Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pro me kdyz clovek nevydrzi par dnu si nedat a pak, kdyz je doma sam, a stejne si prihne. Naopak i 3-5 krat tydne lahev vina muze byt v pohode, pokud je to spolecenska udalost a pokud se clovek uz ve ctvrtek netrese, jak si v patek da.
@JancaS84 píše: Více
Nauč se říkat alkoholu jasné NE.
Třeba když se tě manža zeptá: „Dáš si dvojku vína?“
A ty: „Proč NE“ ![]()
@Zumpa píše: Více
Jo to já dělám. NEchlastej mi víno když ti dojde pivo.
Myslím, že to je hodně i o tom, proč/kdy piješ. Někdo si dává třeba 5× do týdne večer pivo/ dvojku, ale alkoholikem se nikdy nestane, protože nemá k alkoholu ten vnitřní vztah. Problém je, když se potřebuješ napít, aby Ti bylo líp, když se skrz alkohol uklidňuješ, uvolňuješ v pravidelném běhu života.
Ale jedine měřítko to není, jsou i alkoholici, kteří popisují, ze do toho spadli, protože jim to proste jen chutnalo ![]()
Nepiju vůbec, nikdy mi to nechutnalo, ale potřebovala jsem dozrát do věku, kdy jsem se zbavila ostychu alkohol odmítnout. Proto jsou pro mě alkoholici skoro všichni, nechápu muže, a to jejich jdeme na jedno…jedno to nikdy není, je to pravidelně, vícekrát za týden, a taky nechápu jejich ženy, že jim to tolerují, nebo jim dokonce kupují pivo domů
a taky lidi co si po práci otevřou večer víno a pijí sami. Ono mi všeobecně vadí pozitivní přístup společnosti k alkoholu a cigaretám, především jak snadno se děti k těmto věcem dostanou.
Já jsem třeba nikdy nepila sama doma, to by mě nebavilo, ale společensky dost a neměla jsem klapku. Jako problém jsem měla, ale za alkoholika jsem se nepovažovala, to taky vnímám spíš lidi, co už bez toho nemohou fungovat a pijí i sami (potají).
@Amalthea píše: Více
co je spatneho na tom, vyjadrit odmitavy postoj k alkoholu celkove? Alkohol proste neprospiva, ale skodi, stejne jako nikotin.
@Eliška píše: VíceŠpatného na tom není vůbec nic, jde o formu a tón. Nevyjádřila jen odmítavý postoj k alkoholu, dehonestuje lidi, kteří ho pijí, blicí smajlíky pro ženy, které nedej bože koupí domů pivo jsou za mou hranicí tolerance slušné a rozumné diskuze.
@Marieke píše: Více
Ja jsem kvuli te klapce prestala pit alkohol uplne. Myslim, ze mi alkohol moc nesedi, i male mnozstvi me umi dost ovlivnit. Tak jsem ho zrusila uplne ![]()
@Eliška píše: Více
Děkuji. Musím říct, že jsem takovou reakci čekala, prostě česká společnost, kdo nepije je divný. Ale ono to je přesně naopak, alkohol ti nic nedává, ničí zdraví, můžeš se na něm stát závislá, stojí hodně peněz, nevidím žádná pozitiva. Jediné pozitivum je, že odvádíš spoustu peněz do státního rozpočtu
takže díky alkoholikům máme třeba novou dálnici nebo školu.
@Amalthea píše: Více
Proč tě můj příspěvek tak urazil? Mě opravdu štve ten kladný postoj k alkoholu a za tím si stojím, nevyjadřuji se tak jen tady, ale říkám ho veřejně. Ty ženy co kupují pivo domů, jsou sami naštvané, ale nějakým pro mě záhadným způsobem to neutnou a já nechápu proč.
Možná to znají z dětství, že doma to tak bylo a pokračují.
Já nic takového neznám, rodiče pili příležitostně, a nepamatuji si, ani že by mě jako malé dávali byť jen olíznout pěnu z piva.
@Valdik80 píše: Více
Ano, mně taky vadí přílišná tolerance české společnosti k alkoholu, přesto jsem tady normálně popravdě odpověděla na dotaz a nepasovala se povýšeně na samozvanou morální autoritu.
@Valdik80 píše: Více
Já dokonce zažila opakované nabízení alkoholu v těhotenství, s tím, že přece trochu nevadí a XY si taky trochu dávala. A podivování nad tím, že nechci. Nedělám si srandu.