Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj všem, tak jako spousty jiných tak i já jsem se odhodla konečně nějak řešit svou váhu. Nebudu tu konkretizovat je zaco se stydět.
Potřebovala bych ale nějaké informace o teorii hubnutí.
základ je mít motivaci a cíl tak to jsem se snad konečně dokopala a mám.
Zaregistrovala jsem se na stobklub a zadala údaje. Pc mi vypočítalo příjem 5600 KJ, což nechápu, protože když jsem si spočítala bazální metabolizmus tak jen ten mi vyšel 6700 KJ. a to plánuji začít pravidelně sportovat a více se hýbat.
další v čem mám zmatek je, když budu jíst pod bazální met. tak budu ukládat, protože se bude tělo bránit hladovění, takže bych měla jíst teda kolik když chci hubnout? a jak jídleníček upravit před sportem a po sportu to nevím. moc děkuji jestli mi někdo poradí a v mém začátku podpoří.
Příspěvek upraven 14.04.15 v 16:27
No nejdřív by sis měla zjistit skutečnou hodnotu bazálního metabolismu, protože tyhle kalkulačky na netu jou dost nespolehlivý.
@White_Queen a to jak? počítala jsem to dle vzorečku, který nás učily ve škole.
@marieondatra píše:
@White_Queen a to jak? počítala jsem to dle vzorečku, který nás učily ve škole.
Třeba si to nechat změřit? I když to taky asi neni úplně na 100% přesný, ale rozhodně víc, než přes nějakej vzoreček. Inbody nebo podobná analýza těla.
Zkuste si zajít k dietoložce na vyšetření, tam vám to zjistí
Na STOBu jsou velmi vstřícní, když je člověk osloví s dotazy, odpoví, poradí, nasměrují…