Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Holky, fakt nevím, po kolikáté už tohle (v životě svém) řeším. Asi do 28 let jsem si říkala „co pořád mají všichni v reklamách s hubnutím břicha. Břicho přece hubne samo.“ NÉÉÉ, už fakt nehubne samo, nehubne vůbec. Teď už druhým týdnem hodně hlídám stravu. Pravidelně, zdravě. Cvičím už delší dobu -asi půl roku fakt intenzivně- a samozřejmě zhublo všechno kromě břicha. Zadek, nohy, ruce (které trochu vzdorují, ale kliky a kondiční činky to jistí) na cvičení reagovaly, leč bachor, čepec a kniha ne. Prosím vás, CO mám udělat, aby ty špeky z břicha zmizely???
(nějaký konkrétní sport, když cviky na břicho nezabírají??? Nějaký zábal? Speciální režim životní/stravovací) nebo co?
Někde jsem četla, že za to může nedostatek růstového hormonu, a že lze jeho produkci podpořit pravidelným ukládáním se ke spánku. A pak prý ta pneumatika snáz zmizne. Což se mi bohužel dosud nepovedlo realizovat…
Teď tady sedím a kolem pasu mám záchranný kruh, který mi přetéká přes gumu tepláků. Zadek zhublý, stehna zhublé, ale pneumatika odolává. POMOC. A já mívala pas jak vosa.
Ahoj, já doporučuji cvičit pilates nebo power jogu - ty jsou dělané na protažení svalů - takže se svaly natahují a na břiše netvoří pneu
. Mám osobně vyzkoušené, před druhým mimi jsem měla díky cvičení 2× týdně na břichu „pekáč buchet“, teď po druhém sice už není tolik času, ale aspoň jednu týdně chodím a je to opravdu znát. Takže za sebe doporučuji! Není to vůbec brnkačka, jak si každý myslí
, člověk se při tom opravdu zapotí. tak můžeš promyslet.
No to je divné, všude říkají, že břicho jde nejlíp a nejhůř naopak zadek, stehna. Já na břicho cvičila, nejvíc sedy lehy, zvedání nohou snožmo, podpírání na přeloktí. Po porodu mi nejvíc pomohla rotana.
@Zlatuska Ani nevíš, jak ti rozumím
A co cvičíš? Jenom cviky na břicho nebo jedeš podle nějakého programu? Zkus se podívat do diskuze o cvičení s Jillian Michaels (pokud jsi to taky už nezkoušela). I mně to pomohlo, teď sice necvičím kvůli nemoci, ale cm jdou dolů skoro samy ![]()
Jé! Holky pilates já právě cvičím… spolu s aerobicem. Jako takhle: v jistém ohledu nedám na pilates dopustit: mateřství a pobyt doma se na mě před pár lety podepsalo tak, že mi totálně povolily svaly zad a hluboké břišní… a v tom mi pilates hrozně pomohl. Takže už nemam problémy s držením těla a bolestmi zad, což je fakt poklad. Ovšem: na těch svalech na břiše mám pořád TUK. tuk, a ten nechce zmizet ![]()
Z.jev - Jillian Michaels??? To neznám, kde to najdu??? chci zkusit! potřebuju právě vyloženě „odšpekovat“…
svaly mám už posílené, sedy lehy zvládám jako nikdy předtím, a ŠPEK nechce zmizet. Ani už ta kalanetika nezabírá, která kdysi pomáhala ![]()
@Zlatuska
Svaly samozřejmě zpevnit můžeš, ale špek se tím bohužel nevyřeší
Taky mám svaly a na nich špek. Tělo bohužel hubne celkově a bere si odkud chce. Když chci trochu srovnat hubnutí břicha a ostatních částí těla, tak používám masáže na Rolleticu nebo aspoň nějakým přístrojem na doma. Trochu pomůže i hubnoucí krém, já měla od Dermacolu. Ten sebral pár cm, ale hlavně ty masáže. Pomohly i mojí mámě, a ta nedělá jinak vůbec nic… Asi to nějak prohřeje a nabourá ty tukové buňky. Jinak mi nepomohlo fakt nic.
Na břicho je hodně dobré tadyto cvičení: http://www.youtube.com/watch?… ![]()
@Zlatuska Třeba tady je diskuze https://www.emimino.cz/…osti-107229/ Nebo když si na ulozto.cz zadáš její jméno, vyjede ti spousta videí. Má i cvičení vyloženě na břicho, jmenuje se to killer abs (má tři obtížnosti, až se ti první bude zdát lehká, začneš s další). I u toho 30 day shred holky v diskuzi dost zhubly - ale to je cvišení na celé tělo - taky 3 levely, každý na 10 dní. Střídá se posilování s aerobním cvičením, takže na hubnutí ideální ![]()
Příspěvek upraven 25.01.13 v 00:05
Aha koukám že už to tu někdo psal
jsem nečetla odpovědi. To je ta Jillian Michaels
Bricho jde jako posledni. Je dulezite necvicit jen na bricho, ale zaroven na zada. Radsi cvicte podle nekoho online( viz ta pani, co tu byl odkaz), nez jen sama. Cviceni musi mit hlavu a patu.
Ja jedu podle tyhle pani s kettlebellem. Cvicila sem az do porodu, ma dvd pro tehotne. A cvicim zas. Jen nepouzivam 16kg cinku jako driv dokud kojim.
http://www.ontheedgefitness.com/
Ahojky zakladatelko, jednu dobu jsem cvičívala ve fitku s pomocí trenéra a tak dám nějaké postřehy - na spalování tuku je třeba aspon 20 min intenzivního běhání na páse, bez zastavení a měnění intenzity. Prostě nastavit si lehčí klus a klusat aspon 20min nejlíp tak půl hodky.. Pak je tělo schopné po těch 20min odbourávat tuk.. Pokud je cvičení přerušované nebo měměna intenzita spalují se cukry, tuky ne.. Pokud se cvičí na břicho, mělo by se cvičit co nejdéle to jde vydržet bez pauzy, např. tři série po 20ti a pak minuta pauza a znova.. a důležité je konečné protažení.. A jak tu nekdo psal, je potřeba zároven zpevnovat i záda, aby to k něčemu vedlo..
cvičení by mělo být v takové intenzitě, aby se u něj dalo ještě mluvit, tak rychlý může být tep, a cvičení je efektivní.. Přesné měření tepu je určitě někde popsáno, já si to pamatuji takto, že jde ještě mluvit..
Důležitá je strava! Pokud víc cvičíš, určitě i víc jíš, ale je třeba jíst zdravě a při cvičení pít a pít ![]()
cvičit nejprve bez zátěže, ale procítěně a správně dýchat - při zátěži výdech.. A pak si k tomu přidat pomůcky, jako jsou ty napů nafouklé míče - donutí víc posilovat při nestabilitě - např. při sezení na tom míči nebo stisknout jej mezi nohy - zase zabírá tělo víc, když musí něco stlačovat apod.
Při cvičení mít zatáhnuté břicho, hýždě.. při výdechu se snažit ztáhnout ještě víc.. A důležité je i podvědomí - říkat si často, že hubneš, že máš ploché bříško - tvé podvědomí ti časem začne splnovat požadavky
A hodně spát, ve spánku se tělo regeneruje a je pak schopno od rána víc spalovat.. Nevynechávat snídani!! Nejíst až jsi hladová a nepřejídat se.. Hodně pít vodu.. Tak hodně zdaru ![]()
Jo a ještě jíst naposledy dve hodky pred spaním, ne dýl, např. jíst v 18hod a pak jít spát až v 22h. je strašně dlouhá doba.. Jíst během dne co dve hodky a jídlo jíst pokud možno pomalu..
Zdravim, da se ta Jill cvicit po sestinedeli? Nebo mam jeste pockat a radsi zacit s pilatesem, kterej je mimochodem moc fjn???
@janajelinkova9 Myslím, že dá. Třeba to 30 day shred trvá necelé půl hodiny. Samozřejmě záleží, jak se budeš cítit