Vždy se mi ježí chlupy hrůzou když čtu podobné příběhy a to mám skvělého manžela a tchýni.
@moje891 píše:
Spíš o tchýni schozené ze schodů
Původně jsem chtěla napsat o otrávené tchyni. Ale když mají tři podlaží, tak bych taky volila schody. ![]()
Anonymní z dneška-tak to přeji upřímnou soustrast. Já jsem z takového vztahu, který trval 3 roky a ještě jsme naštěstí neměli ani nečekali malé utekla. Maminka vše myslela dobře, maminka měla zkušenosti. To je na román. Když jsem si představila co by mě čekalo, kdybychom spolu měli malé..děkuji pěkně nechci.
![]()
Je mi sice 30,dítko nemám, ale ten klid co teď mám a který bych neměla je k nezaplacení. ![]()
Takže ti přeji pevné nervy, pokud je přítel mamánek.
@Anonymní píše:
Jinak všem děkuji za názor…Jsem i ráda že jsem to mohla někomu říct. Asi mi to dodalo potřebnou kuráž. Každopádně si teď pořádně promluvím s partnerem, vše mu řeknu a budu trvat na změně, nebo alespoň nějakých pravidlech pro maminku. Byla chyba, že jsem mu vše neříkala. To se změní. A pokud bude třeba promluvíme si i ve třech… Děkuji
no to rozhodně udělej. Já to měla podobně tchýně a švagrová nám rozhodovali o životě a manžel mi na moje chabé výtky vždycky řekl, že divná jsem já a nechápe co mi vadí, když o ni to přece vždycky myslí dobře. Starají se o něj protože ho mají rády… nikdy jsem nebyla dost rázná a pak už jsem si i připadala opravdu divná. Skončilo to rozvodem.
@Anonymní píše:
A proč jsi s ním otěhotněla, když dává přednost své matce před tebou?
Možná ho má ráda ne?? ![]()
@Janiiska píše:
Anonymní z dneška-tak to přeji upřímnou soustrast. Já jsem z takového vztahu, který trval 3 roky a ještě jsme naštěstí neměli ani nečekali malé utekla. Maminka vše myslela dobře, maminka měla zkušenosti. To je na román. Když jsem si představila co by mě čekalo, kdybychom spolu měli malé..děkuji pěkně nechci.![]()
Je mi sice 30,dítko nemám, ale ten klid co teď mám a který bych neměla je k nezaplacení.
Takže ti přeji pevné nervy, pokud je přítel mamánek.
Ono mít doma mamánka se rovná zbytečný boj proti tchýni že!! Asi si bude muset zvyknout, nebo já bych si bábu nahrála NA TEL. KDYBY NA MNĚ MĚLA BLBÝ KECI ![]()
@Anonymní píše:
Jinak všem děkuji za názor…Jsem i ráda že jsem to mohla někomu říct. Asi mi to dodalo potřebnou kuráž. Každopádně si teď pořádně promluvím s partnerem, vše mu řeknu a budu trvat na změně, nebo alespoň nějakých pravidlech pro maminku. Byla chyba, že jsem mu vše neříkala. To se změní. A pokud bude třeba promluvíme si i ve třech… Děkuji
Držím ti palce. Při té promluvě pamatuj na to, že co si nevybojuješ teď, nevybojuješ už nikdy. Vměšování tchýně, kterému nikdo nezamezil, zničilo už nejedno manželství…
Bydlení s tchýní nikdy nebyl med a nikdy nebude!!! Si přečti ostatní fóra s tchýní a se společným bydlením. Neznám ani jednu ženskou, která by s tchýní na baráku vycházela - kor, když synáček se jí zastane. Ta se nezmění. Ty budeš trpět.
Se vsadím, že patro s hlavním vchodem a mezi dvěma byty si sama vybrala
Ono ti za chvilku nic jinýho než ten diktafon fakt nezbyde ![]()
Já bych si na ní pockala, trošku jo pomohla k tomu, aby se do tebe
pustila a nahrála ji…