Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás ve školce je povolen plyšák na spaní (našemu malýmu povolili i bagr, protože bez něj neusnul
. Jinak nošení hraček do školky moc netolerují. Ale je problém, pokud si přinese dítě drahou hračku a učitelky to odmítnou, tak se kolikrát rodiče postaví za dítě. Ta učitelka nemá možnosti, aby řekla NE. (Možná má, ale nikdo ji neposlouchá). U nás ve školce to tak naštěstí není. Prostě jenom plyšánci a ostatní hračky na spinkání. Pokud chce dítko ukázat svou novou (někdy drahou) hračku, tak za asistence maminky, která ji zase vezme domů.
Ahoj maminky zajímá mne jak byste řešili kdyby vaše dítě poškodili hračku jiného dítěte ve školce? Syn má 4 roky a chlapec predskolak si do školky vzal nejspíše ovladač od auta na dálkové ovládání a syn když mu ho půjčil tak z toho údajně vypadla anténa. Dnes mi to rikal syn při oblékání ve školce. Jinak mi nikdo nic neříkal. Ptala jsem se syna jestli u toho byla paní učitelka a viděla to syn tvrdí ze ne dle me tu hračku ukazoval dětem v šatně a ucitelky ani nevěděli kde jsou, protože drahé hračky mají děti zakázané nosit do školky, tak je mi divné ze by mu dovolili vzít si tu věc do třídy. Tak se ptám jak by jste tuto věc řešili?
Mám se přímo zeptat maminky chlapce v jakém je věc stavu a případně věc zaplatit a nebo se zeptat učitelek jestli o tom něco neví? Údajně to byla věc dráha, nechci aby byl syn za nějakého kazisveta ale na druhou stranu nechci platit něco o čem nevím v jakém to bylo stavu.
Z popisu syna jde o věc s antenou která z toho údajně vypadla vystřelili když si to syn vzal do rukou. Přesněji nevím o co jde. ![]()
Neplatila bych nic. Ani bych nic nezjišťovala. Maminka toho druhého hocha určitě byla seznámena s tím, že se může hračka ve školce poškodit. Proto se právě nemají do školky tahat drahé věci. (u nás se tedy hračky nemůžou brát vůbec). Logicky když si vezme dítě cokoliv do školky, kde je banda dalších dětí, tak je skoro jisté, že to bude putovat z ruky do ruky. Ovladač mohl být už i nefunkční, proto to třeba mohl vzít do školky.
Pokud ti nikdo nic neříkal (pouze syn), neřešila bych to ![]()
Do školky by se správně neměly nosit žádný hračky, natož něco, co se může snadno poškodit
@Anonymní píše:
@Kakika @Temaho Stalo se to prej dnes, tak me zítra třeba ještě někdo bude konfrontovat.
I tak bych se bránila a neplatila. Svému synovi taky do školky nedáš křišťálový lustr a nebudeš pak požadovat náhradu za rozbití
Navíc jsi nemohla nijak ovlivnit to, že to kluk dostal do ruky, tak proč by jsi to měla platit ![]()
Neřešila bych to, ty nejsi zodpovědná za hračky, které si někdo přinese do školky. U nás se ani vlastní hračky nosit nesmí, kromě plysacku na spinkání.
Ahoj, syn má dvě auta na ovládání a ještě loď a u všech ovladačů je antena našroubovaná. Takže možná jen odpadla, ale zase tam půjde dát zpět. Myslím, že to bude ok. ![]()
Já bych počkala, jeslti něco někdo řekne, ono taky, mohlo něco jakoby se pokazit, a třeba to jenom vypadlo.
Myslím, že by učitelka něco řekla a nebo maminka…
Neřešila bych, nechala bych to na školce. V naší školce jsou - právě z tohoto důvodu - dovolení jen plyšáci. A i to nevidí rádi.
Neřešila bych to a hlavně bych to neřešila na místě rodiče toho (možná) „poškozeného“ dítěte. V naší školce nikdo hračky nezakázal, ale dětem jsem vysvětlila, že každá z hraček, kterou si do školky vezmou, může přijít k úhoně, může se ztratit apod. Takže kdyby se nějaká hračka rozbila, byť vinou jiného dítěte, nevyvozovala bych z toho žádné důsledky.
U nás se hračky musí nechávat v šatně ve skříňce a já s tím souhlasím. Syn si nosil ze začátku plyšmena, teď už ho do školky nechce.
S kastováním jsme nikdy ve školce problémy neměli. Ani u dcery která chodí do druhé třídy ( třeba mobil u nich mají jen dvě děti). Ta tahá - stejně jako další její spolužačky - do školy plyšáka každý den ![]()
Manžel mé kamarádky nosí pouze oblečení Adidas ( povětšinou teplákové soupravy -taková elegance
)a jejich šestiletá holčička vyžaduje taky jen oblečení téhle značky… ![]()
Tomik ze zacatku nosil mala auticka, neco se ztratilo, pak si prinesl velky traktor, jenze s nim se nda spinkat, od te doby nosime plysaky. Obcas si s tim chvili hraji, pujci si je, vezmou na spinkani ale vetsinou jsou schovane v boxu. O zadnem problemu nevim
U nás ve školce se hračky zakazují a já s tím moc nesouhlasím. Malá je takový domácí typ a prostě ta hračka je pro ni kousek domova a tudíž se jí jde do školky snáz, když má nějakého mazlíčka u sebe. Paní učitelka jim začala hračky zabírat a malá mi nechce chodit do školky, ráno má hysterické záchvaty apod. Zkoušela jsem to s ní po dobrém i po zlém…ale nic nezabírá. Večer mi rozumně řekne, že ví, že hračku nesmí a ráno je stejně naměkko a vyvádí.
Myslím si, že všechny děti nejsou stejné a nemůžeme je házet do jednoho pytle, co jedno děcko zvládne levou zadní, může být pro jiné neskutečně těžké. Jsou to prostě pořád jen děti.