Tchýně :-/

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17310
17.9.11 23:08

Přeháníš :-) Buď v klidu a nech babičku být babičkou,ty jsou prostě aby děti rozmazlovaly :mrgreen: Apropo na ty schody,ona je chromá a nebo i tvý rodiče?Proč by jako nemohli nosit dítě do schodů? :think:

Víš je směšný číst tyhle diskuze,zítra tu bude diskuze,že si tchýně nějakého děcka nevšímá.

Tchýně jsou prostě tchýně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
17.9.11 23:22

Ahoj,tak já mám jiný názor,se zakladatelkou souhlasím a chápu co jí vadí,její tchýně je přesně ten typ co si všechno dělá podle svého a neslyší a nevidí…ono se to přežít dá,ale čeho je moc toho je příliš. :-?

Zakladatelko,pokud tohle chceš změnit,musíš jí to jasně říct co ti vadí a nebo jí to aspon jasně dát najevo.
Malou má očividně moc moc ráda a je to dobře,ale nesmí se to přehánět a trochu mít respekt k vám jako k rodičům své vnučky…přecijenom je to pořád vaše dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
17.9.11 23:36
:hug:

Příspěvek upraven 06.09.13 v 15:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.9.11 06:56

Hele ja nedavno premejslela,proc me jedna kamaradka, snad ta nejobetavejsi, stve.. a dosla jsem k nazoru, ze ji asi nemam moc rada. Taky myslim, ze tchyni primarne nemas moc radam, jinemu bys toto odpustila. jsou to prkotiny a jako matka bez babicek ti zavidim.

Jinak o vyvenceni bych ji narovinu pozadala, je otazka, jestli se na neco nevymluvi, moje mama je v tom mistr. Pokud se rozmazlovani tyce, babicka si ten bic sije jen sama na sebe. Holcicka pochopi, ze na babicku si to muze dovolit a bude to na ni uplatnovat. Na tebe ne. Neresila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
18.9.11 07:47

Mě to zas až tak jako přehánění nepřijde..Jako mazlení (pokud se to dítěti líbí) prosím, ale aby jí uplně ignorovala - to by mi vadilo! Prostě musíš být „tvrdší“ a když tě ignoruje,např. když řekneš ,aby dítě nechala ležet,tak jí prostě malou vezmi, polož jí na zem a zopakuj,že teď pase nebo se nechává vyplakat nebo co ty chceš..
Prostě tvoje dítě - ty rozhoduješ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.11 08:21
verenika píše:
Přeháníš :-) Buď v klidu a nech babičku být babičkou,ty jsou prostě aby děti rozmazlovaly :mrgreen: Apropo na ty schody,ona je chromá a nebo i tvý rodiče?Proč by jako nemohli nosit dítě do schodů? :think:

Víš je směšný číst tyhle diskuze,zítra tu bude diskuze,že si tchýně nějakého děcka nevšímá.

Já nepíšu že si tchýně mého dítěte nevšímá, píšu to co píšu a chtěla jsem názory, rady.. :-) Pokud je ti to směšné číst-nečti :-P I tak dík za názor.Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.11 08:23
Pirrippi píše:
Taky souhlasím se zakladatelkou :hug:
Ta baba ji natvrdo ignoruje :pocitac: :pocitac: :pocitac: A to se asi musí zažít, ono když se o tom jen píše, tak to asi nejde přesně vyjádřit.
Já mám podobnou ignorantku ředitelku zeměkoule a asi Tě nepotěším, že si o problému promluvit na takové baby nezabírá. Účinná by byla asi cihla do xichtu, ale zatím jsem se nějak ovládla :lol:

Já se brzy asi neovládnu ovšem :lol: Dík, jsem ráda že mě aspon trochu chápeš a víš o čem píšu :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.11 08:28
Pudloslava píše:
Hele ja nedavno premejslela,proc me jedna kamaradka, snad ta nejobetavejsi, stve.. a dosla jsem k nazoru, ze ji asi nemam moc rada. Taky myslim, ze tchyni primarne nemas moc radam, jinemu bys toto odpustila. jsou to prkotiny a jako matka bez babicek ti zavidim.Jinak o vyvenceni bych ji narovinu pozadala, je otazka, jestli se na neco nevymluvi, moje mama je v tom mistr. Pokud se rozmazlovani tyce, babicka si ten bic sije jen sama na sebe. Holcicka pochopi, ze na babicku si to muze dovolit a bude to na ni uplatnovat. Na tebe ne. Neresila bych to.

Jsem ráda, že malá má obě babičky, ani nevíš jak. Jenže ono to přináší i problémy, které mě trápí. Proto to sem i píšu:-) Jo, určitě máš pravdu, nemám ji moc ráda. Ale chtěla bych, to mě šlechtí, co? :lol: Asi i z její strany to nebude moc žhavé…jo jo, někdy ty babičky nejsou zas takové terno. :evil:

• Citovat
  • Upravit
3230
18.9.11 09:09

Já si myslím, že v tom jsou ještě tvoje hormony. Moje tchýně je taky zlatá ženská (nevozící nepomáhající nenavštěvující - max to kafe) a taky mi takhle oblizuje a mucká dítě :mrgreen: . Zezačátku (šestinedělí) jsem se cítila jako ty, v člověku se pere nespokojenost, že to dělá jinak než bys chtěla, žárlivost, uraženost že tě ignoruje apod. Řešila jsem to tak, že jsem si sedla na úplně opačný konec místnosti a nejlépe na ruce a říkala si, že jsem šťastná, že se vůbec k malé má :wink: .

Jiná věc je, že ti zasahuje do výchovy, to bych si s ní řádně (bez emocí, až budeš v klidu) promluvila. Vždyť je super baba, jak píšeš, tak to pochopí. Abys ji jednou nenačapala, že ti něco tajně cpe do malé, bo za jejich časů se to tak dělávalo :roll: .

A že ti nepomůže neřeš, budeš to víc potřebovat až ti malá poroste. To už ji malá bude určitě víc zajímat (teď je to nemluvící, lásku neopětující miminko - pro cizí lidi dost nudné :nevim: ) a díky dnešnímu muckání bude k ní mít vztah. Tak vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
18.9.11 09:16

Já si teda myslím, že to co zakladatelka řeší jsou prkotiny a navíc si prostě neumí dupnout. Nechápu, že když se jí něco nelíbí, tak to prostě neřekne, sama píše, že sedí a neodváží se promluvit … to nevím proč :nevim: Když není důsledná, tak nemůže čekat, že ji někdo bude poslouchat, je to stejné při výchově dětí, jako při „výchově tchýně“ :mrgreen:

Co se týče hlídání a nehlídání a vození a nevození, přece to není povinnost babiček, dělají to ze své dobré vůle. A já sama se divím, že zakladatelka tchýni nemá ráda a považuje ji za zlou a přesto by jí dceru svěřila,to já bych teda neudělala, abych dávala dceru na vození někomu, ke komu nemám důvěru, přijde mi to dos vypočítavé - sice tě nesnáším, ale pohlídat bys mi mohla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
18.9.11 09:32

klííd souhlasímjak už tu bylo psáno.. ono u prvního dítěte je to děs když se s ním někdo chce muckat a mimčo pláče.. já to mám s tchýninou maminkou-babička manžela. Malý u tchánovců nechce moc být je tam moc tmavo a tak to tam většinou prořve.. no a ta vždycky přiběhne vytrhne mi řvoucího Honzíka a konejší jenže ten začne hysterčit ještě víc a ona mi ho odmítá dát a ještě se směje jak jí ječí do ucha :nevim:
Honzík je normálně neplakavé miminko ale u nich ječí tak tur a pak zas od ní posloucháme jak lžeme že je malej uřvanej.. a víš co já jsem taky jinak držka prořízlá ale na ní patrony prostě nemám.. když jsem ho čekala tak se mě mezi řečí u oběda ptala jestli je vůbec manželovo… :zed: no co na to říct..
logicky bych ti poradila trvej si na svém ,promluv si s ní.. ale já sama si kolikrát než tam jedem jsem tvrdá jak žula a ona mě dokáže tak zředit že to snad není pravda… :mrgreen: :oops:
takže ti přeju hlavně pevné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
18.9.11 09:42

AHoj zakladatelko:)
Tak nějak mi připomínáš mě…
Máme první mimčo, navíc je to první vnučka. takže na takové ty nevyžádáné rady od tchýně si tak nějak pomalu zvykám, ale taky mi vadí že mě více méně nerespektuje.
Jak jsi psala o těch schodech tak tě chápu. Já mám strach jenom když malou chová, ale to je proto že hlavně špatně chodí. a nejraději když chová malou s ní ušla maraton:/ :pocitac: a taky mě vytáčí jak mi pořád říká že dětičky jsou jako kuřátka…ty se musí pořád zahřívat jinak nastydnou :poblion: malou oblíkám do dlouhého rukávu ikdyž je venku teplo, ale když je na slunku 30 stupňů a malá má na sobě bodičko a pomožky, a ona vezme tu nejteplejší deku co najde u sebe doma(mimochodem sice vypranou ale žádná sláva to není) a zakrý vá ji. když jí řeknu že jí určitě nen zima tak řekne že miminka se přece zakrývat musejí :pocitac:
Taky jsme držka která řekne všechno na rovinu ale u ní to nejak nejde. asi mi ještě stále brání slušnost ke staršímu člověku, ale až ten pohár přeteče tak to bude hudté :nevim:
A to muchování? nooo…tak to že na ní mluví mi nevadí ale že šišlá :pocitac:
A toho panáka zkusím ale asi se ze mě stane alkoholička:-)
tak pevné nervy :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.11 10:25
oxalka píše:
AHoj zakladatelko:)
Tak nějak mi připomínáš mě…
Máme první mimčo, navíc je to první vnučka. takže na takové ty nevyžádáné rady od tchýně si tak nějak pomalu zvykám, ale taky mi vadí že mě více méně nerespektuje.
Jak jsi psala o těch schodech tak tě chápu. Já mám strach jenom když malou chová, ale to je proto že hlavně špatně chodí. a nejraději když chová malou s ní ušla maraton:/ :pocitac: a taky mě vytáčí jak mi pořád říká že dětičky jsou jako kuřátka…ty se musí pořád zahřívat jinak nastydnou :poblion: malou oblíkám do dlouhého rukávu ikdyž je venku teplo, ale když je na slunku 30 stupňů a malá má na sobě bodičko a pomožky, a ona vezme tu nejteplejší deku co najde u sebe doma(mimochodem sice vypranou ale žádná sláva to není) a zakrý vá ji. když jí řeknu že jí určitě nen zima tak řekne že miminka se přece zakrývat musejí :pocitac:
Taky jsme držka která řekne všechno na rovinu ale u ní to nejak nejde. asi mi ještě stále brání slušnost ke staršímu člověku, ale až ten pohár přeteče tak to bude hudté :nevim:
A to muchování? nooo…tak to že na ní mluví mi nevadí ale že šišlá :pocitac:
A toho panáka zkusím ale asi se ze mě stane alkoholička:-)
tak pevné nervy :pankac:

Tobě taky pevné nervy :pankac: Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Larr
18.9.11 11:09

Nejste vy náhodou anonymní spolek alkoholiků:)))))))))))

Ale chápu, máte pravdu - panáka - já tohle zažívám s naším psem, je zlý na ostatní psy a vždy říkám, že venčení bez panáka nezvládám:))

• Citovat
  • Upravit
17310
18.9.11 11:16
Anonymní píše:
verenika píše:

Já nepíšu že si tchýně mého dítěte nevšímá, píšu to co píšu a chtěla jsem názory, rady.. :-) Pokud je ti to směšné číst-nečti :-P I tak dík za názor.Zakl.

To bylo psané jako nadsázka,že jsou tu buď tchýně všímavé až moc a nebo nevšímavé…

jediná rada je si s ním otevřeně promluvit.Nastavit nějaké rozumné hranice. :wink:

Taky jsem bojovala s tchýní,ne že ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová