Pár dotazů k hubnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
146
23.1.13 10:05

Holky, ještě se Vás zeptám.. He možné, že mi váha nejde dolů kvůli špatné štítné žláze??
Před pár lety jsem brala euthyrox a od minulého roku bylo vše v normě a teďka se chystám po roce na kontrolu a tuším žebto není v pořádku. Jím 5× denně pouze zdravé potraviny a piju 1,5 až 2 litry a pohyb mám celkem taky. Né nějak moc ale snažím se doma nemàm hlídání tak aspoň procházky s kočárkem a rotoped.
A váha nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
23.1.13 10:14

K mému jídelníčku… nikdy jsem nebyla zvyklá snídat, teď jsem začala jíst Musli s jogurtem, pak si dám ke svačině nějaký ovoce (pomeranč, banán, jablko… jak kdy) pak oběd… to teda jím normálně, jen menší porci (takže hustá polívka, květák, plátek masa a příloha… prostě jak kdy) pak odpolední svačina včera jsem třeba měla vejce na tvrdo a červenou papriku, většinou je to ale jen zelenina a k večeři chleba s něčím (sýr, salám, lučina) + zelenina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
23.1.13 10:25

Ano cviceni rano nastartuje metabolismus, ale cviceni vecer je jednou tak ucinejsi(myslim na rust svalu a svaly spotrebuji vic kalorii nez tuky). Takze je jedno kdy cvicis. Hlavne se pokus cvicit kazdy den ve stejnou hodinu. Jo teoritik ja jsem dobrej.
Omlouvam se za psani, pisu z mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
23.1.13 10:31
@Kláří23 píše:
Holky, ještě se Vás zeptám.. He možné, že mi váha nejde dolů kvůli špatné štítné žláze??
Před pár lety jsem brala euthyrox a od minulého roku bylo vše v normě a teďka se chystám po roce na kontrolu a tuším žebto není v pořádku. Jím 5× denně pouze zdravé potraviny a piju 1,5 až 2 litry a pohyb mám celkem taky. Né nějak moc ale snažím se doma nemàm hlídání tak aspoň procházky s kočárkem a rotoped.
A váha nic :(

Možný to je, štítná žláza má dva typy disfunkcí, buď neustále hubneš, nebo naopak jsou s hubnutím problémy…ale zeptam se jinak: Máš pocit, že ti je oblečení upnutější, než dřív? Nebo volnější? Nebo neni žádná změna? Protože to nesmíš brát jen podle váhy, pokud opravdu pravidelně cvičíš, tak je možný, že na váze přibíráš, ale jen proto, protože se ti tuk přeměňuje na svalovou hmotu a ta je těžší, ale objemově bys naopak měla ubírat a pokud to tak není, tak doporučuju zajít si někam do zdravotního střediska změřit množství vody, tuku a svalový hmoty v těle a podle toho ti tam i poradí, jak účině zhubnout, protože každý to má jinak a cviky které jednomu pomůžou, druhému můžou uškodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
23.1.13 10:36
@brebera píše:
Ahoj všem, začala jsem hubnout, ale potřebuji ujasnit pár věcí, poradí mi prosím někdo? Můj velký problém č. jedna je pití. Hrozně málo piju. Včera jsem se dočetla, že mám pít vodu, z tý se mi ale navaluje. Můžu místo ní čaj nebo ředěný džus? 2.cvičím na orbitracku, ale nevím, kolik minut denně mám cvičit, abych hubnula? Pak taky cvičím az večer, přes den to nedávám, vadí to? A poslední dotaz, jak mám jíst? Co snídat, co večeřet co svačit? Jak dlouho po jídle cvičit?

myslím, že nejlepší je si zajít k odborníkovi, který má v daném oboru vzdělání, je za svou práci odpovědný a ví co dělá, probere vaši anamnézu, zdravotní stav a nastaví správná opatření..zaručené rady z internetu a časopisů se dost často vylučují, tak na to pozor! každý jsme originál a důležité je najít takový systém, který vám bude vyhovovat, abyste se nemusela vrátit - až zhubnete - do starých návyků…co a kdy jíst nelze říci obecně - každý má svůj denní biorytmus - jinak vstáváme, jinak máme pauzy na oběd atd…a to co platí pro kamarádku nemusí platit pro vás..hlavně neberte léky nebo nějaké koktejly a doplňky stravy..opatření je potřeba nastavit v souladu s přírodními zákony (zvířata v lese taky nemají nadváhu :-) ) takže je třeba postupovat podle toho, jak pracuje naše tělo. Je potřeba jíst vše, nic si nezakazovat, nehladovět a hlavně každé surovině najít ten správný čas :-) věřte, že i chlebíček nebo zákusek se může :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
23.1.13 10:42
@Kláří23 píše:
A váha nic :(

pohyb není při redukci až tak důležitý - z 80% toho jak vypadáme je spojeno se stravou (kdy, co a kolik) zbylá procenta jsou právě pohyb, sociální prostředí a genetické zatížení… Letrox a euthyrox bere v dnešní době snad 50% lidí - často se s tím setkávám v ordinaci..ale určitě to není ten důvod, proč váha a stagnuje a tuky nemizí - může to jít pomaleji (záleží na tom, jak moc žláza nepracuje), ale redukci to nebrání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
23.1.13 11:27
@brebera píše:
K mému jídelníčku… nikdy jsem nebyla zvyklá snídat, teď jsem začala jíst Musli s jogurtem, pak si dám ke svačině nějaký ovoce (pomeranč, banán, jablko… jak kdy) pak oběd… to teda jím normálně, jen menší porci (takže hustá polívka, květák, plátek masa a příloha… prostě jak kdy) pak odpolední svačina včera jsem třeba měla vejce na tvrdo a červenou papriku, většinou je to ale jen zelenina a k večeři chleba s něčím (sýr, salám, lučina) + zelenina

Snídaně je základ! Kolik si dáváš toho mussli do jogurtu? Jestli jíš to zapékané, tak to není vhodné na hubnutí, je tam dost tuku a cukru, takže bych ti doporučovala koupit si obyčejné ovesné vločky a ty si smíchat se sušeným ovocem a troškou semínek nebo si objednej směs z mixit webu. Přijde mi, že dopoledne máš málo jídla. Ke snídani bych spíš viděla nějaké celozr. pečivo se šunkou a sýrem a k tomu kus zeleniny a na tu svačinu jogurt s lžící mussli a k tomu kousek ovoce.

Z jídelníčku vyřaď salámy a paštiky a místo toho si kup aspon 90% šunku, dále nejez tavené sýry, ale kupuj si ty s 20%-30% tuku. Ty husté polévky bych na oběd taky vynechala nebo si dala nějakou menší porci.

Příspěvek upraven 23.01.13 v 11:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
23.1.13 11:29
@Katka-sah píše:
pohyb není při redukci až tak důležitý - z 80% toho jak vypadáme je spojeno se stravou (kdy, co a kolik) zbylá procenta jsou právě pohyb, sociální prostředí a genetické zatížení… Letrox a euthyrox bere v dnešní době snad 50% lidí - často se s tím setkávám v ordinaci..ale určitě to není ten důvod, proč váha a stagnuje a tuky nemizí - může to jít pomaleji (záleží na tom, jak moc žláza nepracuje), ale redukci to nebrání..

Pohyb je důležitý při hubnutí, lépe se spalují tuky a tělo si buduje svalovou hmotu. Souhlasím s tím, že jakmile se nedodržuje jídelníček a jenom se cvičí, tak moc výsledky nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
23.1.13 11:32

Balua, to je úžasný výsledek :kytka: Ještě by mě zajímalo, kde je ten prapůvodní začátek - ten motiv toho tvého rozhodnutí. Protože začít umí kdekdo, ale vydržet… :potlesk: Já také každému říkám, prostě začala jsem tancovat po kuchyni, pak jsem šla na Zumbu a tak se mi ten pohyb zalíbil, že jsem v tělocvičnách cvičila všechno možné, pak jsem si začala běhat, chodila jsem v našem paneláku po schodech, sama si běhala po lese s míčem atd. a také jsem všelijak detoxikovala, jenže ten můj prapůvodní důvod byla moje vnitřní radost, která mě zaplavila, když ze mě spadla obrovská tíha stresů. Během 3 měsíců mi šlo 14 cm dolů v pase a totéž na bocích a pak další měsíce postupně jsem zhubla na svou původní váhu. Samovolně mě přešla chuť na mlsání, na takovou tu nenažranost z vnitřní nespokojenosti. Vím, že kdybych se jen rozhodla: tak a teď začnu hubnout a udělala si k tomu plán, tak za 14 dní skončím. Že prostě člověk nějaký vnitřní motor potřebuje, aby měl sílu vydržet.

@Balua píše:
Ahoj ja hubnu od srpna a mam 23 kilo dole.Deti ještě nemam takže fakt jen čiste moje rozežranost hrala jsem zavodně volejbal a měla jsem nižši přijem než bych měla tělo se zbouřilo a ukladalo co šlo pravda napila jsem se koly snědla tabulku čokolady (dnes snim čtvereček a mam přeslazeny žaludek :D ) Měla jsem 103 kg ted mam 80 za pul roku.Mam sedavy zamestnani (mame hospodu) takže když tu nikdoo neni pustim nahlas hudbu a tančim si nebo se aspon hejbu chodim třikrat tydne na dvě hodinky do posilovny a jinak cvičim denne posilovaci cviky na břicho. mam za sebou i jill.Ted jsme byli na tyden v italii lyžovat a za šest dni najetych 300 km podle skipasu a čtyři kila dole ale devet cm v pase za šest dni :potlesk: fakt jsem na sebe pyšna nic už mě neboli zada hlava nic.
a jak jsem začinala?? stobklub pote porada s dietologem ale hlavne jsem musela začit jist! ne přežirat se ale kdyz jiš petkrat šestkrat denne nesežereš toho tolik.
HODNĚ ŠTĚSTÍ A PAKLIŽE CHCEŠ MUŽEM O TOM POKECAT je mi jasny že s dětma toho času neni nazbyt a člověk je rad že padne do postele ale ja po cvičení mam vždy plno nove energie je to už moje droga
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
23.1.13 11:39
@MUFICE píše:
Pohyb je důležitý při hubnutí, lépe se spalují tuky a tělo si buduje svalovou hmotu. Souhlasím s tím, že jakmile se nedodržuje jídelníček a jenom se cvičí, tak moc výsledky nejsou.

vím, že se o pohybu v poslední době mluví jako o nedílné součásti redukce…ale věřte, není to tak - to by museli být všichni lidi s pohybovým postižením obézní…a to bych se nesetkávala v ordinaci s cvičitelkami s nadváhou…a taky - mrkněte např. na vrcholovou sportovkyni - tenistku Kvitovou…co má pohybu a přesto má bříško… Každý máme svůj názor - ale já jsem si jistá tím co říkám z denní praxe a to i vlastní (nikdy jsem necvičila a nejedla žádné přípravky a přesto úpravou jídelníčku sundala 22kilo :-) )
Jinak - pohybem se spalují tuky - to by sedělo - ale co s tou metabolickou vodou, která při svalové kontrakci vzniká?? dále jendodám - rozpohybovat pacienta se 40kg nadváhy není nic jednoduchého - má problém vyjít i schody ke mně a je to o infarkt..čili tady nelze o pohybu mluvit (30kg je 120kostek másla a to je pěkný baťoh) ale ani tento člověk nemusí být odsouzen k trvalé obezitě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
23.1.13 11:51

@mařenkaa
Màm o číslo menší kalhoty a i na tričku to dost cítím. Asi se začnu měřit a uvidím :)
Cítím se daleko líp ale jakmile se postavím na váhu už to tak skvělé není.
Mám hodinky a hlídám si tepovku abych opravdu spalovala. Cviky jsem našla na internetu tak doufám, že cvičim dobře :)
Před porodem jsem byla hodně zavodněná ale už to je to pryč a taky se cítim dost unavená.
Uvidíme co mi řeknou v únoru na endokrinologii.
Moc děkuji za vyjasnění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
23.1.13 11:53

@Katka-sah
Děkuji za vyjasnění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
23.1.13 11:59
@poučená píše:
Balua, to je úžasný výsledek :kytka: Ještě by mě zajímalo, kde je ten prapůvodní začátek - ten motiv toho tvého rozhodnutí. Protože začít umí kdekdo, ale vydržet… :potlesk: Já také každému říkám, prostě začala jsem tancovat po kuchyni, pak jsem šla na Zumbu a tak se mi ten pohyb zalíbil, že jsem v tělocvičnách cvičila všechno možné, pak jsem si začala běhat, chodila jsem v našem paneláku po schodech, sama si běhala po lese s míčem atd. a také jsem všelijak detoxikovala, jenže ten můj prapůvodní důvod byla moje vnitřní radost, která mě zaplavila, když ze mě spadla obrovská tíha stresů. Během 3 měsíců mi šlo 14 cm dolů v pase a totéž na bocích a pak další měsíce postupně jsem zhubla na svou původní váhu. Samovolně mě přešla chuť na mlsání, na takovou tu nenažranost z vnitřní nespokojenosti. Vím, že kdybych se jen rozhodla: tak a teď začnu hubnout a udělala si k tomu plán, tak za 14 dní skončím. Že prostě člověk nějaký vnitřní motor potřebuje, aby měl sílu vydržet.

ahoj děkuju moc no tak moje problemy začly s bolesti zad migrenama a tak jsme si se segrou řekli že si pujdem zacvičit do posilky nikdy předtim jsem ve veřejny nebyla protože jsem se až styděla ja nejsem ten špekovity typ ja celej život hrala zavodně volejbal a tak se to na mě drželo prsa šestky naštěsti žadny přepadajicí břicho přes gatě ale posledni rok to šlo semnou hodně dolu a začla jsem se sama sobě nelibit to byl první moment kdy jsem řekla joo jdu do toho druhy byly hory byly jsme loni a muj chlap je jednou tak stary jak ja lyžuje skvele a ja začinala ale měla jsem takovy křeče v nohach nebyla jsem na ten pohyb zvykla tak jsem taky chtěla cvičit aby to pro ě letos nebylo utrpeni jako loni a svete div se chlap čučel jak puk když jsem se krasne rozkarvovala a vubec nechapal :dance:. on mi furt trvdil že chodit cvičit je zbytečny že musim upravit jidelniček tak jsem mu to chtěla dokazat :)))
v posilovně všichni svalovci žensky jak lanky ale všichni tě paradně podrži nečuměj ježiš marja co ta tady chce naopak poradi do začatku co a jak to bylo taky hodně motivační vydržet a mit vic kamaradu / dek.
Navic jsem to řekla mamce že me neboli zada nic a ona ma taky problemy se zady už ne s nadvahou po peti detech zhubla 50 kilo a je fakt kočka ale neni vubec společensky typ vytahla jse ju do posilovny v 51 letech koupila ji k narozeninam pořadny boty udělaly si pěkny den ( což u nas do ted nikdy nebylo )
mamku to taky chytlo a ted chodime spolu a podporujem se navzajem :)
JO A dnes byl u nas v hospodě chlap co sme se moc nemuseli a dlouho tu nebyl a sam řekl že smeka že je to velka změna tak mě to zalichotilo zrovna od něj bych to nečekala :)
HODNĚ ŠTĚSTÍ HOLKY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
23.1.13 12:02
@Katka-sah píše:
vím, že se o pohybu v poslední době mluví jako o nedílné součásti redukce…ale věřte, není to tak - to by museli být všichni lidi s pohybovým postižením obézní…a to bych se nesetkávala v ordinaci s cvičitelkami s nadváhou…a taky - mrkněte např. na vrcholovou sportovkyni - tenistku Kvitovou…co má pohybu a přesto má bříško… Každý máme svůj názor - ale já jsem si jistá tím co říkám z denní praxe a to i vlastní (nikdy jsem necvičila a nejedla žádné přípravky a přesto úpravou jídelníčku sundala 22kilo :-) )
Jinak - pohybem se spalují tuky - to by sedělo - ale co s tou metabolickou vodou, která při svalové kontrakci vzniká?? dále jendodám - rozpohybovat pacienta se 40kg nadváhy není nic jednoduchého - má problém vyjít i schody ke mně a je to o infarkt..čili tady nelze o pohybu mluvit (30kg je 120kostek másla a to je pěkný baťoh) ale ani tento člověk nemusí být odsouzen k trvalé obezitě..

No jo, pro ty obézní lidi je vhodná právě jenom chůze, pt třeba na aerobiku by si odrovnaly klouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21084
23.1.13 12:03

Zdravím,
jen připomínám, že zde můžete využít rady odborníků v naší Poradně pro zlepšení kondice a hubnutí po porodu. :palec:

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup