Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj všem, začala jsem hubnout, ale potřebuji ujasnit pár věcí, poradí mi prosím někdo? Můj velký problém č. jedna je pití. Hrozně málo piju. Včera jsem se dočetla, že mám pít vodu, z tý se mi ale navaluje. Můžu místo ní čaj nebo ředěný džus? 2.cvičím na orbitracku, ale nevím, kolik minut denně mám cvičit, abych hubnula? Pak taky cvičím az večer, přes den to nedávám, vadí to? A poslední dotaz, jak mám jíst? Co snídat, co večeřet co svačit? Jak dlouho po jídle cvičit?
Hmm, to bude asi líp, když si o tom něco přečteš…
Na pití je nejlepší neperlivá voda a měla by jsi jí vypít cca 2 litry za den a při sportu ještě min. o půl litru více. Jestli nesneseš čistou vodu, tak si jí ochuť plátkem citronu/pomeranče apod. Ředěný džus si můžeš dát na snídani, na hubnutí to moc není. Čaj pij pouze ovocný, pt černý dehydratuje.
U cvičení si hlídej tepovku, aby jsi cvičila v pásmu spalování tuků, tuky se začínají spalovat až po 20 minutách, tak cvič aspon těch 30 minut.
Jídlo je asi nejdůležitější, je nutné, aby jsi pravidelně jedla - 5×-6× za den, aby se ti zrychlil metabolizmus a tělo lépe spalovalo. Nejlepší by bylo, kdyby jsi skočila někam na INBODY, kde by ti změřili jaký máš bazál a podle toho si pak nastavíš počet KJ za den. Hlavně nedrž nějaké nesmyslné diety, které se pohybují kolem 4000-5000 KJ za den.
Příklad jídelníčku:
sn: celozrnné pečivo, gervé, šunka/sýr + zelenina
sv: kefír + 1 ks ovoce
oběd: kuřecí maso, brambory + zeleninový salát
sv: jogurt + lžíce mussli
več: může být stejná jako snídaně, ale měly by tam převažovat bílkoviny
Chceš se do toho opravdu opřít? Pokud ano, bude to na začátku trochu snahy a času.
Pití - pit můžeš ovocný čaj, lepší je voda s citronem, džus leda k snídani. Pij hodně ráno, ať to pak nedohanis.
Ohledně jídla, doporučuji stob a sebekoucink. Stoji to čas, ale vyplatí se ti to bohate. Já měla pravidlo, že ráno sacharidy, k večeři přidávat bílkoviny a sacharidy ubírat.
@Mafina5 píše:
- co bys měa jíst - jukni někde na hubnutí podle Havlíčka - bude to někde i tady nebo na netu 60denní jídelníček, tak řádově podle toho se zkus řídit, nebo se mrkni na www.stob.cz a sebekoučink - není nic lepšího, než si zapisovat veškeré jídlo a po týdnu budeš vědět, co máš jíst
Taky doporučuju, ale chce to navýšit porce podle změřeného bazálu, STOB doporučuje dost nízký příjem, tak aby nešla pod bazál. Nejlepší jsou na to kalorické tabulky(www. kaloricketabulky. cz), tam ten výpočet zohledňuje i sport.
Z Ulložto. cz se dá stahnout knížka krabičkové diety… ta ti také napoví, jaké množství a čeho za den a jak to kombinovat ![]()
A kolik chceš zhubnout? Anebo kolik cm v pase chceš zeštíhlet?
Vím že to sem nepatří ale zrovna tu dlabu čokoládu… to se hned dobře čte tadle diskuze:)
@dadasik píše:
Vím že to sem nepatří ale zrovna tu dlabu čokoládu… to se hned dobře čte tadle diskuze:)
provokatérko ![]()
@Lenka512 já to tak nemyslím, náhodou Vám fandím, sama si uz asi mesíc říkam že by balo fajn cvičit:) ale nejak není čas:)
@dadasik píše:
@Lenka512 já to tak nemyslím, náhodou Vám fandím, sama si uz asi mesíc říkam že by balo fajn cvičit:) ale nejak není čas:)
díky…asi se jedná o omyl…zatím se hubnout nechystám, i když bych to potřebovala…našla jsem v lednu //… ![]()
@brebera píše:
Všem moc děkuju za rady… chci dolu tak 30kg
Dulezite je jist 5× denne a po malich porci.
Snidane: kaiserka se sunkou,zerve nebo lucina ja si davam jeste zeleninu.
Svacina: ovoce,jogurt nebo obcas musli tycinka
Obed: platek masa,priloha a salat zeleninovy
Svacina: ovoce,zelenina nekdy jogurt kdyz ho nemam rano.
Vecere stejna jako snidane nebo obed.
@Lenka512 píše:
díky…asi se jedná o omyl…zatím se hubnout nechystám, i když bych to potřebovala…našla jsem v lednu //…
Ja nasla v lednu taky dve a je tu uz nejaka skupina?? Nevis?
Omlouvam se za odboceni.
Jo a dostetcny prisun tekutin, ja okolo 2,5 litru.Caj,voda s citronem nebo samotna. Taky jsem driv nepila samotnou vodu. Dzusy atd nedoporucuju. Pokud tak si vymackat cerstve ovoce a dat si to k snidani. Ja driv sladila a hodne od caje po kofe.Pila jsem vodu se sirupem ale tohle vsechno se da naucit jenom chtit. ![]()
Ahoj ja hubnu od srpna a mam 23 kilo dole.Deti ještě nemam takže fakt jen čiste moje rozežranost hrala jsem zavodně volejbal a měla jsem nižši přijem než bych měla tělo se zbouřilo a ukladalo co šlo pravda napila jsem se koly snědla tabulku čokolady (dnes snim čtvereček a mam přeslazeny žaludek
) Měla jsem 103 kg ted mam 80 za pul roku.Mam sedavy zamestnani (mame hospodu) takže když tu nikdoo neni pustim nahlas hudbu a tančim si nebo se aspon hejbu chodim třikrat tydne na dvě hodinky do posilovny a jinak cvičim denne posilovaci cviky na břicho. mam za sebou i jill.Ted jsme byli na tyden v italii lyžovat a za šest dni najetych 300 km podle skipasu a čtyři kila dole ale devet cm v pase za šest dni
fakt jsem na sebe pyšna nic už mě neboli zada hlava nic.
a jak jsem začinala?? stobklub pote porada s dietologem ale hlavne jsem musela začit jist! ne přežirat se ale kdyz jiš petkrat šestkrat denne nesežereš toho tolik.
HODNĚ ŠTĚSTÍ A PAKLIŽE CHCEŠ MUŽEM O TOM POKECAT je mi jasny že s dětma toho času neni nazbyt a člověk je rad že padne do postele ale ja po cvičení mam vždy plno nove energie je to už moje droga