Tchýně :-/

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65
28.4.14 09:50

@boball .....jenže takhle mám pocit, že dosáhla toho co chtěla a myslím, že dcera za to začíná nesnášet i svého bratra i když ji vysvětluju, že on a za to nemůže…a když se mi narodí další mrňous tak má pocit, že jí odsunou ještě dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
28.4.14 10:30

@Majselka Ja bych to tchyni nejspis dost jasne vysvetlila a dokud by se nevzpamatovala, tak bych ji tam deti nedala.

• Citovat
  • Upravit
15097
28.4.14 11:51
@Majselka píše:
@boball .....jenže takhle mám pocit, že dosáhla toho co chtěla a myslím, že dcera za to začíná nesnášet i svého bratra i když ji vysvětluju, že on a za to nemůže…a když se mi narodí další mrňous tak má pocit, že jí odsunou ještě dál

No, a myslíš, že můžeš tchýni donutit, aby jí měla ráda a chovala se k ní stejně jako k synovi, popřípadě dalšímu jejímu vnukovi. Nemůžeš. Před tebou se maximálně bude přetvařovat a když tam bude dcera sama, stejně to nebude ono.Moje tchýně dělala rozdíly mezi vnučkami a to byly její vlastní obě. Jsou dospělé, mladší tam jezdí na vánoce a pozve je na narozeniny. Jinak jim nechybí a oni nechybí jí. Jako malou jí to taky mrzelo. Starší dostává dárky, mladší nic. Víš co tady kvůli tomu bylo dohadů jak s nimi, tak s manželem za těch dvacet let? Nepomohla jsem si a dopadlo to, tak jak to dopadlo. Snažila bych se to nějak opatrně vysvětlovat dceři, než se doprošovat u tchýně. Věř že když na ní vlítneš, stejně budeš ty ta špatná, co si vymýšlí kraviny.Je to boj proti větrným mlýnům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
28.4.14 14:07

@boball ......zapřísahala jsem se, když vím sama jaké to je, že ona to nezažije, ale máš pravdu, je to boj…díky holky, ať žijou tchýně a nejhorší je že i my jednou budeme tchýně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
28.4.14 14:18

@Majselka tak já to mám za pár. Doufám, že jsem životem dostatečně poučena, abych se podobným úkazům vyhla. Nicméně člověk nikdy neví :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.17 18:09

Prosím o radu a nestranný názor. Obnovuji diskusi, abych nezakládala další s názvem tchyně.
Jak vůbec začít. Vnitřně bojuji sama se sebou a už občas jsem těsně před vybouchnutím, ale vždy si říkám, že je to manželova maminka.
Tchyně je velice negativistický člověk, který rád tu svou blbou náladu předává. Je to asi dané tím, že její manžel na ní a celou rodinu nemá čas, dost pracuje a po práci hned zavítá do hospody a domů dorazí dost pozdě, ale nikdy není opilý (celý večer vydrží u dvou piv) V tom jí i chápu, protože mají ještě 10letou holčinu a je na ní sama. Nejhorší je, že si spolu nemají ani o čem povídat, protože spolu pracují již 6let na stejné lince.
No, ale k věci. Tchyně se ke mě vždy chová normálně, asi jako dvě kolegyně z práce nebo jako sousedky. Ale poslední dobou mi začíná hrozně lézt na nervy se svou povahou. Je poměrně hodně zapálená do věcí, do kterých jí nic není. Uvedu příklad: Chtěli jsme s manželem koupit dům. Velice se nám líbil, ale byl tam problém s dědickým řízením, nějak se původní majitelé nemohli dohodnout. Šli jsme od toho, protože by se to táhlo hrozně dlouho. Když jsem to řekli, že dům kupovat nebudeme z tady toho důvodu, tchyně neváhala a sama se zašla pozůstalých zeptat, jestli to jako nemůžou urychlit. Byla tam celkem 3× a vždy jim říkala, že se jde zeptat místo syna. Co si asi o nás museli myslet. I přes několik upomínek, ať to nedělá, stejně… No a teď to začalo na novo. Rozhodli jsme se že na jaře půjdeme do stavby domu. Začali jsme vše vyřizovat, všechny povolení, koupi pozemku, atd… jooo a zapomněla bych, že manžel s nimi také pracuje v práci, takže o všem má přehled a on je slípka a všechno jim hned řekne. A dnes tu byla na návštěvě a jako vždy mezi dveřmi mi oznámila, jak jí šíleně bolí záda a tak nebude moc dobrá společnost (tak proč sem sakra lezla?)Noo a po chvíli to začalo, že se bavili v práci o tom domě a proč jako chci tu komoru, když tu pračku můžu dát do koupelny, že by jsme tím ušetřili a proč v patře bude ještě jeden záchod, že to je už nadstandard. A v tom se nesla celá návštěva. Už jí odpovídám nato jen hm.. a nic víc, protože stejně něco řeknu a ona to neslyší. Ale vnitřně mě to štve, že se plete do něčeho do čeho jí nic není. A nejhorší je, že manžel ani nechápe proč jsem pak naštvaná na něj. On jí to totiž všechno řekne. Kdyby se alespoň zajímala o miminko, které čekáme, ale to ne. To když se jen zmíním o miminku, tak mi řekne, že ještě má čas být babička(48let)a zatím jí to nezajímá, že má svou dceru ještě malou a s ní dost starostí. Ano má čas, já po ní ani nic ohledně babičkovských věcí nechci. Ale, že jí první budoucí vnouče vůbec nezajímá, mě zraňuje, když vím že se plete do všeho ostatního. Prosím poraďte, jak by jste reagovaly? Co by jste jí nato řekly? Nechci jí ublížit nebo být na ní hrubá, ale ona prostě když jí to řeknu slušně neslyší.

• Citovat
  • Upravit
53518
12.9.17 18:26
@Anonymní píše:
Prosím o radu a nestranný názor. Obnovuji diskusi, abych nezakládala další s názvem tchyně.
Jak vůbec začít. Vnitřně bojuji sama se sebou a už občas jsem těsně před vybouchnutím, ale vždy si říkám, že je to manželova maminka.
Tchyně je velice negativistický člověk, který rád tu svou blbou náladu předává. Je to asi dané tím, že její manžel na ní a celou rodinu nemá čas, dost pracuje a po práci hned zavítá do hospody a domů dorazí dost pozdě, ale nikdy není opilý (celý večer vydrží u dvou piv) V tom jí i chápu, protože mají ještě 10letou holčinu a je na ní sama. Nejhorší je, že si spolu nemají ani o čem povídat, protože spolu pracují již 6let na stejné lince.
No, ale k věci. Tchyně se ke mě vždy chová normálně, asi jako dvě kolegyně z práce nebo jako sousedky. Ale poslední dobou mi začíná hrozně lézt na nervy se svou povahou. Je poměrně hodně zapálená do věcí, do kterých jí nic není. Uvedu příklad: Chtěli jsme s manželem koupit dům. Velice se nám líbil, ale byl tam problém s dědickým řízením, nějak se původní majitelé nemohli dohodnout. Šli jsme od toho, protože by se to táhlo hrozně dlouho. Když jsem to řekli, že dům kupovat nebudeme z tady toho důvodu, tchyně neváhala a sama se zašla pozůstalých zeptat, jestli to jako nemůžou urychlit. Byla tam celkem 3× a vždy jim říkala, že se jde zeptat místo syna. Co si asi o nás museli myslet. I přes několik upomínek, ať to nedělá, stejně… No a teď to začalo na novo. Rozhodli jsme se že na jaře půjdeme do stavby domu. Začali jsme vše vyřizovat, všechny povolení, koupi pozemku, atd… jooo a zapomněla bych, že manžel s nimi také pracuje v práci, takže o všem má přehled a on je slípka a všechno jim hned řekne. A dnes tu byla na návštěvě a jako vždy mezi dveřmi mi oznámila, jak jí šíleně bolí záda a tak nebude moc dobrá společnost (tak proč sem sakra lezla?)Noo a po chvíli to začalo, že se bavili v práci o tom domě a proč jako chci tu komoru, když tu pračku můžu dát do koupelny, že by jsme tím ušetřili a proč v patře bude ještě jeden záchod, že to je už nadstandard. A v tom se nesla celá návštěva. Už jí odpovídám nato jen hm.. a nic víc, protože stejně něco řeknu a ona to neslyší. Ale vnitřně mě to štve, že se plete do něčeho do čeho jí nic není. A nejhorší je, že manžel ani nechápe proč jsem pak naštvaná na něj. On jí to totiž všechno řekne. Kdyby se alespoň zajímala o miminko, které čekáme, ale to ne. To když se jen zmíním o miminku, tak mi řekne, že ještě má čas být babička(48let)a zatím jí to nezajímá, že má svou dceru ještě malou a s ní dost starostí. Ano má čas, já po ní ani nic ohledně babičkovských věcí nechci. Ale, že jí první budoucí vnouče vůbec nezajímá, mě zraňuje, když vím že se plete do všeho ostatního. Prosím poraďte, jak by jste reagovaly? Co by jste jí nato řekly? Nechci jí ublížit nebo být na ní hrubá, ale ona prostě když jí to řeknu slušně neslyší.

Plete se synovi trochu do života, jinak myslím, že je to ok. Povahu jiných nezměníš, tak se tím netrap a nech ji, ať se stará o dceru. Sama budeš brzo máma, tak poznáš, jaké to je. Třeba s narozením dítěte trochu změní názor a mimino ji bude bavit. Ale předně to je vaše dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
12.9.17 18:33

Tchýně místo toho aby řešila svůj vztah s manželem, se hekuje do toho vašeho. Ale zásadní problém vidím ve tvém manželovi. On by měl v první řadě sice slušně, ale rázně říci matce, že vy jste dospělí a svéprávní, takže si umíte vybrat pro sebe bydlení. To, že ji nezajímá vnouče, ale jinak se montuje do věcí, po kterých je jí kulový, bych nepodceňovala. Pokud jí to nezarazíte včas, časem bude hůř. Kdoví, proč její manžel raději utíká do hospody, než aby byl s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
12.9.17 18:34

Manželovi vysvětlit, proč ti to vadí. To snad pak všechno nevykecá. Já tě chápu, mám něco podobnýho za tchyni.

Nebo se s ní tak často nevídat a budeš mít taky klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367

Osvedcena rada-stat s manzelem pri sobe. To znamena, ze nebude vypravet, kde chces mit pracku a podobne malickosti. A on prvni musi zacit usmernovat matku.
To, ze lezla za majiteli domu a stourala do toho je hodne pres caru. To, ze rika, ze komora na pracku je zbytecna, je zatim malickost. Ale vsichni zname to nic a osel…
Nauc se brat jeji vyroky jako ciste jen jeji nazor. Ten si muze rict. Ale tim to konci. Nediskutuj o tech vecech. Maximalne opakuj do zblbnuti /jejiho/ tu samou vetu. Treba "chapu vas, ale pro me to bude lepsi takhle. A nic vic.
Udelej si kolem sebe zed, kam ona nemuze. Pokud je takovy ten typ upira, tak se ti bude hodit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753

Celkem v pohodě :nevim: znám mnohem horší, nejseš zvyklá, zocelená :mrgreen: :mrgreen: stačí pouštět jedním uchem tam, druhým ven
kdyby ti po 7 neúspěšným transferu embrya řekla, že se málo snažíš (jako tchyně mojí kámošky) asi by ti druhý záchod nebo komora přišlo jako detail
děláš dobře - na všechno hm a barák si postav podle svýho :mrgreen: :mrgreen: žádnej stres
a že jí nezajímá vnouče, to už vůbec neřeš, s tím vůbec nic neuděláš a jestli tě to uklidní, tak je to celkem běžný jev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
12.9.17 18:48

Hele, nic. Stejně s ní nehneš. Nedělá nic závratnýho, jen blbý řeči. Si to poslechni a pusť to z hlavy. Předpokládám, že se barák nebude stavět podle jejích přípomínek, tak si to vyslechněte a pak si to nějak udělejte. Ono když to nebude k baráku, tak bude mluvit do něčeho dalšího, to je nekonečný kolotoč :lol:

• Citovat
  • Upravit
5425
12.9.17 19:26

Ahoj, měla jsem to samý!!! Během těhotenství jsem to hůře snášela, plašily se mi hormony, ani jsem si to neuvědomovala. Ke konci těhu jsem byla alergická i na její pozdrav. Šla za naší pediatričkou, těsně po narození mimi, aby s ní probrala,,důležité věci". Manžel jí totiž pozval na pomoc, těsně po porodu na mě a mimčo čekala u nás jako milé překvápko. Třetí den po příchodu domů po SC mi v sedm ráno vlítla do ložnice, ať se přestanu válet a jdu něco dělat, že malého pohlídá. Říkám Ti, ta letěla jak namydlený blesk :lol: Od té doby (je to 6let) se jedinkrát nestalo, aby přijela bez pozvání, něco mi řekla ohledně domácnosti a pod. Jé, co já jí tenkrát řekla… A manžel stál při mě ;) Asi vytušil, že kdyby ne, letěl by v tu dobu za ní :lol: Moje rada zní, nepárej se s tchyní (s nikým!), kdo se Ti bude plést do života, s tím neměj slitování. Samozřejmě to chce rozlišovat pouhé vyjádření názoru a přímé manipulování tebou nebo tvým mužem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
12.9.17 19:32
@Borůvka1990 píše:
Ahoj, měla jsem to samý!!! Během těhotenství jsem to hůře snášela, plašily se mi hormony, ani jsem si to neuvědomovala. Ke konci těhu jsem byla alergická i na její pozdrav. Šla za naší pediatričkou, těsně po narození mimi, aby s ní probrala,,důležité věci". Manžel jí totiž pozval na pomoc, těsně po porodu na mě a mimčo čekala u nás jako milé překvápko. Třetí den po příchodu domů po SC mi v sedm ráno vlítla do ložnice, ať se přestanu válet a jdu něco dělat, že malého pohlídá. Říkám Ti, ta letěla jak namydlený blesk :lol: Od té doby (je to 6let) se jedinkrát nestalo, aby přijela bez pozvání, něco mi řekla ohledně domácnosti a pod. Jé, co já jí tenkrát řekla… A manžel stál při mě ;) Asi vytušil, že kdyby ne, letěl by v tu dobu za ní :lol: Moje rada zní, nepárej se s tchyní (s nikým!), kdo se Ti bude plést do života, s tím neměj slitování. Samozřejmě to chce rozlišovat pouhé vyjádření názoru a přímé manipulování tebou nebo tvým mužem.
:lol: A to mě by zajímalo, co jsi jí řekla :lol:
  • Citovat
  • Upravit
12.9.17 19:51

Co bych jí na to řekla? No protože prostě chci a víc se jejími starostmi o počet mých záchodů nezabývala. To co řekla o vnoučeti není hezké. Chápu, že tě to bolí. Moje tchýně když jsem čekala dceru prohlásila, že to je v pr.deli a že stejně bude uznávat jen manželovo první a to dodržela. Tak ať si baba trhne, vnučku neviděla už rok a půl a obnovovat kontakt rozhodně neplánuju. Tvůj manžel by si taky měl uvědomit, že co je doma to je doma a pokud už to nutně musí rozhlásit tak ať si tchyně mluví co chce a ty si udělej podle sebe. A pozůstalým s tím domečkem bych zavolala, za tchýni se omluvila a vysvětlila jim to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová