Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ne nenechavam, ale treba ma kladivko a spalek, kde muze bouchat… Ale likvidovat strom by me nenapadlo…
I strom je živý. Takže mi to nepřijde správné. Může ho poškodit. Nehledě na to, že by se měl syn naučit chovat se pěkně ke všemu živému i věcem.
@Anonymní píše:
Maminky necháváte svoje děti (syny) hrát si tak, že bouchají klackem do stromu nebo je to fakt tak hrozný a syn je nevychovanej???
Tak záleží, kolik tomu dítěti je, jestli je okolo nějaká jiná zábava a co je smyslem této „hry“ s klackem a stromem.
Jestli to dítě pojme jako tudle sousedovic chlapeček a hodlá totálně odrbat a zdemolovat tůji, nebo jestli si dítě vezmě klacek a trochu se pošťourá v rámci zkoumání přírody třeba v čerstvě vytékající smůle..
Syna tato hra ještě nenapadla, ale řekla bych, že to není nic hroznýho. Otázkou je, kolik je synovi?
Přemýšlím, jestli mi kluci (mám dva) někdy do něčeho klackem bouchali. ![]()
Ale ne, nebouchali a nebouchají. Klackama se zásadně jen rýpou v zemi nebo z nich staví.
Je mu šest a do stromu bouchal v rámci hry (jako stloukal domeček)…
No do stromu se nebouchá ani v rámci hry, to je divné… ale že bys kvůli tomu musela zakládat diskuzi, nevím teda o co ti jde
@Anonymní píše:
Maminky necháváte svoje děti (syny) hrát si tak, že bouchají klackem do stromu nebo je to fakt tak hrozný a syn je nevychovanej???
bouchá ledasčím o ledasco koriguju jen aby nevznikly větší škody
Malej (2 roky) obcas na prochazce v lese do stromu stouchne, ale tady je celkem zbytecny vysvetlovat ze strom je ziva vec atak a hlavne nema silu aby strom nejak poskodil. Pokud to byla nevinna detska hra tak bych neresila, kdyby si na to vylejval vztek tak bych zakrocila.
@Anonymní píše:
Je mu šest a do stromu bouchal v rámci hry (jako stloukal domeček)…
no podle mě je nevychovaný, tříletý syn ví že to se nesmí
…po takových řvu z okna, jak vidím jak lámou keře, bouchají větvema v parku do stromu, nejraději bych šlehla i ty rodiče co je nehlídají a jsou opodál a je jim to fuk. Myslím, že se dá vždycky vymyslet i jiná hra.
Moji kluci (18m)to zatím nedělají, ale ani dělat nebudou. Strom je stejně živý jako naše kočičky a bolí je to stejně jako když dostanou po ruce i oni. Takhle to pochopí a chápou už trochu teď.
Třeba ty děti co ubily plameňáka taky jen podnikaly nějakou hru…takže ani stromy, ani zvířata se nebijou.
@jdukolem píše:
bouchá ledasčím o ledasco koriguju jen aby nevznikly větší škody
U nás stejné ![]()