Hypertenze a tachykardie

2892
23.5.10 14:45

Hypertenze a tachykardie

Ahoj holky. Zeptém se, jestli nemáte někdo zkušenosti se stejným či podobným „problémem“ jako já. Jsem těhotná, nyní 34.týden, a cca před měsícem jsem měla v poradně tlak 150/100. Dostala jsem za úkol se doma měřit a když jsem jeden den měla taky takhle vysoký tlak a k tomu ještě 110 půlsů, jela jsem do nemocnice, kde si mě na pár dní nechali, aby vyloučili preklampsii. Odběry byly v pořádku a tlak už nemám takový (teď tak max.135/80 , ale občas mám z ničeho nic tachykardii (i 130 pulsů) a pak se to zase samo upraví. Doktor pulsy nějak neřeší a já se bojím, aby to nějak nemělo vliv na mimčo. Jednou měl na toku i 175 pulsů..máte s tím někdo zkušenost? Prosím o radu..díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43032
23.5.10 16:28

tvoje tachykardie miminu určitě neublíží, spíš už ten tlak, ale ten sleduješ. 175 u mimina není nic děsnýho, rafánek to měl běžně - taky jsem se ptala v různejch poradnách a OK. Oni hlavně mají o hodně víc, když se mrskaj, vlastně u zdravého nespícího mimi takhle ten puls vyletí (a ještě daleko víc) cca každejch 5 minut. Blbý je, když je tachykardie plodu setrvalá bez výkyvů, to se pozná na monitoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
23.5.10 16:38

Díky za odpověď, mimčo mělo puls jinak normální, těch 175 mělo akorát chvíli a zrovna jsem měla slabou kontrakci a je pravda, že se dost hýbal. Tak uvidíme, jak to vše dopadne, už bych měla nejdraději porod za sebou :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí