Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na koukající miminko(2měsíce) na televizi. Cca 2hod. denně-ne v kuse
jaanniik píše:
Ahoj. Chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na koukající miminko(2měsíce) na televizi. Cca 2hod. denně-ne v kuse
Že je to blbost ![]()
No já si něak nedokážu představit 2měsíční mimi jak se dvě hodiny dívá na tv ![]()
My jsme naučené že když jsme doma(venku je hnusně,nebo jsme nemocné) ráno se zapne bedna a vypne se večer-ale malá u ní nesedí a nekouká prostě je to taková kulisa.
ahojky spousta maminek bude mít negativní názory, ale já za sebe, sem za televizi vděčná, prcek me nechtel otáčet hlavičku doleva, už to vypadalo na rehabku, nevedela už sem c zkusit, tak sem mu pustila při jidle telku. v tu ránu si hlavičku začal točit sám a máme po křivej hlavičce. ted je mu 9 mesícu a telka ho vuuubec nezajíma.
Já jsem četla, že novorozenec a malý kojenec se nenechá nikým a ničím rušit, ani TV.
Já ji neuznávám jako zvukovou kulisu, nemáme to tak doma. To neznamená, že nepouštíme vůbec. Ale daleko horší než u 2 měsíčního miminka mi přijde, když je puštěná stále v rodině s batolete, se starším dítětem, kterého odvádí od činnosti, ruší při hře, i když si to matka nemyslí a dítě na sobě nedává jakoby nic znát..
Televizní děti jdou poznat. Nedovedou se pořádně soustředit, působí roztěkaně. Já bych to omezila, v každém věku.
Já mám puštěnou TV jako kulisu (ne celý den) a ve 2 měsících ho nezajímala vůbec…ani teď ne, maximálně s koukne, když hraje znělka k nějakému pořadu nebo reklama, jinak jí ale ignoruje ![]()
rhiannon píše:
Já mám puštěnou TV jako kulisu (ne celý den) a ve 2 měsících ho nezajímala vůbec…ani teď ne, maximálně s koukne, když hraje znělka k nějakému pořadu nebo reklama, jinak jí ale ignoruje
taky tak puštěné jako kulisu.
Pak hltala reklamy jako závislák a teď je už dávno v poho a telku neřeší. ![]()
Markit.Hl píše:rhiannon píše:
Já mám puštěnou TV jako kulisu (ne celý den) a ve 2 měsících ho nezajímala vůbec…ani teď ne, maximálně s koukne, když hraje znělka k nějakému pořadu nebo reklama, jinak jí ale ignorujetaky tak puštěné jako kulisu.
Pak hltala reklamy jako závislák a teď je už dávno v poho a telku neřeší.
Přesně tak, myslím, že každé dítě má období, kdy ho TV zajímá a pak ho začne zajímat něco jiného ![]()
Já bych to nějak neřešila,poslouchala jsem o tom pořad, jestli se dětem kazí oči, když se jako malé dívají na TV, ale je to fáma, obrazovka je jako světlo, dítě láká, ale oči nepokazí. To už možná až starším, když rozeznávají, co se tam děje a oni sedí moc blízko, tudíž musí moc zaostřovat, tak se ty očka asi namáhají, ale jinak v tom problém nevidím. A jak už tu bylo psané, ono se na TV určitě nedívá, spíš ho zajímá to světlo…
U 2 měsíčního bych neřešila, podle mě ji nevnímá. U staršího bych byla opatrná, rozhodně bych nepoužívala jako kulisu a i program je potřeba vybírat.
Někde jsem viděla (nebo četla?) rozhovor s odborníkem na toto téma a tam říkali (kromě toho rušení, roztěkanosti atd.) navíc i to, že ani 2-3 leté dítě není schopné u rychlejšího programu (rozumějte rychlé stříhání obrazů) všechno zachytit a proto se soustředí jen na to, co zná. Obrovské problémy to způsobuje pak ve škole, kdy i u kantora poslouchá jen to co zná a ostatní vypouští (takže se špatně učí, jelikož nové/neznámé věci vůbec nevnímá). Říkali tomu myslím „selektivní pozornost“ (nebo tak nějak) a že ji tím má „vypěstovanou“. A to je podle mě pak teda mazec! Takže opatrně…
Tak já bych to tak nezlehčovala.
Pro tak malé miminko není sledování televize vůbec vhodné.
Pro nedovyvinutou nervovou soustavu je to příšerný šok ![]()
Názor mám negativní, uniká mi důvod i smysl… Proč se na tu TV jako vůbec dívá? ![]()
Dvě hodiny na TV dá můj předškolák tak si za 3 dny…
také se mi to nelíbí. Proč by se mělo takhle staré miminko koukat na televizi? Nechápu…