Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Strasili niekoho diagnozou Hydrops plodu a nakoniec to dopadlo dobre?
Potrebujem povzbudit-dcera ma piatu detsku nemoc,ja som v 16tt a na internete citam hrozostrasne scenare-hrozi potrat,hydrops plodu,komplikacie.....
Dakujem za kazdy pozitivny prispevok ![]()
Aj som sa pytala aj si odpovedam-dnes bol velky utz a nastastie je malicke v poriadku a ziadna zla diagnoza sa nepotvrdila!!!!
HURA!
Azurinka píše:
Tak to je dobře,přeji krásné těhulkování
Taky se pridávám ať jste oba v pořádku
Ahoj holky je tu někdo komu diagnostikovali hydrops plodu ve 3 trimestru a miminko přežilo ? U mě zatím neví příčinu, ale jsem z toho co o tom píšou na netu dost na prášky tak hledám taky nějaké pozitivní konce, pokud jsou..... ![]()
Ano, dceři ji diagnostikovali ve 27 tt. Vše dobře dopadlo. Nějaké jiné projevy mimčo má? Jaký další postup navrhli?
@MarketaKul
Jedno miminko, které se muselo narodit ve 30. týdnu CS kvůli hydropsu, moc dobře znám. Dnes má 6 měsíců (4 měsíce korigovaného věku). Poporodní průběh nebyl úplně bez komplikací, stálo to všechny zúčastněné mnoho psychických sil, ale holčička se s tím poprala. Dodnes přetrvávají nějaké problémy (převážně s krmením), které ale nejspíše souvisí s nedonošeností samotnou. Jinak je to krásné a šikovné miminko. Příčinu hydropsu se objasnit nepodařilo, všechny poporodní testy byly negativní.
Myslím, že si velmi dobře dokážu představit, co právě teď prožíváte. Články na internetu naději do žil moc nevlévají (těch několik měsíců zpět jsem jich taky dost pročetla), dobré konce skoro nepřipouštějí, ale existují!!!
U mě zatím testují příčinu , ale na zánět nebo vývojovou vadu to nevypadá. Zatim čekám
mimco má hodně tekutiny v bříšku kolem plic a trochu nateklo u hlavičku, ale ostatní orgány včetně srdíčka fungují v pořádku, což mě alespoň trošku uklidňuje. Dostáváme kortikoidy na vývin plic a uvidíme. Lékaři se dost bojí aby mi nepraskla voda, páč ji mám nadměrné množství, asi kvůli tomu. Jak to probíhalo u vás @Depho ?
@MarketaKul Úplně stejně. Nakonec se narodila cs o měsíc dříve. Po porodu už bylo víceméně vše v pořádku, otoky splaskly. Na důvod se nepřišlo.
Edit: tady Depho, omylem jsem se přihlásila na jiný účet, od kterého už nemám heslo ![]()
Ahojte maminky, které jste se setkaly s touto nepříjemnou komplikací u miminka. Chtěla bych vědět, jestli jste něco zaznamenaly jinak v pohybech u miminek, které tímto trpěly? Mám bohužel rapidně zvýšenou pravděpodobnost této komplikace, chodím do rizikové poradny co 14 dní, ale přijde mi to málo. Mezi kontrolami se hrozně bojím. Jsem 24. tt. Dnes bylo podle uzv vše v pořádku, ale dle dr. může být klidně zítra všechno jinak. Celkově nám nedávají moc velkou šanci
Má cenu např. pořizovat angel sounds? Nějaký jiný nápad?
Děkuji a omlouvám se za anonym. ![]()
Tomu nerozumím, jeden den je miminko nateklé a druhý ne? A příčinu odhalili?
@pe-terka Miminko zatím nateklé není, ale mám velmi rizikový faktor, který až u 30 % nenarozených dětí právě k hydropsu vede. Doktoři mi přijdou takoví laxní, více méně to vzdávají a nechávají na přírodě, že s tím stejně nejde nic moc dělat (jsem asi 1 případ z 10 000)… :-/ Zatím se jeví miminko naprosto v pořádku - kope, srdíčko buší, průtoky ok, otok neviděli. Ale prý mi nikdo neřekne, jestli bude druhý den ok nebo bude mít hydrops nebo už nebude vůbec. ![]()
@Anonymní píše:
@pe-terka Miminko zatím nateklé není, ale mám velmi rizikový faktor, který až u 30 % nenarozených dětí právě k hydropsu vede. Doktoři mi přijdou takoví laxní, více méně to vzdávají a nechávají na přírodě, že s tím stejně nejde nic moc dělat (jsem asi 1 případ z 10 000)… :-/ Zatím se jeví miminko naprosto v pořádku - kope, srdíčko buší, průtoky ok, otok neviděli. Ale prý mi nikdo neřekne, jestli bude druhý den ok nebo bude mít hydrops nebo už nebude vůbec.
a lze s tím faktorem nějak pracovat, udělat nějaká prevence? Pokud jsou doktoři laxní, ptala bych se i jinde a snažila se tady o maximum. Agel sounds je ošidný - ten kritický okamžik, kdy zachytí problém, ale ještě lze stav zachránit, většinou nevystihneš.
Pokud prevence není, musíš prostě věřit a nevzdávat to.
Zatím je mimčo ok, tak mu věř. Jak se doktoři dívají na porod, chtějí ho uspíšit, až bude prcek zralý/á?
@pe-terka Ano, prý maximum je 34-36 tt. Je možné podat krevní transfuzi, ale jen v případě, že se to podchytí v úplném počátku. Když se hydrops rozjede, není už asi řešení.
@Anonymní píše:
@pe-terka Ano, prý maximum je 34-36 tt. Je možné podat krevní transfuzi, ale jen v případě, že se to podchytí v úplném počátku. Když se hydrops rozjede, není už asi řešení.
doktoři mimčo sledují, tebe taky a jak to bude možné, narodí se
Je to asi nejvíc, co se dá dělat, ale skepsi bych rozhodně nepropadala. Věřím, že bude všechno v pořádku ![]()