Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak už jsem se rozhodla, že se přidám, cíl jsem si dala 10 kg, bohužel sem pekla dort, tak ten se dojí (přece to nevyhodím, že) a jdu na to s váma
Dietu držet nebudu, bude stačit, když se začnu stravovat normálně, tzn.žádná krabice sušenek denně, žádné pečení dortů, žádná čokoláda
Takže za dva dny jsem tu s mrkví ![]()
Taky jsem na diete. Po porodu mi zustalo sice jen kilo nahoru ale behem pobytu doma dalsi 3 pribyly! Pred tehu jsem ale i tak mela 5 kg nad svou oblibenou vahu
, takze me ceka 9 kg. Vlastne uz „jen“ 8! Za tyden „kralikovani“ uz mam kilo dolu.
Priklad meho jidelnicku:
snidane celozrnny rohlik, lucina, zelenina
svacina banan
obed. Zeleninove rizoto
Svacina jogurt
Vecere duseny losos se zeleninou
Snazim se varit v pare a pojidat spise mene tucne veci.
No moc me to nebavi, hrozne mi chybi sladke. V sobotu mel pritel s dcerou jahodove knedliky a ja zeleninovy salat! ![]()
Pro me je nejvetsi motivace ze nemam co na sebe. Oblecu jen 2 jeansy co jsem si kupovala jako tehu. ![]()
A slibila jsem si (bohuzel nahlas pred pritelem) ze nakupy hadriku az zhubnu!
Takze ja tyden pred porodem jsem vazila o 26 kg navic a 11 mesicu po porodu jsem mela vsechno dole. Nic jsem proto nedelala, jen kojila. Je pravda, ze prvni mesic jsem nemela vubec hlad a chut na jidlo, shodila jsem 15 kg. Neni to dobre, kdyz je to tak hodne za tak kratkou dobu, ale mala moc nenaspala a tak to prikladam i tomu. Po 12 mesicich(uz jsem nekojila)me vaha zase stoupla
o pet kg nahoru. Vypadam desne, pneumatika se drzi porad. Vim ze je dobre jist pravidelne kazde 3 hod, proste telo nesmi mit pocit hladu, jinak zacne ukladat. Vim to a nedodrzuji to
Se sousedou jsme se daly na beh, denne 15 min, behame asi 2 mesice a zmenu nevidim a pokud budu jist tak jak jim, tak ani neuvidim. Neumim se ve sladkem ovladat, coz ale neni zase takovy problem, podle studii. Dulezite je, kolik celkove kalorii za den snite a kolik vydate. Nejlepsi je si dat neco sladkeho hned po cviceni popr. dopoledne. Vim toho o spravne vyzive snad dost, ale lenost je silnejsi
. Doufam, ze se jednou opravdu prekonam, doufam.
Faldy teoreticky to znam taky skvele. Mam doma spoustu knizek jako: ploche bricho za 6 tydnu, nebo hubneme bez hladoveni…no praxe je jina!
Jo a zapomnela jsem rict ze cvicim. Sice jen doma ale pro me uspech! Predevcirem jsem udelala 35 sklapovacek a jeste dnes me boli svaly (nebo spis zbytky svalu)! Mam 3 cviky na nohy a zadek, ktere zaberou tak 15 minut…no druhy den jsem nemohla skoro chodit.
Hruza! Na to ze mi je 27 jsem pekne zdechla! ![]()
Holky tak já nakonec nebudu muset držet dietu žádnou. Za 14 dní mi budou trhat dvě stoličky v zánětu, tudíž budu minimálně měsíc papat kašičky, rozmixované polívčičky a podobně. A pak že těch 6 kilo co mi zůstaly po porodu neshodim…ha ha ![]()
Horám čokolád a hektolitrům Coca coly hold odzvonilo.
Ale jako metodu hubnutí to nedoporučuju ![]()
Prodigy dej pokoj se zubama. Brr! To radsi budu tlusta, nez tenhle zpusob. Drzim palce! ![]()
Holky, uvažovala jse nějaká o tabletách na hubnutí? Nemám s tím žádné zkušenosti atd.. Já sem lenoch lenivý ![]()
Našla jsem toto :
http://www.drmax-lekarna.cz/…-tbl-30.html
Kasli na tablety. To jsou jen vyhozeny prachy. Ty doplnky stravy stejne nepomahaji. Nic jineho nez zdrava strava a pohyb stejne nepomaha. Nemusis se mucit v posilovne. Sama to taky nesnasim. Staci delsi prochazky s kocarkem, sem tam zaplavat a na jare vytahnout kolo!
Navic, kdyby opravdu fungoval pripravek diky kteremu zhubnes a vytvaruje ti problemove partie, myslis ze by stal jenom 500,–? Ne! Vyvazovali by ho zlatem! ![]()
mě by bavila zumba ale nevím jestli můžu , sem 8 týdnu po porodu, prý se ještě zavinovává děloha.. ![]()
Ahoj holky, já mám od těhu( pět měsíců
) stále 15kg nahoře. Jsem z toho úplně zoufalá. Do teď jsem byla živa snad jen na sladkém. Vůbec nepochopíte, kolik jsem toho do sebe byla schopná za den dostat. Třeba troje kaštany za dopoledne
Když jsem po svátcích vlezla na váhu, plakala jsem ![]()
Tak je to teprve týden, co jsem se do toho pustila. Kojím, tak raději opatrně, ale ono to třeba půjde. Píšu si energetický deník na www.flora.cz a za týden mám 1kg dole
, Uděla jsem si na těchto stránkách plán hubutí a na své váze bych měla být v srpnu. To bude rok po porodu a mně to úplně stačí. Dokonce si i jednou za den můžu dovolit dát něco malého sladkého( to bude tím kojením) a jde to dolů. Tak snad to zvládnu.
Teď je malý nemocný, ale chci přidat svižné prochajdy s kočárkem a to by bylo, aby se dílo nepodařilo:-))
Ahoj holky, taky by jsem se ráda přidala. když jsem jela z porodnice, tak jsem měla nahoře 3kg, ale při kojení mi šla váha po třetím měsíci strašně nahoru a nejde mi to schodit. zatím nejím po 6hod a za měsíc jsem v pase dala 7cm dolů 1,5kg. Myslíte si, že šli hlavně tuky?
Holky já jsem tři roky po porodu a přibrala jsem 13kg. Od října držím dietu a mám 9kg dole. Jím cokoliv na co mám chuť ale jen dopoledne. Odpoledne maximálně talíř zeleniny. Jinak nic. A pohyb.
Ahoj, posílám odkaz na docela hodně dobrou dietu
Můžeš si sama vybrat co si dáš za meníčko
. Nejlepší je zkusit podle chuti první set, a potom třeba zvolit jenom to, co ti chutnalo
Super je, že zkusíš a když ti nechutná, můžeš jim poslat poštou zpět, a vybrat jiný set
Doporučuju ![]()
Jméno společnisti je prodietix ![]()
Příspěvek upraven 29.03.19 v 13:07
Ahojky , neni tu nektera co by chtela shodit 10 az 15 kg ? Potrebuji zhubnout ale je pro me tezke se k tomu dokopat , nejste na tom nektera stejne ? Co treba si psat a trosku se vyhecovat ? Treba to pujde ve dvou lepe ![]()