Jaké máte zkušenosti s vitamíny v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5394
24.5.10 20:02

Holky, já měřím 168cm a brala jsem gs mamavit, sice ne od začátku, ale brala. Nabrala jsem 18 kilo a malý měl 3810g a to fakt podotýkám, že jsem se nepřejídala. Pokaždé jsem u dr. koukala, když jsem stoupla na váhu, nechápala jsem… :nevim:
Takže, u druhého vitamínky brát budu, ale jen typ pro plánování těhotenství a první trimestr. Pokud bude potom vše ok, budu se pouze snažit zdravě jíst, zobat zeleninku…atd. Věřím, že vitamíny mohou pomoci k větším prckům, kord, když zobáme vitaminky jak v tabletkách, tak v čerstvé zelenině…
Jinak normálně bych klidně brala jen kyselinu listovou, ale v prvním těhu mi chybělo i železo a jiné vitamínky, tak budu brát asi calibrum baby plan…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
25.5.10 08:38

no ja uz taky pribrala 18 kilo a u doktorky pokazde dost ziram kdyz stoupnu na vahu takze mozna na tom Mamavitu neco bude pravda je ze je v nem dost vitaminu B a po tom se pribira hodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
25.5.10 23:15

Mně u prvního mimča sestřička poradila, brát vitamíny, třeba jen dva dny v týdnu. Doplní to případné nedostatky, které jsem nedostala do těla přirozeně a nehrozí big baby :mrgreen:
Ale radu jsem dostala už pozdě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
26.5.10 06:49

Ahoj, tak mně doktor předepsal jen kyselinu listovou Acidum Folicum a mám ji užívat každý den. Holky a jak často jíte ryby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
26.5.10 08:50

Ahoj,

tak na začátek určitě listovku a já tedy jsem i pro vitamíny, pokud do toho chceš investovat. Určitě to nemá vliv na velikost a váhu plodu. Mě je dokonce Dr. doporučoval vzhledem k tomu, že sem plánovala děti brzy po sobě. A brala sem těhu vitamíny od začátku prvního těhotenství až do ukončení kojení u druhýho dítěte, tzn. celkem 3 a čtvrt roku.

Pokud už tedy budeš jíst vitamíny, tak bych jedla takový, který budou obsahovat omega3-mastný kyseliny na rozvoj mozku(zvlášť ve 3.trimestru). Já jedla Femibion.

A nedávno sem byla na přednášce, kde sem se dozvěděla, že konzumace probiotik ve 3.trimestru příznivě ovlivňuje imunitní systém plodu a snižuje riziko vzniku atopický dermatitidy, alergií a astmatu u dítěte v pozdějším věku a že doporučujou každý těhotný, aby užívala probiotika. Je to jednoznačně bonus i pro matku.

Ryby sem se snažila jíst 2× tejdně, ale to sem nebyla schopná dlouhodobě udržet, takže teď jíme celá rodina 1× tejdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
25.6.10 09:58

holky dotázek…jak dlouho by se měla brát kyselina listová? beru ji od začátku těhu, jsem 10+1tt…díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
25.6.10 11:29

estrellita: já ji beru taky a podle počtu tobolek bychřekla, že se užívá první 3 měsíce, potom asi dostaneme jiné přípravky, já sem 10+2 :-) jak ti je? máš nějaké nevolnosti? mě trápí s přestávkami už 3 týdny, ale pomalu si na ně zvykám :-) vždyť takhle aspoň vím, že je mimi v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
28.6.10 09:12

zuzka76: máš pravdu, na trhu je spousta přípravků, jenom si vybrat :-) ptala jsem se v lékárně na calibrum a tam mi řekli, že když beru samostatně kyselinu listovou a budu jít dostatek ovoce a zeleniny, že žádné vitamíny ani brát nemusím, doktor mi také žádné nepředepsal a tak věřím, že to bude stačit, aspoň zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
28.6.10 09:40

ahoj, ja brala taky calibrum babayplan a ted od druheho trimestru calibrum mami. Klarko nestras, jestli budu mit taky velky mimi po tom calibru…no co aspon se ma dobre :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
28.6.10 11:29

Leníííku díky :-) je mi fajn, nevolnosti už nepociťuju, i když teda včera mi zrovna blbě bylo…ale na úplném začátku těhu to bylo mnohem horší…zítr ajdu na třetí prohlídku, tak se těším, že zase uvidím mimíska :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
28.6.10 12:06

estrellita: no, mě na začátku bylo docela dobře a teď se mi zdá, že je mi čím dál hůř :-( Taky mám strach, aby bylo mimčo v pořádku, na tom mi záleží nejvíc
Byla jsi s nevolnostmi u lékaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
28.6.10 18:15

Leni já se sice taky pořád strachuju, jestli je všechno ok, ale měly bysme být spíš v klidu, tím miminku víc prospějeme :-) s nevolnostma jsem u doktora nebyla, jen jsem na té jendé návštěvě řekla, že mi blbě bývá, ale tím to haslo…podle mě nemáš důvod se stresovat, bude to dobrý, nevolnosti k tomu prostě patří :hug: …bude to tvé první mimi? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
30.6.10 07:49

estrellita: ahojky, u doktora jsem pro jistotu byla a ten mě ujistil, že je všechno v pořádku, mám si dávat studené nápoje a černý oslazený čas a k tomu třeba jenom kousek sucharu… miminko by to prý ohrozit nemělo, ale je to naše první a tak nechci nic podcenit :-) Včera sem byla pro jistotu doma a celý den polehávala a bylo to opravdu lepší, dnes jsem zase v práci a mám s sebou kousky melouna, po kterém mi bývá dobře :-) Dnes je nám 11+0 a snad nevolnosti brzy ustoupí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí