Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. jaký máte názor na dětská houpací křesílka? Mám v něm miminko každé dopoledne asi tak 4 hodiny. (od narození). V postýlce mi přes den neusne, tak alespoň někde spinká.
Ahojky,
sice to není dobré pro páteř, ale jelikož mi malá v ničem jiném moc nevydrží, tak jí tam dávám taky. Střídám to s hrací dekou, chováním a občas i postýlkou (pokud mi vydrží hrát si tam s hračkama). Ale jinak trávíme čásek v křesílku, houpeme se a to se nám líbí. Takže i když je to nezdravé, za mě ano. I maminy potřebují trošku odpočinku a pokud ti spinká jen tam, tak mu to neupírej.
kresilko nemame, ja houpu v autosedacce. Malemu je mesic, zlobi ho prdiky, a kdyz chci chvilku klid, tak tohle zabere. Jsem rada, ze spi alespon nekde.
Ahoj,
možná se ti ozvou někteří mravokárci a zastánci toho, že v léhátku se spát nemá a trávit denně max hodinu atd. U nás bylo taky jediné osvědčené místo na spaní lehátko, malá je nervák a než aby mi v noci ječela, tak spala v lehátku a já ji občas pohoupala z gauče a spali jsme dál. Přes den tam spávali oba, nic jiného prostě nezabralo. Až později, když se mi v něm začali otáčet a slízat dolů, tak jsem je učila na postýlku. Trvalo to asi týden, ale teď spí v postýlkách a je zase klid.
Ahojky,
maléhojsem začala dávat do křesílka před 3.dny a je fakt, že se mu tam líbí
Dneska tam dokonce i usnul. Akorát mám někdy obavy o tu jeho hlavičku, že jí nemá rovně…ale jinak jsem fakt PRO ![]()
Nás taky trápí prdíky a je pravda, že v křesílku je to lepší. malého jsem si tak naučila, že bez hopání neusne. V noci naštěstí spí krásně v postýlce. Taky mám strach o jeho zádíčka. no ale někdy spinkat musí.
ahoj tak já tam dávala malou asi od 3 měsíců, nevím přesně ale jak začala víc koukat, vzala jsem si jí sebou do kuchyně, kam jsem potřebovala, a slouží nám až do teď klárka si do něj sedne houpe se nebo jen tak čumákuje:-))Máme vibrační a vibrace jsme nikdy moc nepoužívaly.
máme toto:
Zuzko, máme stejné a nemůžu si ho vynachválit
Vážně stačí jen houpání a je to super:-)
máme taky uplně to samé lehátko,malou tam dávám asi od druhého měsíce,nejdřív v zavinovačce ,protože ta jí krásně držela hlavičku a nepadala ji ruzně do stran a teď už ji poutám.,večer usne skoro vždy při houpání a je to fakt super ,nevim co bych si bez ní počala ![]()
My máme vibrační od fisher price a malej v něm usínal od narození, pak jsem ho přendavala do postýlky a i přes den v něm byl často ![]()
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat jak dlouho za den jste měli miminko v te houpačce?
ja ji tam mam tak 2-3h.. a doktorka mi řikala, že je to moc, že ji mam davat na zem! jinak se pry nenauči sama přetačet když bude v tom křesílku.
Prosim jak často pokladate na zem a jak často do houpačky?
Diky
Vetsinu casu je na zemi, v kresilku pri krmeni nebo kdyz ji beru sebou po byte a potrebuju neco udelat
Veruk ja si nemyslim, ze kdyz ho tam mas na takovou dobu, ze to ma nejaky vliv na pretaceni. U nas, protoze jsme meli reflux jsme byli v kresilku hodne. Kombinovala jsem to i se zemi, ale myslim, ze minimalne ten cas co ho tam davas ty tak tam taky byl. Pretacet se naucil rychle, uz ve tetim mesici.
Holky já vás ted uklidním. První syn v něm spal pomalu pořád i v noci prostě nechtěl být nikder jinde. asi do roka. Dneska je mu 16 a je sportovec bez jediného problému. Ted mám zas mimčo holčičku a nevím jaké to lehátko pořídit. Ach jo Líbí se mi od Fischer praisu to růžové
http://internetovy-obchod.msbox.cz/…52-dp-56019/