Houby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
17.9.14 15:05

Holky, jak zamrazím houby? Musím to nejdřív tepelně upravit? Nebo nemusím? Ze syrových, nesmrdí pak mrazák? Chci zamrazit porce na smaženici, nicméně nesnáším houby a jejich smrad. Manžel je miluje a mám jich tady pro rotu vojáků, jak to krom sušení uchovám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
17.9.14 15:06
@terinka4444 píše:
Holky, jak zamrazím houby? Musím to nejdřív tepelně upravit? Nebo nemusím? Ze syrových, nesmrdí pak mrazák? Chci zamrazit porce na smaženici, nicméně nesnáším houby a jejich smrad. Manžel je miluje a mám jich tady pro rotu vojáků, jak to krom sušení uchovám?

Musíš je podusit. Zamražuji v pudélkách, smrad nepropouští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
17.9.14 15:07

@terinka4444 já je nejdřív trochu povařím a pak teprv cpu do mrazáku, mamina je dusí na sádle a pak i s tím sádlem buď zavaří nebo taky dá do mrazáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.9.14 15:07

Zamrazuješ v čem? 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
17.9.14 15:09

U nás je nedusíme, nakrájíme, dáme do krabiček a do mrazáku, je fakt, že jdou trochu v mrazáku cítit, ale nemáme je v nepropustných krabičkách, dej do těsnících krabiček a neměl by být problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
17.9.14 15:10

Do sádla, sůl, pepř a osmažené cibulka naposled a pak nakrabičkovat do mrazáku…a pokud jich máš tolik, tak něco do sádla a zbytek bych zavařila v octovým nálevu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
17.9.14 15:10
@terinka4444 píše:

V pudlech. Plastová krabička, nebo jak se to jinak řekne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.9.14 15:14

Aha :mrgreen: děkuju.

Mně se to tááák nechce vařit :zed: nejdřív jsem to ráno musela dvě hodiny sbírat, teď jsem to tři hodiny krájela a už nechciiiii :cert: jenže představa, že mi to bude smrdět v mrazáku, to bych těžko dala, mně ty houby smrdí jak hnusná myšina :poblion: krabičky nemám, jen pytlíky. Takže asi podusit, co? Sádlo vůbec nemám, to doma nepraktikuju, jen olivový olej, to je asi blbý, že? Takže podusit ve vodě?
@evill píše:
V pudlech. Plastová krabička, nebo jak se to jinak řekne :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
17.9.14 15:14

@terinka4444 Já je povařím, propláchnu, nechám vystydnout a dám normálně do mrazákových pytlíčků, nic nesmrdí. Hodí se na všechno:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
17.9.14 15:16
@šuji píše:
U nás je nedusíme, nakrájíme, dáme do krabiček a do mrazáku, je fakt, že jdou trochu v mrazáku cítit, ale nemáme je v nepropustných krabičkách, dej do těsnících krabiček a neměl by být problém ;)

Houby se tepelně upravují před mražením právě z těchto důvodů. Krom zápachu mají také delší trvanlivost, smrsknou svůj objem na polovinu - čili úspora místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
17.9.14 15:17
@terinka4444 píše:

My to dáme do sáčku a do plastové krabičky. A jak to zmrzne, tak krabičku vyndáme a je to v sáčku a drží to ten tvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
17.9.14 15:17
@terinka4444 píše:
Aha :mrgreen: děkuju.Mně se to tááák nechce vařit :zed: nejdřív jsem to ráno musela dvě hodiny sbírat, teď jsem to tři hodiny krájela a už nechciiiii :cert: jenže představa, že mi to bude smrdět v mrazáku, to bych těžko dala, mně ty houby smrdí jak hnusná myšina :poblion: krabičky nemám, jen pytlíky. Takže asi podusit, co? Sádlo vůbec nemám, to doma nepraktikuju, jen olivový olej, to je asi blbý, že? Takže podusit ve vodě?

Stačí i ve vodě.

Já dělám n oleji.

V pytlíkách jsem to taky měla, nesmrdí to ani tak, ale je to pa taková kejda v tom mražáku a to mi esteticky vadí, že to mám pak jíst. Jsem cíťa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.9.14 15:18

No nepotěšily jste mě :cert: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jdu to nějak podusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.9.14 15:20
A zcedíš to? Mrazíš bez vody?
@boball píše:
@terinka4444 Já je povařím, propláchnu, nechám vystydnout a dám normálně do mrazákových pytlíčků, nic nesmrdí. Hodí se na všechno:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
17.9.14 15:23
@boball píše:

taky tak dělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport