Hypotéka 2018 - na jakou hypotéku dosáhneme?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.6.18 20:32

A najdi si jineho financniho poradce. Normalni financni poradce zadne schuzky nezpoplatnuje.

• Citovat
  • Upravit
4661
2.6.18 20:36

@Elísek1983 my jsme to sjednávali v Praze tak třeba všude jinde jinak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
2.6.18 20:40

@potvurka89 já jsem taky z Prahy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
2.6.18 20:41

@Elísek1983 tak hlavně že to dopadlo jak jsme potřebovali :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
2.6.18 20:55

@potvurka89 určitě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.6.18 11:48

Dosáhnete

Pokud jste schopni dát 20 % svých prostředků, tak na hypotéku dosáhnete v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
3.6.18 17:27

Dobrý den,
a hypotéku dosáhnete, ale je vždy dobré snížit nároky a raději dlužit méně. Říkáte 1,–2,5 mio. tzn. 3 mio :) když k tomu přidáte provizi realitnímu makléři a daň (u SVJ) + objevíte nějaký trochu dražší byt, ale zamilujete si ho. Doporučuji si přečíst knihu o hypotékách, kterou jsem napsal - Hypotéka (Václav Papoušek)

Ať se vše zadaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.6.18 18:48
@Ftipalek píše:
Pokud jste schopni dát 20 % svých prostředků, tak na hypotéku dosáhnete v pohodě.

blbost.To, že mám našetřeno 20% ještě neznamená, že mi banka zbytek půjčí. Hypotéka není nároková a takových žadatelů může podle předpisů banka uspokojit max 15% z objemu poskytovaných hypoték.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.6.18 18:53

Reakce

Půjčí. Vsadíte se? Ale jak píšu, je třeba zvážit, zda to utáhnou. Nicméně než platit nájem je skoro vždy lepší platit hypotéku (ve stejné či menší výši než nájem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
3.6.18 19:04
@Ftipalek píše:
Půjčí. Vsadíte se? Ale jak píšu, je třeba zvážit, zda to utáhnou. Nicméně než platit nájem je skoro vždy lepší platit hypotéku (ve stejné či menší výši než nájem).

A co když během dvou let přijde krize, ceny nemovitostí klesnou na polovinu a úroky se zvýší o dvě až tři procenta? I pak se to vyplatí? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
3.6.18 19:10

K poradci - za mně se vyplatí. Když jsme brali hypo my, srovnala jsem všechny banky na netu, osobně navštívla cca 5 a pak taky zkusila poradce - dal nám čtyři nabídky, cca o 2-3 desetiny procenta lepší úrok než mi nabízeli banky, ale zároveň i za lepších podmínek - bez povinnosti mít jejich pojištení neschopnosti splácet, s méně / žádnými poplatky a pod. Plus jsem si cez něho dělali životní pojištění (právě za účelem pojistit si největší rizika kvůli hypo jako smrt a invaliditu) a to vyšlo o desítky procent lépe než když jsem samostatně poptávala pojištění a s mnohem lepšími podmínkami. Taky jsem z Prahy, jestli někdo stojí o anonymní doporučení z netu, doporučím ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
3.6.18 19:15
@AnnČ
@Burj Chalifa píše:
U člověka s „tolika“ příspěvky velmi „věrohodné“.Je k smíchu to, co se nám tady snažíš nabulíkovat o péči o cizí dobro.

Hlavně když jsou to jediné příspěvky ve čtyřech různých diskusích. Je potřeba to dělat trochu sofistikovaněji, pak, když na to i nekdo přijde, aspoň budeš vypadat schopněji :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
3.6.18 19:30
@selia píše:
@AnnČHlavně když jsou to jediné příspěvky ve čtyřech různých diskusích. Je potřeba to dělat trochu sofistikovaněji, pak, když na to i nekdo přijde, aspoň budeš vypadat schopněji :D.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21042
4.6.18 10:30

@Burj Chalifa Díky za upozornění, uživatelku @AnnČ jsem smazala pro spam

Přeji krásný den!

Josefina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.9.18 20:42

hypotéka s ručením pozemkem na kterém chci stavět

Dobrý den, rád bych se zde optal na otázku co se týče hypotéky, momentálně s městem projednávám koupi pozemku(stavebního) na kterém bych si rád postavil menší rodinný domek ;) Cena pozemku od města bude se vším všudy cca 370 000 Kč i s DPH. Rád bych se dozvěděl s jakou přibližnou cenou mohu počítat od odhadce při vyřízování hypotéky a zda je potřeba pouze pozemek nebo musím na daný pozemek a stavbu mít vypracovaný projekt před žádostí o hypoteku. Předem děkuji za veškeré rady a odpovědi. Nerad bych koupil pozemek a pak nedosáhl na hypoteku, kterou bude potřeba pro celou stavbu. Hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel