Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky poradíte mi, zitra jdu k doktorovi ale chci se zeptat i Vás, četla jsem, že je důležitá kyselina listová a vitaminy vůbec asi, jaké máte zkušenosti?mám se poradit v lékárně a hned si něco koupit? Nechci s tímhle moc zahálet ![]()
mám vyzkoušené Calibrum. dělají varinatu pro první trimestr (Calibrum babyplan, kde je hodně kyseliny listové) a pro druhý, třetí trimestr a kojení (Calibrum mami). Vyhnula bych se Mamavitu, jsou po tom dost velká mimča a švagrová po něm dost přibala i na hmotnosti.
jinak přes léto je super jíst hodně ovoce a zeleniny, z nich dostaneš čerstvou zásobu vitanímů. a třeba ty kupované vitamíny jez jen obden. uvidíš, co ti ještě doporučí doktor…
Příspěvek upraven 23.05.10 v 10:49
Katka86-Ahojky:-) a ten je tedy normálně volně prodejný v lékárně? já jsem četla zatím jen o GSMamavit? nevím přesně jak se to jmenuje…ale vím, že určitě něco bych si pořídit měla že?
Nozu- jéééé děkuju moc za radu, já slyšela hlavně o něm právě, tak velký mimčo mít zrovna nemusím:-)
tak moc děkuji, a ty s tím Calibriem máš dobré zkušenosti teda?
Ahoj Lucko, já brala celé těhotenství jen kyselinu listovou. Těhotenské vitamíny jsem nebrala, nebyly mi doporučeny. Řekli mi, ať jím dostatek ovoce a zeleniny ![]()
Jestli máš pestrou stravu, tak stačí ta listovka. A tu si nech předepsat od dr. stojí pár korun a je silnější než volně prodejné. Je to přímo název acidum folicum http://www.docsimon.cz/…drg-30x-10mg
Já u syna nebrala žádné vitamíny, ale teď u dvojčat ano aby moje tělo tak nepřišlo k úhoně
Užívám GS Mamavit
Tu listovku jsem brala do 16tt, lékař to tak chtěl ![]()
no právě že mamavit má největší reklamu, ale slyšela jsem an něj spíš negativn reakce…
Já mám vyzkoušený to Calibrum a byla jsem s ním maximálně spokojená už s Klárkou a teď ho beru taky. Klárka měla porodní motnost 3560 g, takže pohoda. Já mám hlavně dietu, takže si musím doplňovat vitamíny a minerály i takhle uměle. Jinak jak jsem psala výše v tom příspěvku, je dobré kupovat si i hodně čerstvé ovoce a zeleninu.
S hmotností dítěte je to nesmysl,já nebrala nikdy žádné vitamíny a měla sem holku 3 600 g a 51 cm,kluci 4850 g a 55 cm a 4700 g a 52 cm.
Můj váhový přírustek byl u každého těhotenství od 10 kg do 12 kg,takže vitamínu se bát nemusíš.
Jo tak ještě k váze miminka, syn měl 3760g a vitamíny jsem nebrala
Dvojčata budou vážit zase zítra ale před 14 dny měli obě děti 2200g. Neřekla bych, že po vitamínech jsou velký děti ![]()
já brala vitamíny calibrum babyplan pak mami a pak jsem brala i gravital a mimčo jsem měla velký 2700gramů a 48 cm narodilo se v 39 tt. Ale od začátku mně bylo řečeno že to bude malušenký miminečko a ted to vše dohnala je větší než 2,5 letý dítě ![]()
jinak tu listovku se má brat před těhotenstvím tak ji honem ber já už ji beru a plánujeme mimčo na podzim beru víc vitamínků i na podporu otěhotnění
Holky díky za typy a rady, už mám zase informací, za chvíli budu zkušená:-)no nesmí se nic podcenit:-)už jsme podcenili to, že jsme si mysleli, že to bez HA zvládneme dýl ![]()
Ahoj, tak já brala Calibrum, jak psala Nozu, ale ve 30.týdnu mi ho pan doktor zakázal,páč díky vitamínum je cvrček, v mém případě slon
, o 14dní větší než by měl být podle PM…ale jinak všechno ok…doporučila bych je…hlavně v prvním trimestru… ![]()
Já brala ze zacatku jen listovku,ale ted v druhym trimestru dlabu Calibrum mami, pac jsem potrebovala i zelezo ![]()
Zaira píše:
Já brala ze zacatku jen listovku,ale ted v druhym trimestru dlabu Calibrum mami, pac jsem potrebovala i zelezo
Dlabu, no..když si vzpomenu
![]()
Já jsem brala Mamavit, ale bylo mi po něm špatně, ale to po Calibrum taky, takže jsem vitamíny vzdala. Malej byl obřík stejně. Teď v druhém těhu taky žádné nemám. Dr mi jen říkala dostatek zeleniny a ovoce a mléčných výrobků.