Hranice problému s alkoholem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35
19.3.24 08:35
@Amalthea píše: Více

Na žádnou morální autoritu jsem se samozvaně nepasovala. A promiň, že jsem se nekompromisně ohradila k těm co berou drogy, což alkohol je a k těm, kteří je v tom podporují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
19.3.24 09:15

Třeba moje prabába pila po obědě decku piva, odpoledne na krev dvojku červeného, před spaním panáka Bechera a Švédské kapky tak nějak pořád. Těma Švédskýma kapkama mě cpala též a bez léků se dožila 80. let a nikdo jí za alkoholika nepovažoval. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
19.3.24 09:40
@nuklear90 píše: Více

No to je prave ta velkorysa tolerance.
U nas opravdu kdo nepije, ten je divny. Ja ted nepiju cca 8 mesicu a tech udivenych pohledu, co na me vsichni vrhaji… nemluve o tom, ze nonstop dostavam vino jako podekovani a to od lidi, co vi, ze nepiju. Pritom koupit cokoladu, by je asi nenapadlo. Je to proste zvlastni. Pit je normalni. Vsak uz babicka pila denne a nikomu to neprislo divne. Hele ale ono to uplne normalni neni. Denne vino, pivo a panaka tvrdeho alkoholu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7847
19.3.24 09:52
@Knizka píše: Více

Každý si hájí to své. Také se často setkávám s tím, že „co blbneš, dej si pivo, jedno přeci nenadýcháš“. Ono je to jako se sportem. Také neuslyším od některých známých „to je super, že i v tomhle věku aktivně sportuješ“, ale spíš řeči o tom, že si už také nedám pokoj a že oni jsou na nějaké sportování staří - i když jsme vrstevníci. Oni se nehecnou, aby vyrazili alespoň na pořádnou tůru, tak si nechtějí nechat nabourávat tu představu, že kolem padesátky už není normální se hýbat. Stejně jako kdo si nedokáže tu skleničku odepřít, tak nechce vidět na někom jiném, že se bez alkoholu dá v pohodě žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
19.3.24 10:06
@Knizka píše: Více

Tak to stejné je u nás, syna jsem kojila dva roky, pak hned těhotenství a dva roky jsem kojila dceru. Teď tedy přestávám a už ze všech stran slyším. " Konečně si dáš do nosu… tak to už se těšíš… " To, že při každé návštěvě přivezou víno a já nepiju a manžel je abstinent, ani nekomentuju, jsou tak naučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
19.3.24 10:48
@nuklear90 píše: Více

U mě to stejné, blízká rodina samozřejmě ví, že pokud donesou flašku, tak ji obratem daruji dál. A protože mám ráda praktické dárky, tak mi už místo alkoholu koupí např. kapsle do myčky nebo pračky :lol: a jakou mi tím udělají radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17847
19.3.24 12:51

Myslim, ze to vzajemne neporozumeni tad v diskusi zpusobil emotikon, ono to pak hodne zvedne emoce.
Prosty text toho prispevku nijak dehonestujici neni, je tam pouze "nechapu lidi, co…, nechapu zeny, co…´

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
10.6.24 16:47

Když si dáš do profilovky srdce z vína, problém asi máš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová