Hypertonické miminko

Anonymní
23.10.12 17:46

hypertonické miminko

Ahoj maminky mám doma 7 týdenní miminko, které je hypertonické. byli jsme na RHB a naštěstí nemusíme cvičit vojtu bude stačit prý klubíčkování. musím říct, že dostat ho do klubíčka, když je zrovna napriženej je velký boj, ale naštěstí to na něj pusobí a pak se uklidní. nojo nejraději by tak byl, ale celý den :( mám doma ještě starší holčičku takže nemohu jen chovat. Na tu RHB nás poslala pediatrička ale na neurologii jsme nebyli, a fyzioterapeutka ( uznávaná ve svém oboru )nepotřebovala ani malého svléknout ani si ho do ruky nevzala. jen se zeptala na těhotenství, porod co má za problém a pak už mluvila jen o té hypertonii co to je a co s tím. ukázala mi vše a vysvštlila, ale překvapilo mně, že malého nijak neprohlídla :( malej má díky predilikci slehlou hlavičku, myslíte, že se to ještě upraví? je mu 7týdnu. jo a ještě na hlavičce má zřejmě hemangiom ( má tam červený nijak vystouplý flíček cca 0,5cm ) a pak vedle má znaménko cca 1cm tmavě hnědý. nevadí to že to má v místě kde zrovna na té hlavičce leží? a pak mne napadla ot když v noci krmíte z lahve vyndaváte mimčo z postýlky na krmení nebo krmíte v postýlce a nenecháváte odříhnout? omlouvám se jestli jsou to pro někoho prkotiny, ale já to nevím. díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
100
23.10.12 18:13

Ahoj,
ja jsem taky fyzioterapeutka a nedovedu si predstavit, ze bych „cvicila“ oblecene miminko. Predilekce je do 6-8 tydnu fyziologicka, takze by se to melo srovnat, ale miminko musi nekdo videt, aby zkontroloval, jestli nejsou moc napnute svaly na te strane, kam se kouka a jestli jde hlavicka pasivne otocit na druhou stranu atd… Mas moznost to nekde jinde konzultovat? Pokud nejsi odnekud z maleho mesta??? Jinak klubickovani je pro miminko dobry, neboj ;-)
Jinak ja jsem mimco z postylky vyndavala a nechala odrihnout (krmila jsem ho jen zridka z flasky - odstrikanym mlekem…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.12 18:20

@Adelide no já právě také ne, ale vlastně žádné cvičení nebylo jen to klubíčkovánní no. jdeme tam za 14dní tak se jí na to zeptám nechce se mi moc jinam sem jsem se dostala skoro s protekcí. fakt je braná jako špička.
jo a hlavičku si sám otočí na obě strany.

• Citovat
  • Upravit
100
23.10.12 18:28

Tak to je skvely, kdyz si tu hlavicku otoci sam! Urcite se ji zeptej, az tam pujdes na kontrolu a rekni ji, co vsechno se ti nezda. Kazdej ma jiny pristup, tak treba chtela na zacatek jen vysvetlit a ukazat to klubickovani a priste zase neco prida… Je hlavne dulezity, aby ses u ni citila dobre a duverovala ji. To klubickovani a spravan manipulace s miminkem je taky cviceni. Do rukou ho beres casto, tak je dulezite, abys nepodporovala tu hypertonii a nedrazdila ji.
Drzim palce, at je vse brzy v poradku! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.12 18:43

@Adelide děkuju :hug:

• Citovat
  • Upravit
cybele
23.10.12 20:11

Xxx

Příspěvek upraven 01.04.14 v 16:03

• Citovat
  • Upravit
12429
23.10.12 20:30

Ať je paní fyzioterapeutka uznávanější jak chce tak pokud ho ani neviděla svlečeného ani na něj nesáhla, tak bych se sebrala a utíkala pryč. I když je sebelepší není vědma a měla ho prohlédnout. Měla jsem takového gynekologa, který mi takhle daignostikoval záněty vaječníků ode dveří a ve dvaceti mi řekl že mám srůsty a nebudu moct mít děti. Srůsty nemám a malýmo je 21.měs:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
23.10.12 20:37

@cybele Urcite jsi udelala vse dobre, onkologicke onemocneni ma prednost a pediatricka by si vetsiho problemu urcite vsimla! Klidne se pak za fyzio zastav pro „klidne svedomi“ a urcite se da i v tomto veku pomoci, deti se porad vyvijeji.
Zdravim a preji, at vse zvladnete a nemoc uz se nevraci!
P. S. Myslim, ze ma dite narok na trosku „pomalejsi“ vyvoj, kdyz prochazi jaoukoliv lecbou, tak bych se byt tebou urcite nebala, i kdyz vidis, ze na tom nejsou deti stejne, ze syn je na tom trochu lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cybele
23.10.12 20:59

Xxx

Příspěvek upraven 01.04.14 v 16:03

• Citovat
  • Upravit
10142
23.10.12 21:59

Ahoj,

malá byla hypertonická taky a nikdy jsme nic necvičili, nikdy DR o žádném cvičení neříkal :think: obecně byla dráždivá, neklidná, nespavá, prohýbala se neustále. Upravilo se to časem.
Hemangiom máme taky, dva malink flíčky nad prsíčkem, cca 2× 0,5cm a až ted, okolo druhého roku to pomaloučku zesvětluje a vymizuje…já se třeba bála, aby si to malá nerozškrábala.
Malej je malinkej, určitě se vše samo ještě upraví.
Klubíčko byl u nás boj, ale jak říkám, u nás prostě hodně udělal čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí