Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Elísek1983 my jsme to sjednávali v Praze tak třeba všude jinde jinak ![]()
Pokud jste schopni dát 20 % svých prostředků, tak na hypotéku dosáhnete v pohodě.
Dobrý den,
a hypotéku dosáhnete, ale je vždy dobré snížit nároky a raději dlužit méně. Říkáte 1,–2,5 mio. tzn. 3 mio
když k tomu přidáte provizi realitnímu makléři a daň (u SVJ) + objevíte nějaký trochu dražší byt, ale zamilujete si ho. Doporučuji si přečíst knihu o hypotékách, kterou jsem napsal - Hypotéka (Václav Papoušek)
Ať se vše zadaří
@Ftipalek píše:
Pokud jste schopni dát 20 % svých prostředků, tak na hypotéku dosáhnete v pohodě.
blbost.To, že mám našetřeno 20% ještě neznamená, že mi banka zbytek půjčí. Hypotéka není nároková a takových žadatelů může podle předpisů banka uspokojit max 15% z objemu poskytovaných hypoték.
Půjčí. Vsadíte se? Ale jak píšu, je třeba zvážit, zda to utáhnou. Nicméně než platit nájem je skoro vždy lepší platit hypotéku (ve stejné či menší výši než nájem).
@Ftipalek píše:
Půjčí. Vsadíte se? Ale jak píšu, je třeba zvážit, zda to utáhnou. Nicméně než platit nájem je skoro vždy lepší platit hypotéku (ve stejné či menší výši než nájem).
A co když během dvou let přijde krize, ceny nemovitostí klesnou na polovinu a úroky se zvýší o dvě až tři procenta? I pak se to vyplatí? ![]()
K poradci - za mně se vyplatí. Když jsme brali hypo my, srovnala jsem všechny banky na netu, osobně navštívla cca 5 a pak taky zkusila poradce - dal nám čtyři nabídky, cca o 2-3 desetiny procenta lepší úrok než mi nabízeli banky, ale zároveň i za lepších podmínek - bez povinnosti mít jejich pojištení neschopnosti splácet, s méně / žádnými poplatky a pod. Plus jsem si cez něho dělali životní pojištění (právě za účelem pojistit si největší rizika kvůli hypo jako smrt a invaliditu) a to vyšlo o desítky procent lépe než když jsem samostatně poptávala pojištění a s mnohem lepšími podmínkami. Taky jsem z Prahy, jestli někdo stojí o anonymní doporučení z netu, doporučím ráda.
@Burj Chalifa píše:
U člověka s „tolika“ příspěvky velmi „věrohodné“.Je k smíchu to, co se nám tady snažíš nabulíkovat o péči o cizí dobro.
Hlavně když jsou to jediné příspěvky ve čtyřech různých diskusích. Je potřeba to dělat trochu sofistikovaněji, pak, když na to i nekdo přijde, aspoň budeš vypadat schopněji
.
@selia píše:
@AnnČHlavně když jsou to jediné příspěvky ve čtyřech různých diskusích. Je potřeba to dělat trochu sofistikovaněji, pak, když na to i nekdo přijde, aspoň budeš vypadat schopněji.
Dobrý den, rád bych se zde optal na otázku co se týče hypotéky, momentálně s městem projednávám koupi pozemku(stavebního) na kterém bych si rád postavil menší rodinný domek
Cena pozemku od města bude se vším všudy cca 370 000 Kč i s DPH. Rád bych se dozvěděl s jakou přibližnou cenou mohu počítat od odhadce při vyřízování hypotéky a zda je potřeba pouze pozemek nebo musím na daný pozemek a stavbu mít vypracovaný projekt před žádostí o hypoteku. Předem děkuji za veškeré rady a odpovědi. Nerad bych koupil pozemek a pak nedosáhl na hypoteku, kterou bude potřeba pro celou stavbu. Hezký den
A najdi si jineho financniho poradce. Normalni financni poradce zadne schuzky nezpoplatnuje.