Hubnutí začátečník - JAK

Anonymní
6.5.24 13:43

Hubnutí začátečník - JAK

Ahoj všem, omlouvám se za anonym (osobní info),

začínám hubnout. Řekla bych, že nejsem vyloženě tlustá, ale poslední dobou začínám být celkem baculatá a samotný je mi to už protivný :-D

Měřím 160 cm a aktuálně mám 58 kg, vždy jsem měla okolo 50 kg a ráda bych teď zhubla aspoň 5 kg… Je mi 25 let, dělám převážně kancelářskou práci. Jsem momentálně taková „rozkydlá“ a potřebuju shodit přebytečný tuk a trochu zpevnit tělo. Co se týče sportu, tomu teda poslední dobou opravdu moc nedám. Dřív jsem hodně sportovala a měla extrémně super fyzičku, no.. leností a pár lety se to rapidně zhoršilo a teď mi dělá problém uběhnout i 3 km, je to fakt tragický.

Alkohol nepiju, nejím sladkosti, čokoládu vůbec. Můj „jediný“ a velký problém je, že miluju sladké pití typu Cola, Kofola atd.. i přesto, že si samozřejmě uvědomuju, že to není zdravé i mimo tloušťku. Ale někdy mi fakt přijde, že jsem na tom závislá.

Jak nejlépe „zhubnout“, co jíst, jak se hýbat? Máme doma orbitrek, tak jsem začala s tím.. Mám plán na něm cvičit cca 4× týdně. Vždy ale přijdu o půl 5 po práci domů a jsem tak unavená, že se mi nechce nic.

Co pomohlo vám v nastartování hubnutí? Mám momentálně stažené KT. abych alespoň orientačně věděla, co a kolik… (BM mám 1246 kcal, denní příjem 1316 kcal, bílkoviny 96 g, sacharidy 128 g, tuky 42 g) hodnoty jsem vzala z kalkulačky na netu, nevím, zda jsou uplně správně.

Děkuji všem za odpovědi, rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5064
6.5.24 15:06

Hodnoty neber někde z netu, ale nech KT pracovat. Takže vše nastav na výchozí, pokud nejsi ležák, tak lehká aktivita a KT ti to vypočítají. 1300kcal je žalostně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
6.5.24 15:17

Ten elliptical kľudne denne a kratšie, to sa udržuje oveľa lahsie než cvičiť len 3-4× do týždňa. Môžeš striedať intenzity a v deň kedy si faaakt zničená si dáš len 15 minút na nízkej zaťaží, hlavné je nedovoliť hlave aby si nešla vôbec.

Inak z popisu by ti fakt mohlo stačiť vynechať sladké pitie a viac ani nebude treba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
6.5.24 16:29

Pokud chceš dělat takovou aktivitu, musíš i víc jíst, jíst skoro pod bazál je vždy cesta do pekel.. Problém bývá i ten, že člověk jí málo no. Zkus tuhle kalkulačku nebo si to pod tím vypočti i sama, je to lepší než nějaká random a nejhorší je od M. J. Totha, ta nastavuje mega příjem pod bazál nebo lehce nad, ale měla jsem s tím vždy hlad a stejně jsem nezhubla.

https://gymbeam.cz/…-makrozivin/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
7.5.24 06:27

Hodně mi pomohl přerušovaný půst, večeřím kolem 18h a poté mám další jídlo až oběd. Samozřejmě se v tom 6.hodinovem okně snažím jíst rozumné věci, ale občas hřešim :D. Základ je opravdu hodně ovoce/zeleniny/ luštěniny/ tofu. Začala jsem v září, měla jsem 57kg, dneska 51kg pri 164cm. Sportuju 3× týdně, každý den mám alespoň hodinovou procházku.
Mám pocit, že se nijak výrazně nromezuju, občas si dám na co mám vysloveně chuť, neberu to nijak striktně. Je to takové pozvolné hubnutí a váhu si držím už delší dobu stejnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze