Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
radush píše:
tahle diskuze je krásnej důkaz, jak se dokážou ženský haštěřit kvůli uplný krávovině..bliká-nebliká, vyvinutá nevyvinutá CNS..a abych byla upřímná mám občas pocit, že se tady z výchovy dětí dělá strašný moudro..a některé jste až přemoudřelé..kde usnul zdravej rozum?
Souhlasím ![]()
Jaruna01 píše:radush píše:Souhlasím
tahle diskuze je krásnej důkaz, jak se dokážou ženský haštěřit kvůli uplný krávovině..bliká-nebliká, vyvinutá nevyvinutá CNS..a abych byla upřímná mám občas pocit, že se tady z výchovy dětí dělá strašný moudro..a některé jste až přemoudřelé..kde usnul zdravej rozum?
já se nehašteřim:-)
my zase bojujeme s pc…pracuju na něm a přítel také, mám obavy z toho, aby z našeho syna nebyl hyperaktiva nebo počítačový maniak, když nás u toho vidí sedět…samozřejmě, že už chce svojí myš a nejspokojenější je, když u toho sedí s námi…podle mě těch nástrah je víc než dost…co vaše dítka, když vás vidí u pc?
certicexyz píše:
my zase bojujeme s pc…pracuju na něm a přítel také, mám obavy z toho, aby z našeho syna nebyl hyperaktiva nebo počítačový maniak, když nás u toho vidí sedět…samozřejmě, že už chce svojí myš a nejspokojenější je, když u toho sedí s námi…podle mě těch nástrah je víc než dost…co vaše dítka, když vás vidí u pc?
nesnáší to:-))) počítač rád nemá . televize mu neva u tý si hraje a ni si ji nevšimne jak sem u pc, to je konec
Televizi nemáme a nechybí nám a děti mám tři:)Nejstarší,když chce film, pustí si v pc nebo má tv kartu v pc a prostřední taky(10 a 18)a nejmladší telku prostě nezná.Možná nějaké večerníčky až bude větší,zatím spíš pouštíme dětské písničky.
Mám 2 měsíční holčičku, také používám televizi jako kulisu a ta se na televizi snaží koukat. Jakmile ji zapnu a ona je u ni v lehátku tak se natáčí( div si nevykroutí hlavy a čučí na ni). Já ji teda nenechávám a jakmile ji zpozoruje tak ji buď vypínám nebo ji dám z dosahu jejího pohledu.
Jen reaguji na to že jste některé psali že tak malé miminko nemůže reagovat a postřehnout televizu, prostě může…Ale podle mého názoru to vhodné není u tak malého dítěte.
Ahoj, každý má svůj názor. Co se mě týče, na TV jsem vyrostla, za komunistů moc co dělat nebylo a maje maminka měla tři děti, takže TV běžela téměř celý den. Mám vystudované dvě VŠ, roztěkaná nejsem a žádné jiné potíže nemám. Upřímně, když žehlím, pouštím si TV a můj malý - 3,5 let seděl, stejně jako má dcera - 5měs., v obýváku když jsem žehlila, hrál si a občas bylo vidět, jak se na TV zadíval. Když byl větší, pouštěla jsem mu pohádky a vydržel sedět a soustředěně dokoukat celý film. Brzy jsme začali chodit i do kina, kde vydržel sedět celou dobu bez toho aby někoho otravoval, dokonce jsme ve dvou a půl letech byli s malým v planetáriu a chodili jsme s úspěchem i do divadla. Nyní ve 4 letech umí abecedu a čísla, píše, začíná číst, počítá, umí značky dopravní, aut… hraje si zcela normálně a vydrží dost dlouho soustředěný. Je dost zdatný i fyzicky. Z vlastní zkušenosti si myslím, že TV - tedy filmy rozvíjí u dětí velmi brzy sociální cítění, záleží tedy samo na inteligenci a na tom, jaké filmy vyberete:-))). Neměla bych strach. J
Dobrý den chtěla bych se zeptat mám 6 měsíčního chlapečka a už od skoro od narození ho zajímá televize neuškodí to nějak? Teda pouštěla jsem mu pohádku Mickeyho Klubík a pokaždé když slyší znělku tak by mohl že sedačky vyskočit už to tak zná že je z toho úplně hotový… Směje se… Otáčí z bříška na záda.. A také se plazý… Jen spíš jestli by se nemohla už teď vytvořit nějaká menší závislost nebo nevím jak to napsat… Budu rada6za odpověď 😁
Miminko televize fascinuje, protože jsou to pohybující se obrázky a zvuk. Obsahu pohádky ještě samozřejmě nerozumí. Syn se taky šel zbláznit, když se ozvala televize, ale já to tedy stopla a vůbec ji nepouštěla, nepřišlo mi to pro tak malé dítě extra vhodné.
@Terezkakrystof píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat mám 6 měsíčního chlapečka a už od skoro od narození ho zajímá televize neuškodí to nějak? Teda pouštěla jsem mu pohádku Mickeyho Klubík a pokaždé když slyší znělku tak by mohl že sedačky vyskočit už to tak zná že je z toho úplně hotový… Směje se… Otáčí z bříška na záda.. A také se plazý… Jen spíš jestli by se nemohla už teď vytvořit nějaká menší závislost nebo nevím jak to napsat… Budu rada6za odpověď 😁
Asi takhle, trocha televize neuškodí. Například když se jinak neumí zabavit, aby sis aspoň nachystala jídlo, tak dobře… Ale v půl roce z toho ještě nemají rozum. Neví, že tohle je pohádka a rozhodně nesledují děj. Líbí se jim, že je to barevné, že se to hýbe a jsou k tomu zajímavé hlasy.
Mám sedmiměsíční a jí ještě nic nepouštím. A když je v místnosti, tak to začíná vypadat tak, že ani já nesmím mít nic puštěné, jinak se snaží koukat
A to mám seriály jako zvukovou kulisu ![]()
Nam bylo od dr receno, ze u deti do roku by tc nemela byt v mistnosti vubec ![]()
Takhle malému dítěti bych teda telku cíleně nepoustela ani náhodou. Buď spalo nebo jedlo nebo jsme si hráli. Jo telka mi v kuchyni hrála u vaření jako kulisa, ale jak říkám to dcera spala. První pohádky měla před druhým rokem možná rok a pul ať nekecám už nevím..
@Terezkakrystof jistě, že závislost může vzniknout a také kvůli sledování TV (dlouhému a pravidelnému) mu můžou otupet některé slysly. Cíleně bych dítěti do 1,5 rokue tv nepoustela.