Hračky ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1523
20.10.08 12:56

U nás ve školce si děti myslím donést hračku můžou ale zatím jsme teda neviděla že by šli s něčím drahým či velkým většinou jsou to ti medvídci a tak na spaní!
Natálka si občas taky v mladšáku nějakého toho méďu vzala ale určitě bych jí něco dražšího vzít nedovolila 8) teď do předškoláčků vezme spíše knížku či nějaké CD aby mohli před spaním posluchat či jim učitelka přečetla!

Vím že nějaké to kaslování nás určitě ve škole čeká ale že to někde začíná už ve školce je hrozné 8O a opravdu nechápu rodiče proč dítěti dovolí aby si do školky vzali něco drahého :roll: ale asi proto aby se ukázali že na to mají :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
20.10.08 12:57
Zlatka píše:
ahoj, u nás si hračky brát můžou ovšem po příchodu do školky je dávají do takovýho boxu na to určený a vezmou si je až když jdou dom nebo na spinkání. A samo školka za ně neručí, občas si to vytáhnou a hrajou si.

U nás je to podobné. Po příchodu do školky si dají hračku ve třídě do košíčku a pak si ji vezmou domů. Asi si s nimi i přes den hrají.
Navíc v naší školce mají děti na gauči ve třídě každé svůj oblíbený polštářek z domova a když si přes den povídají nebo hrají na zemi, nebo si chtějí odpočinout, tak si ho vezmou.

Já jsem za tohle řešení ráda, přijde mi přirozené a nemyslím, že by děti v naší školce řešily značky, i když kasty tam jsou taky:( Ale s tím asi nic nenaděláme, rozumní rodiče to ve svých dětech podporovat nebudou - a ti nerozumní … s těmi nic nenaděláme:(

Pamatuju si, že my do školky jako děti hračky nosit nemohli … a jak jsem byla pyšná, jak jsem všechny převezla, když jsem si do školky propašovala v kapse kabátku malou plastovou panenku a šla jsem s ní takhle i na vycházku:))) Připadala jsem si jako zločinec, bylo to vzrůšo:)))

Každému bych přála školku a paní učitelky, jaké máme my, normálně mi je líto, že tam jako dospělá nemůžu. Vládne tam báječná atmosféra, super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
20.10.08 13:10

Tak tohle taky řešíme!Drahé hračky nedávám,spíš drobnosti a nebo plyšáčky!Má ji hodně,tak je poctivě střídá!„Ostatní holky to taky dělají!“slyším často.A rozmohlo se tam i nošení bombónů a čokolád mimo svátky/narozeniny,ale to jsem hned zamítla.To už mi příde trochu moc.Fakt by se rodiče měli zamyslet.Jednou jsem dokonce zažila,že mamka dala dcerce-5leté! na výlet peníze! 8O Je pak těžké něco holce vymlouvat,když ostatní můžou a ona ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
20.10.08 19:33

Ahoj,
tak jen take prispeju jak je to u nas. Dcerka si normalne do skolky nosi panenku, mensi hracky atd. Ale obcas na me zkousi, ze si chce vzit do skolky pejska na dalkove ovladani nebo elektricke varhanky. Tak to ji nedovoluji a rikam ji,ze by to mohlo byt ostatnim detem lito a necha se takto presvedcit. Takze opravdu to je asi hodne i o rodicich jak se k tomu stavi. JInak jasne, ze kazde dite ma doma urcite nejaky „Trumf“, ktery by mu mohly ostatni deti zavidet…

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
20.10.08 20:14

U nás hračky nosíme do školky běžně, a je vysloveně na soudnosti rodičů, co dětem do školky dají.
Hračku si donesou do třídy, nesmí si ji ale brát ven, takže i kdyby zapoměli, že ji mají, jistojistě se ve třídě najde, protože se nemá kam ztratit. Navíc prcci si přesně pamatují, která hračka je donesená, která do školky nepatří, a taky čí je a kde se nachází. :lol: Prostě na to mají čich, řekla bych.

Drahá hračka… no Klárka si do školky brávala normálně Baby Annabel, a nikdy nebyla navrch, že má značkovou panenku, prostě má panenku, co je pro NI drahá, má ji ráda, a jiná holčička si vezme ušmudlaného plyšáka, co ho miluje, a obě jsou pyšné, že mají s sebou hračku a vůbec neřeší, jakou. To kastování mě opravdu zaráží. Jsem si stoprocentně jistá, že tohle u nás ve školce není. Kluci třeba machrujou, kdo má Spidermana, Supermana, ale jaké značky, to neřeší, o tom pochybuju.

Řekla bych, že to je taky hodně o přístupu paní učitelky. Naše zlatá paní učitelka má oči a uši úplně všude, k dětem se chová úžasně a je jim hodně příkladem i v chování a řešení situací, rozebírá to s nimi, mluví a vysvětluje. Jsem si jistá, že by jim vysvětlila problém značkových hraček tak, že už by ho nikdy pak řešit nemusela. Ale říkám, je to na paní učitelce.

Ale schválně se na to kastování zeptám, jestli u nás je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
20.10.08 20:15

Ahojky, děcko sice do školky ještě nedávám, ale ve školce pracuji, tak můžu říct, jak se na to dívám z té druhé strany - z učitelské. U nás si sěti hračky do školky nosit mohou. Upozorňujeme ale rodiče, že si dítě za hračku nese samo zodpovědnost. Takže si děti většinou nosí jen nějakého plyšáčka na spaní. Nebo si hračku sice přinesou, ale nechávají si jí v šatně. Vydali jsme zákaz nosení do školky veškerých plastových zbraní a takových těch malých bojovníků (teď je to hrozná móda a jsou toho plné hračkárny) včetně jakéhokoli Spidermana či Batmana, nebo já už nevim, koho ještě. Kluci pak jen sedí a „hrají si“ tak, že těmi panáčky tlučou o sebe.

Ke kastování u nás nedochází, jsme malá školka, máme jen 24 dětí všech věkových kategorií. Takže to by bylo dětem líto, kdybychom povolili plyšáka malým a velkým ne. Ono i pětileté dítě rádo ve školce usíná s plyšáčkem, který mu připomíná domov.
Takže asi tak. Ale v každé školce je to opravdu jiné.
Pravdou je, že kdybych viděla, že se nějaké dítě vytahuje nad jiným jen proto, že má lepší, modernější a dražší hračku, tak bych mu řekla, aby hračku odnesl do šatny a promluvila si s maminkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
20.10.08 22:02

Moc děkuji za vaše příspěvky. Většinou z toho vyplývá, že hlavní vina je na rodičích. I já to tak vidím, ale jak se říká, co není zakázáno je vlastně povoleno. Takže si myslím, že pokud někdo striktně nenapíše že : malé plyšové hračky na spaní ano, ale poníky, opice, míšany a kdejaká heblata ne, tak se prostě mnohým rodičům nerozsvítí :roll:

Uvedu čerstvý příklad z dneška. Měli jsme ve školce oslavu ke dni stromů - 3 týdny visel na hlavních dveřích a na nástěnce plakát, aby rodiče dětem vyrobili nějaké převleky lesních skřítků. Ohromně jsem se pobavila dneska ráno v šatně, když se tam někteří rodiče divili, že mají mít děti masku 8O . Tak nějak jsem nevěděla co na to říct :cry: Výsledek pak byl takový, že dětem, které masku neměly to bylo líto. A tak si říkám, pochopili by vůbec tito rodiče, jaké hračky děti do školky nosit můžou?

Možná se divíte, proč se o toto tak intenzivně zajímám, ale jsem předsedou SRPŠ ve školce a někteří rodiče mě na to upozornili, proto dělám průzkum jak to funguje jinde, abych pak šla za našimi učitelkami s konkrétními požadavky za sdružení rodičů.

Ještě jednou děkuji za vaše názory a ráda si přečtu i další.
 Sati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
20.10.08 23:44

Sati - jak jsem nad tím tak uvažovala, tak bych asi nejen chtěla od rodičů, aby korigovali, co děti do školky nosí, ale i (a asi hlavně, protože ti rodiče, kteří vychovávají děcko k tomu, aby někým pohrdalo, protože nemá in hračky, je tak budou vychovávat dál) aby se na to učitelky zaměřily a s dětmi při vhodné příležitosti probraly a trochu tohle „kastování“ hlídaly. V tomle věku představují pro děti ještě celkem autoritu.

S plakátem fajná story - u nás jeden den ve 12 na nástěnce nebylo nic (vím na 100%, byla tam jen prosba o tácky od masa) a druhý den v 7,45 tam byla bumažka, že dnes se jde do divadla - 25Kč na lístek :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
21.10.08 09:36

Jéje, takových případů, kdy jsme ve školce ohlásili dost dopředu nějakou akci ( a to ani nebyla potřeba vyrábět kostým) a rodiče si prostě plakátek nepořečetli a dětičky pak plakaly, jsme měli plno. Taky jsem vždycky až vytočená. Nedělala jsem ve školce dlouho, asi 2 školní roky, ale za tu dobu jsem se poučila, a pak jsem vždy vyráběla kostýmy atd. navíc, aby to těm dětičkám nebylo líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
21.10.08 11:20

U nás ani nevím, jestli je to povolené, ale já to nepovoluju. Školka je školka a doma je doma. Ve školce má erární hračky. Nota bene si neumí svý věci hlídat a já nemíním denně řešit řev, že něco ve školce zapomněl nebo ztratil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.10.08 22:50

AHoj,
u nás ve školce jsou hračky taky zakázané.
jenomže… z jiného soudku… u nás ve školce to je trošku armádní výcvik, dílem paní ředitelky, která je… promiňte. Šáhlá.
hlavně tam maj totální zmatek v tom, jak dítě přihlašovat a odhlašovat. Jedna mi do telefonu řekne, že když je na jeden den odhlášený, tak že ten další den ráno ho MUSÍME nahlásit. Druhá mi pak řekne, že to tak není, že když je odhlášen řádně jen třeba na středu, tak pokud ho vysloveně neodhlásím i na čtvrtek, tak se počítá automaticky, jako že čtvrtek přijde.
A tak jsem tam jednou takhle ve středu přikráčela s dítětem - NEODHLÁŠENÝM - že jako jdeme do školky (odhlášení jsme byli jen na středu). Ježiš to byla aféra!! Vypadalo to, že ten den snad nepůjdu do práce, případně že mé dítě v den oběda snad vyhodí na chodbu. Jelikož hned tam přispěchala naše ŠÍLENÁ ředitelka, a poučovala mě, že teda ale ten den nedostane jídlo, když není přihlášená. Já jí na to řekla, proč by nebyla přihlášená, že já jsem ji na čtvrtek neodhlašovala! Odhlašovala jsem ji vysloveně jen na středu!
Aféra Concord. „A to jste měla zavolat, ŽE PŘIJDE.“ -
Následoval můj dotaz, jestli tam mam teda každej den ráno volat, že tam jdeme.
Nato ona: „Ale dneska teda nedostane jídlo.“ (...... žrádelné, pardon, mám zaplacené za celej měsíc!!! ) - načež řikam: „Ona má v batohu oplatku.“ - „No to neexistuje. Ona nesmí být přítomná v době jídla.“

• načež říkám - už s řádně posměšným úšklebkem v ksichtě- „Hmmm, tak ji teda pošlete na chodbu , ať si tu oplatku sní tam!“
    no prostě fraška všech frašek.
    Aby se nepo… Naše malá skoro nic nesní, je takovej hubenej drobeček, a ona tam dělá kovbojku.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymni
23.10.08 22:52

No a kdybych přitáhla do školky hračku (jako že nepřitáhnu, protože malá si je s sebou netahá, nevyžaduje to) - tak mě ředitelka asi přibije před školkou na kříž a nechá mě tam pro výstrahu v mrazu v dešti.
To jen, Sati, abys věděla, že někde je to doopravdy PRUDCE ZAKÁZÁNO :-) :-)
takže zakázat se to může. Není to od věci.

Mně se vůbec „machrovací in-trend“ nelíbí!!! Přece nemůžeme stavět kvalitu člověka na tom, jakou má značku auta, jestli má barák na děsně vysokou hypotéku, jestli má mobil s kamerou nebo nevim s jakou jinou blbinou a doma deset počítačů na „wi-finu“ (to jsem se dověděla včera , co to je, my socky máme doma počítač jen jeden :-) :-) :-)

• Citovat
  • Upravit
18651
27.10.08 13:28

nedá mi to nereagovat, u nás ve školce jsou hračky dovoleny a vítány. Se strácením nebo pletením nemůže být problém. Dětí je ve školce 5 a tak jsou dost volnější mantinely. Dokonce se nezřídka stane, že donesem domů hračku školkovskou a další den ji nesem zpátky. Dokonce už i Tomík si chodí do školky hrát a vůbec nikomu nevadí, že si něco přinese, nebo odnese :lol: Ale uznávám, že ve větších, no nebo normálních školkách je to něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
31.10.08 20:30

U nás se hračky nosí. I knížky, nebo CD s písničkami. Drahé hračky malé ale do školky nikdy nedovolím. Plyšáky, nebo blbinky ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
31.10.08 20:43
makina píše:Řekla bych, že to je taky hodně o přístupu paní učitelky. Naše zlatá paní učitelka má oči a uši úplně všude, k dětem se chová úžasně a je jim hodně příkladem i v chování a řešení situací, rozebírá to s nimi, mluví a vysvětluje. Jsem si jistá, že by jim vysvětlila problém značkových hraček tak, že už by ho nikdy pak řešit nemusela. Ale říkám, je to na paní učitelce.

Teď jsem dočetla diskuzi a s tímto absolutně souhlasím!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí