Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tavkou, jo? ![]()
Tak tohle si sama doma fakt neopravíš, takže cesta do optiky tě asi nemine.
Jinak, pokud se bez brýlí opravdu neobejdeš kvůli vyšším dioptriím nebo kvůli nutnosti je nosit, tak je určitě vhodné a důležité mít i náhradní brýle, pro všechny případy. ![]()
Protože, nikdy nevíš co se může stát. A než se zhotoví ty nové, tak to přece jen nějakou dobu potrvá.
@Černá Madonna proč tavkou?
Mám 6 dioptrií a aktuálně nemám náhradní. Moje blbost, ale za tato jsem dala dost a teď nebyly finance na další.
@Anonymní píše: Více
Tak když něco napíšeš, tak si aspoň pamatuj co tam píšeš. ![]()
@Cenarius píše: Více
Ano, u starých brýlí jsem si zapatlala kloub tavkou, ale hledám řešení na nové brýle.
Nové brýle si nech opravit, takové to opravy jsou většinou na počkání.
Jinak doporučuji si nechat udělat náhradní, úplně ty nejlevnější stačí.
@ALIPELI píše: Více
Druhé brýle jsou v plánu.
Obávám se, že to bude na nová skla. To sklo je do obrouček malé.
Oni to umí vypodložit. Aspoň nouzově, abys nebyla bez brýlí.
Muze tam byt vlozene sklo nakrivo a proto se pohybuje? U nas, kdyz se hybalo sklo, tak to znamenalo, ze je praskla obroucka, byť to tak na prvnipohled nevypadalo.
Kazdopadne je to na rychlou reklamaci.
Plus okamzite nahradni bryle. Celou nahradu bez tenceni a vseho okolo poridis do 2000. Nas uz to parkrat zachranilo. Ale u dospeleho se dvoje plnohodnotne bryle uziji minimalne na stridani. Ale chapu, ze ted na to nejsou penize treba.
@Winter garden píše: Více
S těmi dioptriemi musím tenčit, teď mi to bez tenceni odmítli udělat, že by byly brýle moc těžké.
Manžel říkal, že to vypadá víc vyfrézované. Od začátku divně vrzaly. No jsem poučená, už nikdy plastové brýle. Dřív jsem měla kovové a tam se mi to nestalo.
Brýle si mech opravit v optice. Když jsi staré nosila doteď, tak snad ro ještě den dva vydržíš. A třeba to bude na počkání.
No, reagovala jsem na tu tvoji domácí opravu. ![]()
Ale, jinak nezlob se, ale nemít doma náhradní brýle, ještě při takových dioptriích, je prostě hodně špatný. ![]()
Protože, je úplně jasné, že se bez brýlí v běžném životě prostě neobejdeš… ![]()
A co se týká těch financí, tak pro tvé zdraví a život je daleko prospěšnější a důležitější, investovat a dát přednost právě tomuto, před čímkoliv jiným…
Záleží o jaké brýle jde. Syn si vyndal sklo úplně a podařilo se mi ho zase zacvaknout zpět. Asi bych zkontrolovala, jestli neni vycvaklé, kdyby to bylo podobné synovo brýlím.
Asi se uvolnil ten šroubek v obroučkách v rohu. Dají tam nový, je to otázka tří minut na počkání.
@Pe.M.1 píše: Více
Jaký šroubek? Žádny tam není, jen ten jeden, co drží nožičky, ale ten bych řekla, že je v pohodě.
Nechala jsem si udělat nové brýle. Na začátku dobré, ale když jsem si je šla druhý den umýt, zjistila jsem, že se jedno sklo hýbe, u žádných předchozích brýlí se mi to nestalo, tak předpokládám, že to není normální stav.
Neopravovala jste si takovou vadu někdo samy doma? Předchozí brýle mají slabá skla a po 3 letech se mi i ulomila nožička, takže jsem je měla slepené tavkou. Představa, že je dám na reklamaci a nebudu vidět, se mi moc nelíbí.