Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, jak zamrazím houby? Musím to nejdřív tepelně upravit? Nebo nemusím? Ze syrových, nesmrdí pak mrazák? Chci zamrazit porce na smaženici, nicméně nesnáším houby a jejich smrad. Manžel je miluje a mám jich tady pro rotu vojáků, jak to krom sušení uchovám?
@terinka4444 píše:
Holky, jak zamrazím houby? Musím to nejdřív tepelně upravit? Nebo nemusím? Ze syrových, nesmrdí pak mrazák? Chci zamrazit porce na smaženici, nicméně nesnáším houby a jejich smrad. Manžel je miluje a mám jich tady pro rotu vojáků, jak to krom sušení uchovám?
Musíš je podusit. Zamražuji v pudélkách, smrad nepropouští.
@terinka4444 já je nejdřív trochu povařím a pak teprv cpu do mrazáku, mamina je dusí na sádle a pak i s tím sádlem buď zavaří nebo taky dá do mrazáku
U nás je nedusíme, nakrájíme, dáme do krabiček a do mrazáku, je fakt, že jdou trochu v mrazáku cítit, ale nemáme je v nepropustných krabičkách, dej do těsnících krabiček a neměl by být problém ![]()
Do sádla, sůl, pepř a osmažené cibulka naposled a pak nakrabičkovat do mrazáku…a pokud jich máš tolik, tak něco do sádla a zbytek bych zavařila v octovým nálevu
@terinka4444 píše:
Zamrazuješ v čem?![]()
V pudlech. Plastová krabička, nebo jak se to jinak řekne ![]()
Aha
děkuju.
@evill píše:
V pudlech. Plastová krabička, nebo jak se to jinak řekne
@terinka4444 Já je povařím, propláchnu, nechám vystydnout a dám normálně do mrazákových pytlíčků, nic nesmrdí. Hodí se na všechno:-)
@šuji píše:
U nás je nedusíme, nakrájíme, dáme do krabiček a do mrazáku, je fakt, že jdou trochu v mrazáku cítit, ale nemáme je v nepropustných krabičkách, dej do těsnících krabiček a neměl by být problém
Houby se tepelně upravují před mražením právě z těchto důvodů. Krom zápachu mají také delší trvanlivost, smrsknou svůj objem na polovinu - čili úspora místa.
@terinka4444 píše:
Zamrazuješ v čem?![]()
My to dáme do sáčku a do plastové krabičky. A jak to zmrzne, tak krabičku vyndáme a je to v sáčku a drží to ten tvar.
@terinka4444 píše:
Ahaděkuju.Mně se to tááák nechce vařit
nejdřív jsem to ráno musela dvě hodiny sbírat, teď jsem to tři hodiny krájela a už nechciiiii
jenže představa, že mi to bude smrdět v mrazáku, to bych těžko dala, mně ty houby smrdí jak hnusná myšina
krabičky nemám, jen pytlíky. Takže asi podusit, co? Sádlo vůbec nemám, to doma nepraktikuju, jen olivový olej, to je asi blbý, že? Takže podusit ve vodě?
Stačí i ve vodě.
Já dělám n oleji.
V pytlíkách jsem to taky měla, nesmrdí to ani tak, ale je to pa taková kejda v tom mražáku a to mi esteticky vadí, že to mám pak jíst. Jsem cíťa ![]()
@boball píše:
@terinka4444 Já je povařím, propláchnu, nechám vystydnout a dám normálně do mrazákových pytlíčků, nic nesmrdí. Hodí se na všechno:-)
@boball píše:
taky tak dělám