Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, potřebuji radu. Mam syna 18m. Mel tři dny teplotu, ted se lehce osypal. Uspoudila jsem, ze má šestou nemoc. U doktorky jsme byli, když měl teploty, máme přijít zase zítra. No a teď k věci. Teploty už nemá dva dny. Ale dva dny ted hystericky rve. Ale rve a rve furt. Respektive když mu nedam to, co chce, když mu upadne hračka, když…cokoli. Proste furt! Vali se po zemi a rve a rve. Tohle u něj vůbec neznám. Čím to muze byt? Jestli je toto období vzdoru, tak me asi odvezou do Bohnic ![]()
Nás Tomášek takhle pláče, když mu rostou zuby. Stačí jen málo a vše ho rozbreci. Dva dny je nic, takže trpělivost.
@mamina89, malý byl tak před měsícem nemocný, měli jsme všichni virozu… a též jen řev, no ani na záchod jsem si nedošla…
a srovnalo se to…už zas je celkem v klidu, je to teda trochu horší než to bylo…ale neboj, je unavený, může ho bolet hlava, klouby…dej mu týden, dva ![]()
@Mallorka píše:
Nás Tomášek takhle pláče, když mu rostou zuby. Stačí jen málo a vše ho rozbreci. Dva dny je nic, takže trpělivost.
Taky me ty zuby napadly. Malej to taky dělal. Ale vždy jsem mu zoubky namazala a bylo dobre. Ted mu je namazu a nic. A hlavně mi prijde, ze mu ted žádný neroste
Doufám, ze se to brzy zlepsi ![]()
@MarieP píše:
@mamina89, malý byl tak před měsícem nemocný, měli jsme všichni virozu… a též jen řev, no ani na záchod jsem si nedošla…a srovnalo se to…už zas je celkem v klidu, je to teda trochu horší než to bylo…ale neboj, je unavený, může ho bolet hlava, klouby…dej mu týden, dva
Teplotu nemá, i presto jsem mu včera dala nurofen. No a nic. Stejne řev
doufám, ze mas pravdu a zlepší se to
kdyby mi to aspoň řekl, co ho trapi ![]()
@mamina89 Dcera taky prorvala par noci po seste nemoci, rovnez po poklesu teplot. Jestli rvala vic pres den si nevybavuju, ona rvala porad. Jinak v 18m mela asi 2mesicni vyzivne obdobi vzdoru, ktere pak polevilo na bezne obdobi vzdoru. Ja bych tipovala na stav po seste nemoci.
@mamina89, kliiid může být jen unavený z té nemoci, malý má 19 měsíců a fakt to za dva týdny skoro přešlo, teplotu taky neměl, horečku sobotní noci jsem měla jen já…je to náročné, ale výdrž ![]()
@mamina89 Známe. Důvěrně. Miminko hodné, zlaté, nebrečivé, v roce se to zlomilo a stal se z něj vztekloun. Zralí jsme na Bohnice. Cokoliv není po jeho, stačí drobnost proti jeho vůli a už to jede.
Bez publika není divadlo - tedy jediná šance ke zklidnění je u nás ignorace. Naprostá. Pokud vím bezpečně, že se jedná o vzteklý vymiňující řev, odcházím. Samozřejmě je-li dítě plačtivé a evidentně ne ve své kůži, naopak musím zkousnout všechny nervy a konejšit a konejšit. Pokud jsou to zuby nebo jiný neduh, za to dítě nemůže a máma je tu od toho, aby konejšila. Občas dá práci to rozlišit… ![]()
@mamina89 já jsem teď nemocná a taky jsem extra podrazdena
Brala bych to tak, že dítě sice už nemá teplotu, ale dobře mu ještě není.
Nemůže ho ta vyrážka svědit? Třeba by pomohli fenistyl kapky ![]()
Po horečkách je dobré doplnit minerály, například hořčík.
Já nevím holky. Chvíli je v klidu a hraje si třeba, pak ale najednou hysterak
Ted kouká třeba na pohádku a je hodny. Ale jinak cely dny jen rve
už to taky nedávám teda.
zítra to řeknu doktorce, ale už ani muj muž, a to je pohodar a flegmatik to moc nedává.
Když v jednom kuse rve. ![]()