Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Misula- jojo to je můj případ:-) šťastný to případ:-)no, ale já jsem pořád tak zaskočená, že ani nevím co přesně cítím:-)
Lucko, já mám také doporučený femibion, stejně jako Janinka čekám dvojky, takproto…ale u předchozích těhotenství jsem baštila také maternu a když jsem čekala Honzíka, přibrala jsem 35kg a po porodu se mi primář přišel zeptat, jak velký je tatínek, že synek nám tak narostl
a ptal se mne na vitamíny, kter jsem baštila a
tenkrát mi řekl, že tou příčinou jsou vitamíny…tak uvidíš, co Ti zítra řekne dr. ![]()
jinak moc blahopřeji k těhulkování a přeji Ti klidné těhotenství, rychlý porod a zdravé mimi… ![]()
2Helen- cože? 35kg? no to snad není ani možný ne?:-) no ty vitamíny budou mít asi velký vliv:-) tak jsem také zvědavá co mi řekne, to se vám přijdu pochlubit…no těhulkování snad bude v pořádku ale na porod ještě myslet nechci
![]()
jj při prvním klučíkovi 25, při druhém 35, nyní mám 23 navíc a dva a půl měsíce před sebou, ale čekám dvojčátka a je to všechno trochu jiný
jen si vzpomínám, že jsem třeba ve tři ráno seděla se lžící ve sklepě a jedla dort
tak Ti nevím, co byla ta příčina
ale po půl roce kojení jsem začala nastřádané kila navíc ztrácet a dostala jsem se na svých 53 ![]()
2Helen- no tak to je síla, tak ty budeš mít 4děti? no to je síla
to bych asi nezvládla
, ale vážíš normálně jako já, já vážím 52, jen teď teda vážím míň o něco
takže se mám ale na co těšit jo? ![]()
Brala jsem Femibion, je sice dražší,ale má nejlépe vstřebatelnou kys. listovou a ta je důležitá. První trimestr jsem brala poctivě každý den pak už jenom obden, ale celé těhu. Malý měl normální porodní váhu 3350g
Ahoj!
Já beru od začátku těhotenství mamavit,tedˇ jsem v začátku 13tt a začalo mi z něho být špatně,hned co ho spolknu,tak ho hned vyzvracím
Máte s mamavitem některá taky takové zkušenosti?Jak půjdu ke svému doktorovi,tak mu to řeknu a koupím si jiné nebo bude možná stačit ta kyselina listová. ![]()
Lucko, taky na ten pocit vzpomínám. Test jsem si dělala nesčetněkrát, jak jsem tomu nevěřila
. Vlastně, dokud mi nezačalo růst bříško, necítila jsem první pohyby, neviděla ho na ultrazvuku, nevěřila jsem… ![]()
Andulinečko, taky. Ale nikdy jsem ho nevyzvracela
Musím ho zapít během nebo po jídle ![]()
Lucko13, ale každej nemusí přibrat jako Helen
Taky čekám dvojky a já mám nahoře 13kg a nejdýl 14 dní před sebou ![]()
Janinko,já ho vyzvracím do pěti minut.Zkoušela jsem ho vzít po obědě a to samý
možná je to postupem těhotenství protože dřív mi nevadil.Je zbytečný abych ho brala,když jde hned ven.Musím se poradit s doktorem.Ještě vím,že je dobrý elevit,kyselina listová nebo calibrum.
Ahojky, já jsem brala od začátku těhotenství GRAVITAL - 1× denně po snídani a kyselinu listovou. Miminko roste jak má a všechno je v pořádku ![]()
ahoj holky tak musim rict ze ste me ted celkem vydesily
protoze ja sem 24+3 a beru Mamavit od zacatku tehotenstvi kazdej den a nikdy sem o nem nic spatnyho neslysela ted nevim co si myslet
asi se budu muset zeptat doktorky
No, taky mám podezření jako 2Helen, jestli ty vitamíny náhodou nejsou příčinou toho, že jsem přibrala 20 kg a syn zas tak moc velký nebyl, měl 3990, jenže já mám 185 cm a přítel rovné dva metry, takže jsem čekala, že bude větší. A zas tak moc jsem se necpala. Brala jsem Calibrum, nejdřív Babyplan, pak Mami a hematolog mi furt doporučoval, ať beru Maternu, že ta je nejlepší, jenže taky byla pěkně drahá, takže jsem to brala jen měsíc. Jestli bude další těhu, tak přemýšlím, o tom, jestli se na tablety nevyprdnu, ale zase obzvlášť v těhotenství mám tendenci jíst nezdravě, po zelenině mi bylo zle. Na druhou stranu radši budu hubnout 30 kg, než aby prckovi něco chybělo ![]()