Hydrops plodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.4.19 21:35

@pe-terka To ano, ale těch 14 dní mi přijde hrozně dlouho, tak bych ráda aspoň tušila, jestli je ok mezi kontrolami. Doufám, že když ho cítím, můžu být celkem v klidu. Pokud by půl dne nic nebylo, letím okamžitě do nemocnice. Hrozně by mě mrzelo, kdyby se to nepodchytilo ve správnou chvíli a mimčo mělo trvalé následky nebo umřelo. Doktoři nám dávají celkem malé šance a dneska dr fakt perlila. Prý PŘÍŠTĚ se mi určitě podaří mimi úspěšně honosit. Mám pocit jako by toto mimi pohřbívali za živa. :cert:

• Citovat
  • Upravit
25179
2.4.19 21:49
@Anonymní píše:
@pe-terka To ano, ale těch 14 dní mi přijde hrozně dlouho, tak bych ráda aspoň tušila, jestli je ok mezi kontrolami. Doufám, že když ho cítím, můžu být celkem v klidu. Pokud by půl dne nic nebylo, letím okamžitě do nemocnice. Hrozně by mě mrzelo, kdyby se to nepodchytilo ve správnou chvíli a mimčo mělo trvalé následky nebo umřelo. Doktoři nám dávají celkem malé šance a dneska dr fakt perlila. Prý PŘÍŠTĚ se mi určitě podaří mimi úspěšně honosit. Mám pocit jako by toto mimi pohřbívali za živa. :cert:

proboha, co to máš kolem sebe za lékařský tým??? :roll: Fakt nemůžeš udělat změnu a nechat se vyšetřit někým ohleduplnějším, a třeba i informovanějším?
Podívej, řeknu ti to tak. každé těhotenství je nejistej podnik, však těch deníčků s prázdnou náručí je tu plno - bohužel :,( Často je to ráz naráz, naprosto nečekaně, zasáhne osud :,( Aniž by měla těhulka nějaké problémy! Netuším, jaké máš zdravotní problémy ty a co by se s nimi dalo dělat, ale stres je v těhotenství špatná věc. Snaž se, prosím, vyvarovat lidí, kteří ti ho způsobují, a ještě tak hloupě :roll: . Snaž se být co nejvíc v klidu, dodržuj zdravou životosprávu a věř v přízeň osudu srdce: !!! Třeba máš v rukou Eso, nenech si tam nacpat černýho Petra :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
2.4.19 23:11
@Anonymní píše:
Ahojte maminky, které jste se setkaly s touto nepříjemnou komplikací u miminka. Chtěla bych vědět, jestli jste něco zaznamenaly jinak v pohybech u miminek, které tímto trpěly? Mám bohužel rapidně zvýšenou pravděpodobnost této komplikace, chodím do rizikové poradny co 14 dní, ale přijde mi to málo. Mezi kontrolami se hrozně bojím. Jsem 24. tt. Dnes bylo podle uzv vše v pořádku, ale dle dr. může být klidně zítra všechno jinak. Celkově nám nedávají moc velkou šanci :( Má cenu např. pořizovat angel sounds? Nějaký jiný nápad?
Děkuji a omlouvám se za anonym. :kytka:

Bohužel radu nemám :(. Malá měla mj. i hydrops. Během 8 týdnu dr zjišťovali možné příčiny a snažili se zmírnit projevy. Sice nebyli tak upřímní, ale z jejich jednání a výrazu jsem pochopila, že je to velmi velmi vážné. I tu transfuzi malá prodělala. Prostě nezbývalo než čekat a doufat. Nejhorší týdny mého života. Původně se měla malá narodit sekci cca 36+tt, ale voda mi odešla 35+tt. Nakonec vše dobře dopadlo. Angel sound jsem neměla, kopala hezky, tak kdybych přestala cítit pohyby, hned bych to řešila.

Držte se :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.19 06:42

@Olmička Moc moc děkuju za pozitivní zprávu, to jsem přesně potřebovala. :srdce: Pořád jsem někde hluboko uvnitř přesvědčená, že to dopadne dobře, ale nervy jsou to hrozný. Také jsi byla 2. trimestr? Tam je prý hydrops nejčastější a nejzávažnější.
@pe-terka Víš co je na tom pitomý? Že do této nemocnice jsem byla odeslaná jako k odborníkům, kteří si budou vědět rady. Moje obvodní gynekoložka sice přiznávala, že je situace vážná a neví, jak ji řešit, ale pořád mluvila o tom, že to zvládneme. A já o tom nepochybovala. Teď po konziliárním vyšetření u odborníků jsem úplně zlomená. Cestu domů jsem komplet probulela.

• Citovat
  • Upravit
25179
3.4.19 09:25
@Anonymní píše:
@Olmička Moc moc děkuju za pozitivní zprávu, to jsem přesně potřebovala. :srdce: Pořád jsem někde hluboko uvnitř přesvědčená, že to dopadne dobře, ale nervy jsou to hrozný. Také jsi byla 2. trimestr? Tam je prý hydrops nejčastější a nejzávažnější.
@pe-terka Víš co je na tom pitomý? Že do této nemocnice jsem byla odeslaná jako k odborníkům, kteří si budou vědět rady. Moje obvodní gynekoložka sice přiznávala, že je situace vážná a neví, jak ji řešit, ale pořád mluvila o tom, že to zvládneme. A já o tom nepochybovala. Teď po konziliárním vyšetření u odborníků jsem úplně zlomená. Cestu domů jsem komplet probulela.

zkus to brát tak, že i doktoři jsou jen lidi. A někdy pěkně necitelní :roll: Nejsme všemocní a já jsem dosti fatalista v těchto otázkách. Neztrácej víru, já cítím v kostech, že „ten nahoře“ ti/vám fandí! Opravdu to tak cítím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.19 11:21

@pe-terka Děkuji, taky to tak cítím, ale bojím se na cokoliv upínat. Kažopádně miminku věřím, protože vím, že je hodně silné. To tak nějak tuším už od chvíle, kdy vzniklo. Toto těhotenství od počátku není žádná procházka růžovým sadem, ale o to víc věřím, že nosím pod srdíčkem velikého bojovníka, který to jen tak nevzdá. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
25179
3.4.19 11:31
@Anonymní píše:
@pe-terka Děkuji, taky to tak cítím, ale bojím se na cokoliv upínat. Kažopádně miminku věřím, protože vím, že je hodně silné. To tak nějak tuším už od chvíle, kdy vzniklo. Toto těhotenství od počátku není žádná procházka růžovým sadem, ale o to víc věřím, že nosím pod srdíčkem velikého bojovníka, který to jen tak nevzdá. :srdce:
:potlesk: Tvá intuice a vnitřní energie je silnější než všichni skeptici dohromady :palec: Držím pěsti, za dva měsíce už si můžete oddechnout :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
6.4.19 20:05
@Anonymní píše:

Ano, vznikl někdy mezi 24 a 27 tt. Víš, já myslím, že ono toho ani moc dělat nejde. Snažit se zjistit příčinu a tu případně léčit a doufat. U nás se na příčinu nepřišlo a prý se tak v 50% ani nepřijde. Pokud ale u vás hydrops ještě nenastal, tak pěkně věřím, že ani nenastane :srdce:. Jinak jsem také mezi hospitalizacemi chodila na kontrolu cca co 10 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
29.4.19 14:20

Ahoj my měli hydrops taky a až do 30 týdne vše ok, malej byl jen v bříšku hodně cile miminko. Jediné co tomu předcházelo bylo to, že jsem měla obrovské bříško, pak se zjistilo, že to zpusobovalo nadměrné množství plodové vody způsobené právě tím hydropsem. Prý když je něco s mimi v nepořádku tak se může tvořit mene/více plodové vody než je obvyklé. Doporučuji se vykašlat na doktory, stejně s tím nic neuděláš, jen se budeš stresovat. Prcek si to musí vybojovat sám, s tím bohužel nic neuděláš. Malej šel ven nakonec ve 33 týdnu, měsíc byl na různých odděleních v porodnici a teď po 3 měsících je z něj pěkně a cile miminko, ani není vidět, že mu něco bylo a to nám lékaři dávali jen 50 % šanci na přežití. Takže to nevzdavej <3 kdybys ses chtěla na něco zeptat tak klidně napiš zprávu :) a určitě jdpokud můžeš tak ať tě sleduji v Podolí, tam jsou profíci a mají s tím zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.5.21 20:38

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jaký máte zkušenosti s hydrobsem plodu, zjistili nám ho u prcka v bříšku před 14 dny, předtím ok, dle lékařů má prcek tekutinu v dutine břišní a mírně na hlavičce dle prodělaných testů vse negativní, myslí si že příčina může být od srdíčka, jsme v nemocnici momentálně 29+0,lékaři chtějí těhu udržet do 32tt pokud se prcek nezhorší dle denních výsledků se tekutina nezhorsuje a některé výsledky průtoky krve jsou malinko lepší, potřebovali bychom povzbudit a věřit že se nám malý narodí bez poškození a zdráv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí