2měsíční miminko a televize

Napsat příspěvek
Velikost písma:
radush
26.3.11 13:48

tahle diskuze je krásnej důkaz, jak se dokážou ženský haštěřit kvůli uplný krávovině..bliká-nebliká, vyvinutá nevyvinutá CNS..a abych byla upřímná mám občas pocit, že se tady z výchovy dětí dělá strašný moudro..a některé jste až přemoudřelé..kde usnul zdravej rozum? :?:

• Citovat
  • Upravit
Jaruna01
26.3.11 14:40
radush píše:
tahle diskuze je krásnej důkaz, jak se dokážou ženský haštěřit kvůli uplný krávovině..bliká-nebliká, vyvinutá nevyvinutá CNS..a abych byla upřímná mám občas pocit, že se tady z výchovy dětí dělá strašný moudro..a některé jste až přemoudřelé..kde usnul zdravej rozum? :?:

Souhlasím :palec:

• Citovat
  • Upravit
7142
26.3.11 15:22
Jaruna01 píše:
radush píše:
tahle diskuze je krásnej důkaz, jak se dokážou ženský haštěřit kvůli uplný krávovině..bliká-nebliká, vyvinutá nevyvinutá CNS..a abych byla upřímná mám občas pocit, že se tady z výchovy dětí dělá strašný moudro..a některé jste až přemoudřelé..kde usnul zdravej rozum? :?:
Souhlasím :palec:

já se nehašteřim:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
26.3.11 16:59

my zase bojujeme s pc…pracuju na něm a přítel také, mám obavy z toho, aby z našeho syna nebyl hyperaktiva nebo počítačový maniak, když nás u toho vidí sedět…samozřejmě, že už chce svojí myš a nejspokojenější je, když u toho sedí s námi…podle mě těch nástrah je víc než dost…co vaše dítka, když vás vidí u pc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
26.3.11 19:01
certicexyz píše:
my zase bojujeme s pc…pracuju na něm a přítel také, mám obavy z toho, aby z našeho syna nebyl hyperaktiva nebo počítačový maniak, když nás u toho vidí sedět…samozřejmě, že už chce svojí myš a nejspokojenější je, když u toho sedí s námi…podle mě těch nástrah je víc než dost…co vaše dítka, když vás vidí u pc?

nesnáší to:-))) počítač rád nemá . televize mu neva u tý si hraje a ni si ji nevšimne jak sem u pc, to je konec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
2.4.11 21:05

Televizi nemáme a nechybí nám a děti mám tři:)Nejstarší,když chce film, pustí si v pc nebo má tv kartu v pc a prostřední taky(10 a 18)a nejmladší telku prostě nezná.Možná nějaké večerníčky až bude větší,zatím spíš pouštíme dětské písničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
10.11.11 22:16

Mám 2 měsíční holčičku, také používám televizi jako kulisu a ta se na televizi snaží koukat. Jakmile ji zapnu a ona je u ni v lehátku tak se natáčí( div si nevykroutí hlavy a čučí na ni). Já ji teda nenechávám a jakmile ji zpozoruje tak ji buď vypínám nebo ji dám z dosahu jejího pohledu.
Jen reaguji na to že jste některé psali že tak malé miminko nemůže reagovat a postřehnout televizu, prostě může…Ale podle mého názoru to vhodné není u tak malého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.9.13 16:49

mimi a TV

Ahoj, každý má svůj názor. Co se mě týče, na TV jsem vyrostla, za komunistů moc co dělat nebylo a maje maminka měla tři děti, takže TV běžela téměř celý den. Mám vystudované dvě VŠ, roztěkaná nejsem a žádné jiné potíže nemám. Upřímně, když žehlím, pouštím si TV a můj malý - 3,5 let seděl, stejně jako má dcera - 5měs., v obýváku když jsem žehlila, hrál si a občas bylo vidět, jak se na TV zadíval. Když byl větší, pouštěla jsem mu pohádky a vydržel sedět a soustředěně dokoukat celý film. Brzy jsme začali chodit i do kina, kde vydržel sedět celou dobu bez toho aby někoho otravoval, dokonce jsme ve dvou a půl letech byli s malým v planetáriu a chodili jsme s úspěchem i do divadla. Nyní ve 4 letech umí abecedu a čísla, píše, začíná číst, počítá, umí značky dopravní, aut… hraje si zcela normálně a vydrží dost dlouho soustředěný. Je dost zdatný i fyzicky. Z vlastní zkušenosti si myslím, že TV - tedy filmy rozvíjí u dětí velmi brzy sociální cítění, záleží tedy samo na inteligenci a na tom, jaké filmy vyberete:-))). Neměla bych strach. J

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.21 10:22

6 měsíční miminko kouká na televizi

Dobrý den chtěla bych se zeptat mám 6 měsíčního chlapečka a už od skoro od narození ho zajímá televize neuškodí to nějak? Teda pouštěla jsem mu pohádku Mickeyho Klubík a pokaždé když slyší znělku tak by mohl že sedačky vyskočit už to tak zná že je z toho úplně hotový… Směje se… Otáčí z bříška na záda.. A také se plazý… Jen spíš jestli by se nemohla už teď vytvořit nějaká menší závislost nebo nevím jak to napsat… Budu rada6za odpověď 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
24.6.21 10:27

Miminko televize fascinuje, protože jsou to pohybující se obrázky a zvuk. Obsahu pohádky ještě samozřejmě nerozumí. Syn se taky šel zbláznit, když se ozvala televize, ale já to tedy stopla a vůbec ji nepouštěla, nepřišlo mi to pro tak malé dítě extra vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
24.6.21 10:29
@Terezkakrystof píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat mám 6 měsíčního chlapečka a už od skoro od narození ho zajímá televize neuškodí to nějak? Teda pouštěla jsem mu pohádku Mickeyho Klubík a pokaždé když slyší znělku tak by mohl že sedačky vyskočit už to tak zná že je z toho úplně hotový… Směje se… Otáčí z bříška na záda.. A také se plazý… Jen spíš jestli by se nemohla už teď vytvořit nějaká menší závislost nebo nevím jak to napsat… Budu rada6za odpověď 😁

Asi takhle, trocha televize neuškodí. Například když se jinak neumí zabavit, aby sis aspoň nachystala jídlo, tak dobře… Ale v půl roce z toho ještě nemají rozum. Neví, že tohle je pohádka a rozhodně nesledují děj. Líbí se jim, že je to barevné, že se to hýbe a jsou k tomu zajímavé hlasy.
Mám sedmiměsíční a jí ještě nic nepouštím. A když je v místnosti, tak to začíná vypadat tak, že ani já nesmím mít nic puštěné, jinak se snaží koukat :zed: A to mám seriály jako zvukovou kulisu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
24.6.21 10:34

Pouštěla jsem od roka a půl na chvilku, dřív ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1148
24.6.21 10:45

Nam bylo od dr receno, ze u deti do roku by tc nemela byt v mistnosti vubec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
24.6.21 10:52

Takhle malému dítěti bych teda telku cíleně nepoustela ani náhodou. Buď spalo nebo jedlo nebo jsme si hráli. Jo telka mi v kuchyni hrála u vaření jako kulisa, ale jak říkám to dcera spala. První pohádky měla před druhým rokem možná rok a pul ať nekecám už nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
24.6.21 10:54

@Terezkakrystof jistě, že závislost může vzniknout a také kvůli sledování TV (dlouhému a pravidelnému) mu můžou otupet některé slysly. Cíleně bych dítěti do 1,5 rokue tv nepoustela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí