Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Modesta píše:
No jasně, ale porod je něco trochu jiného…Já rodila ve fakultní nemocnici a jestli tam při vizitě přišel jeden, dva medici… U nás teda byly 2 vizity. Jedná kvůli dítěti - tam chodila dětská doktorka a sestra, a druhá kvůli matce, tam chodil gynekolog (nebo porodník, už nevím) a normální sestra (případně jeden dva medici) a jednou týdně velká vizita. U velké vizity byl krom doktora i primář.
Mmch když přijdou medici, tak tam nenalezli do pokojů všichni. Kdepak - šli tak po dvou a každý viděl maminy v nějakém pokoji.
Mmch bylo mi to fuk, co kdo viděl. Když jsem přežila to konzilium u porodu (najednou 6 doktorů a primář, nepostupovalo to dobře a všichni mi čuměli mezi nohy a pohmatem zjišťovali, jestli doporodím nebo co se mnou), tak tohle bylo v pohodě.
A v neposlední řadě - ode všech, jak lékařů, tak sester i mediků byla cítit úcta k těm ženám. Bavila jsem se s ostatními maminkami a teda vizita bylo to nejmenší utrpení.
https://www.youtube.com/watch?…
@Do-not-touch píše:
z me. zkusenosti nevi. Jednou jsem mela podepsany nesouhlas s pritomnosti mediku, kdyz jsem prisla do ordinace, krome lekare tam byli tri. Musela jsem cilene rict, ze jsem nepodepsala souhlas a nechci, aby tam byli. Odesli, lekar se ke mne presto choval slusne. Ale kdybych nic nerekla, zustanou, navzdory podpisu nesouhlasu.
Papír snese hodně. ![]()
@Průzkumník píše:
https://www.youtube.com/watch?…
Jo něco takového ![]()
Na mne jednou velká vizita čekala na chodbě
. Zdrželi se tak jsem sestře řekla že už čekat nebudu a šla jsem na JIRP za malou a pak mne potkali u výtahu a primář že už bych mohla domů když se tam takhle výletuji ![]()
@Modesta píše:
Jo něco takového
Sem si představil jak 6 chlapů mudruje a ty si jediná žena. ![]()
Bych je asi poslal do (_!_)
@Markéta80 píše:
Na mne jednou velká vizita čekala na chodbě. Zdrželi se tak jsem sestře řekla že už čekat nebudu a šla jsem na JIRP za malou a pak mne potkali u výtahu a primář že už bych mohla domů když se tam takhle výletuji
Jóóó, Švejk hadra. ![]()
@Průzkumník píše:
Sem si představil jak 6 chlapů mudruje a ty si jediná žena.Bych je asi poslal do (_!_)
Po 14 hodinách bolestí mi to bylo jedno. I kdyby jich tam bylo narvaných 20. A jediná žena jsem tam nebyla, byla u toho kámoška jako doprovod, PA a medička ![]()
@Průzkumník náhodou jsme byla vzorná pacientka, kluci jsou leden a únor- vždy strašně plodovky a doktor říkal že vždy má plná boty tak příště až bude teplo tak jsme rodila v květnu, ale taky nebyl spokojený. Prý jsem si musela prosadit toho císaře v neděli
Jsem mu říkala že tolik pacientek a že si mne pamatuje
, prý se na mne zapomenout nedá ![]()
@Markéta80 píše:
@Průzkumník náhodou jsme byla vzorná pacientka, kluci jsou leden a únor- vždy strašně plodovky a doktor říkal že vždy má plná boty tak příště až bude teplo tak jsme rodila v květnu, ale taky nebyl spokojený. Prý jsem si musela prosadit toho císaře v neděliJsem mu říkala že tolik pacientek a že si mne pamatuje
, prý se na mne zapomenout nedá
Byly jsme v porodnici na pokoji dve. Kdyz prisla vizita, tak jsme na pet vterin poodhrnuly perinu a mezitim se druha divala nekam stranou. To byla cela veda
Kdyz chteli neco resit nebo dukladnejsi prohlidku, zvali normaln do ordinace.
@Lenicka133 na pokoji jsme byly dvě, a vysvléct znamená sundat si kalhotky před vizitou, pak ukážeš vložku vrchní sestře, lékař-ka koukne na šití a promačkají břicho, vždy máš košili, tu si jen vyhrneš, většinou vizita je tak rychlá, že si nakonec říkáš, jakto že jsi jim nestála za delší zájem ![]()