Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, chci se (zcela začátečnicky) zeptat:
1. Jak dlouho používají vaše mimča dudlík, než ho vyhodíte a koupíte jiný?
2. Jak často dudlík vyvařujete?
Díky.
Ahoj, dudlík se doporučuje používat tak 2-3 měsíce, myslím, ono taky záleží, jak ho moc mimčo používá a já vyvařuji pouze jednou,když ho koupím, pak už jen omývám ![]()
my mame asi 4 dudliky a vyvaruju jenom kdyz mi spadne treba pod sedacku, jinak omyvam. ty 4 pouzivame 4mesice zatim jsme nemenili jenom je stridame..
1. Když už se mi zdá moc ožužlaný a vytahaný
On si zvykl na obyčejný dudlík za pár korun (http://dudliky.heureka.cz/…-s-krouzkem/) a ten se časem trochu zvětší, ten latex se jakoby vysosá. No já nevím, tak za dva měsíce? Možná i za dýl. Má ho jen na spaní.
Používám dva zároveň, když mu v noci jeden vypadne a nemůžu ho najít nebo vypadne z postýlky, zastrčím druhý rezervní, než začne prcek řvát.
2. Vyvařila jsem ho před prvním použitím a pak občas držela za kroužek a strčila ten latex do horké vody, než jsem si s ní zalila čaj
Do půl roka, od půl roka nevyvařuju nic. Nový dudlík celý jen promnu namydlenou rukou a pořádně opláchnu a pak už jen průběžně dle potřeby oplachuju čistou vodou.
Gama píše:
Ahoj, chci se (zcela začátečnicky) zeptat:
1. Jak dlouho používají vaše mimča dudlík, než ho vyhodíte a koupíte jiný?
2. Jak často dudlík vyvařujete?
Díky.
V novorozeneckém věku jsem vyvařovala 2X DENNĚ. Zpětně hodnotím jako zbytečné. Teď vyvařuji tak jednou za 2-3 měsíce
v rychlovarné konvici.
2- dřív jsem dodržovala ty 2 měsíce. Teď má furt stejný až do ztracení, některé i půl roku (jsou jen na spaní)
Dudlík používám max.měsíc, jak jsem četla v návodu.
Vyvařuju celkem často, třeba jednou za dva dny, když už je mi prostě proti srsti ho jen omývat
Nějak mám lepší pocit, když mu dám dudana čerstvě vyvařeného. ![]()
Zuzi je tedy uz skoro rok, ale dudlik vyvaruju jen novy, jinak omyvam nebo cas od casu prohodim myckou a pak oplachnu
Jo a mame je do ztraceni, tedy dudliku ma asi 5, takze je strida a postupne, jak se ztraceji, tak se dokupuji. Nejak neeviduju stari dudliku
![]()
dudlíky vyvařuju jednou za týden až 14 dní a teď ve dvou měsících jsem vyhodila ty první. viki je ale dudlíkový, takže ho má v puse dost často.
Já vyvařuju po nákupu a pak občas, když zrovna vyvařuju odsávačku, tak přihodím i dudlíka… máme jich sice víc, ale mimčo si oblíbilo jeden a zatím ho má asi měsíc.
sieta.m píše:
Ahoj, dudlík se doporučuje používat tak 2-3 měsíce, myslím, ono taky záleží, jak ho moc mimčo používá a já vyvařuji pouze jednou,když ho koupím, pak už jen omývám
i já ![]()
1. Dokud ho neztratíme ![]()
2. Tak často, jak ho olíže pes nebo si ho hodí do koše - tedy zřídka ![]()
u nas doma je vsude mozna cca 20 dudliku…vetsinou neni mozny najit ani jeden
sem tam se nejakej ztrati nenavratne sem tam koupi novej…nevyvaruju neresim
![]()
dudlík končí v koši jakmile je minimálně 5× větší než nový..jo a ty kaučukový co používá Darek navíc po delší době i lepí, tak když náhodou nemám u sebe novej abych porovnala jestli už je zase obrovskej, tak začne lepit a je jasno ![]()
no a teda nesterilizuju, kupuju nové a nové ![]()
RyBANA píše:
dudlík končí v koši jakmile je minimálně 5× větší než nový..jo a ty kaučukový co používá Darek navíc po delší době i lepí, tak když náhodou nemám u sebe novej abych porovnala jestli už je zase obrovskej, tak začne lepit a je jasnono a teda nesterilizuju, kupuju nové a nové
proto jsem musela přejít na latexové, protože kluk pak nechtěl tem malý a toužil jedině po megadudano. předžužlávat do požadované velikosti jsem odmítala.
Já mám 3 dudlíky od začátku, 2 doma, jeden stabilně v kočáru. Všechny jsem vyvařila poprvé, teď už jen omývám. Když spadnou na zem, apod. ![]()