Hubnutí podle somatotypu

22566
3.3.20 16:35

Hubnutí podle somatotypu

Krásné odpoledne všem. Chtěla bych zhubnout cca 10kg, nejsem extrémně tlustá, ale přibrala jsem na velikost 38/40 a necítím se úplně komfortně. Našla jsem si fitness trenéra a výživového poradce v jednom. Zdá se být fajn, cvičení mě naplňuje, uspokojuje. Cvičit jsem byla zatím asi 5×, takže Žádný extra výsledek ještě samozřejmě vidět není. Nicméně tento trenér se zmínil mj. také o somatypu. V životě jsem to neslyšela. Jídelníček mi teď sestavuje a ve druhé polovině týdne bych ho měla mít. Kdysi jsem chodila do Světa zdraví, kde mě diagnostikovali jako proteinový typ. Jsem přesvědčena, že proteinový typ nejsem. Začala jsem přibirat jak na váze, tak na objemu, což bylo kontraproduktivní. Tento trenér mi řekl, který somatyp nejspíš budu (neptejte se mě jaký, tím, jak jsem to v životě neslyšela, si to fakt nepamatuju) a že do jídelníčku budu potřebovat sacharidy.
Chci se zeptat na vaše zkušenosti s hubnutím na základě somatypu a s dietou obsahující sacharidy. Mě vse to zdá totiž divný, ale jsem laik.
Trenér má výborné reference, tak doufám, že vi, co dělá.
Moc všem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
3.3.20 16:46

Samozřejmě že jsou potřeba i sacharidy, snad bys nevěřila těm prodejcům instantních zázraků typu svět zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
3.3.20 16:52

@pikola nic instantniho jsem neměla a nikdy nejedla. Mela jsem seznam doporučených, nedoporučených a zakázaných potravin. Ani žádné doplňky stravy mi ta moje poradkyně nenutila.
Vím, že sacharidy jsou důležité, měla jsem je doporučene jako přílohu k obědu např.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
3.3.20 17:01

Ja sice nejsem zadny vyzivovy poradce, ale za me jsou vsechny tyhle diety podle typu a ja nevim ceho proste blbost. Nikdy jsem k ziskani pekne postavy nic takoveho nepotrebovala. Pouzivam selsky rozum, jim kvalitni zakladni potraviny v rozumnych pomerech a mnozstvi, k tomu mam dostatek pohybu a vysledkem je postava bez chyby. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
3.3.20 17:17

@Ernais selský rozum a pohyb fungovaly ještě před pár lety. Bohužel s přibývajícím věkem už to tak lehce nejde. Nicméně pořád si myslím, že na svůj pokročilý věk mám postavu pěknou, ale bylo prostě lépe.
Nemyslím si, že poradci a Nějaký návod jsou k ničemu, jen je potřeba to tím selským rozumem doplnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
3.3.20 21:12

@Kockazvysocan To zkus. Je fakt, že já jsem endomorf s když omezím sacharidů a místo nich přidám tuky a bílkoviny, tak dost hubnu, přestože celkový příjem kalorií se tím navýší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
4.3.20 08:00

@Hlaholice konečně příspěvek k tématu, děkuji. Můžu se ještě zeptat, podle čeho tě " diagnostikovali"? Já se podle charakteristik vidím jako kombinace dvou. Trenér mi to řekl na základě typu postavy a taky dle reakcí na ty bílkoviny. Na pár otázek se mě taky ptal, ale nic moc dopodrobna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
4.3.20 22:38

@Kockazvysocan Já jsem se takto diagnostikovala sama a jednou mi to taky říkal doktor v nemocnici. Ale já nedržím dietu kvůli hubnutí. Jen jsem to vypozorovala, že to tak mám a že to tomu vlastně odpovídá. Po stravě založené na tuku a bilkovinach hubnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková