Hypotéka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102509
7.12.15 11:56

No, chceš si půjčovat v rodině, tak na ní taky tak úplně nemáš… a ne, pokud bude hypo jen na něj, tak ty to včas nezjistíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.15 12:02

V rodině by šlo o bezuročnou půjčku asi jen ve výši 80 000, což se svým platem nebudu mít problém pomerne rychlo splatit, takže by hypotéka byla nevyhodna :( achjo. Ale i tak děkuji holky za info a upozorněni, na co si dat pozor

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.16 12:01

Dobrý den, možná mi tady poradíte. Jsme mladí manželé, máme jedno dítě, nikde žádné dluhy ani závazky, manžel smlouvu na neurčito plat tak kolem 20 tisíc měsíčně, já na rodičovském příspěvku. Máme nějakou šanci dostat 100% hypotéku na byt? Cena max. 1 200 000 Kč.

• Citovat
  • Upravit
1364
9.6.16 12:18

Myslím, že ano, máte něco našetřeno? Na tom hodně záleží, mít větší částku v hotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.16 12:20
@Voltiček píše:
Myslím, že ano, máte něco našetřeno? Na tom hodně záleží, mít větší částku v hotovosti.

no jako na stavebku asi 20 tisíc a do té doby klidně jednou tolik v hotovosti, ale to právě nechceme použít na ten byt, spíše to nechat jako rezervu na splátku kdyby něco… tak jestli nám dají 100% hypotéku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10317
9.6.16 13:25

Takže rodina závislá na jednom platu podprůměrné výše, bez větších úspor, s dítětem. No, nejsem si jistý, že je to na nějakou hypotéku, která by stačila na pokrytí kupní ceny bytu (od 1 mil. výš). jedině, pokud by za vás někdo ručil nebo jste měli majetek do zástavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.16 13:33
@Anonymní píše:
Dobrý den, možná mi tady poradíte. Jsme mladí manželé, máme jedno dítě, nikde žádné dluhy ani závazky, manžel smlouvu na neurčito plat tak kolem 20 tisíc měsíčně, já na rodičovském příspěvku. Máme nějakou šanci dostat 100% hypotéku na byt? Cena max. 1 200 000 Kč.

No to není zrovna ideální situace. Máte dítě, ty plat v podstatě nula nula nic, manžel taky dost málo, našetřeno minimum.. Hlavně si zjistěte, zda jste schopni splácet třeba 10tisíc měsíčně bez toho, abyste se museli jít pást. Hypo dnes dají téměř komukoli, ale spousta lidí nedomyslí důsledky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.16 13:39
@unuděná píše:
No to není zrovna ideální situace. Máte dítě, ty plat v podstatě nula nula nic, manžel taky dost málo, našetřeno minimum.. Hlavně si zjistěte, zda jste schopni splácet třeba 10tisíc měsíčně bez toho, abyste se museli jít pást. Hypo dnes dají téměř komukoli, ale spousta lidí nedomyslí důsledky

není třeba splácet 10 tisíc měsíčně, jsme hodně mladí, můžeme mít hypotéku na hodně let, do 10 tisíc bychom se vešli za celý byt i s poplatky, 17 tisíc nám pak stačí na jídlo a vše ostatní na měsíc :) neplatili bychom více než teď platíme nájem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.16 13:41
@Premek_Orac píše:
Takže rodina závislá na jednom platu podprůměrné výše, bez větších úspor, s dítětem. No, nejsem si jistý, že je to na nějakou hypotéku, která by stačila na pokrytí kupní ceny bytu (od 1 mil. výš). jedině, pokud by za vás někdo ručil nebo jste měli majetek do zástavy.

v našem kraji je to nadprůměrný plat… bohužel… ale nám 17 tisíc stačí na vyžití bohatě :-) jen mě zajímalo jestli nám dají 100% hypotéku nebo budeme muset řešit ještě jiný úvěr :)

• Citovat
  • Upravit
53190
9.6.16 13:43

Tak 100% hypoteka neni nikdy tak vyhodna, jako kdyz mate neco do zacatku. Alespon tak 10% kupni ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
9.6.16 13:44
@Anonymní píše:
není třeba splácet 10 tisíc měsíčně, jsme hodně mladí, můžeme mít hypotéku na hodně let, do 10 tisíc bychom se vešli za celý byt i s poplatky, 17 tisíc nám pak stačí na jídlo a vše ostatní na měsíc :) neplatili bychom více než teď platíme nájem

17 tisíc na jídlo a ostatní, no to je hezká představa, ale z čeho chcete tvořit nezbytnou finanční rezervu pro výpadek příjmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.16 13:46
@Burj Chalifa píše:
17 tisíc na jídlo a ostatní, no to je hezká představa, ale z čeho chcete tvořit nezbytnou finanční rezervu pro výpadek příjmu?

to není představa, takhle žijeme už dlouho, ušetříme měsíčně minimálně 4 tisíce… jak říkám, s hypotékou bychom neplatili o nic víc než platíme za byt teď

• Citovat
  • Upravit
53190
9.6.16 13:52

No jestlize takhle zijete dlouho a mesicne sporite alespon 4tisice, tak uz byste davno meli mit nasetrenou slusnou castku do zacatku hypoteky.On rozdil mezi 100% a treba 90% hypo muze ve vysledku znamenat nekolik desitek tisic, co preplatite na uroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.16 13:56
@unuděná píše:
No jestlize takhle zijete dlouho a mesicne sporite alespon 4tisice, tak uz byste davno meli mit nasetrenou slusnou castku do zacatku hypoteky.On rozdil mezi 100% a treba 90% hypo muze ve vysledku znamenat nekolik desitek tisic, co preplatite na uroku.

tak my to sice šetříme, už bychom měli slušnou částku, ale občas si zajedeme na dovolenou nebo koupíme nové vybavení do bytu atd :-) nechci celý život jen šetřit a pak z toho nic nemít… budu nad tím ještě uvažovat, i když mi je jasné že by bylo výhodnější nemít těch 100%, já jsem se jen ptala, jestli je vůbec nějaká možnost těch 100% dostat :-) děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
53190
9.6.16 14:04

To asi je, dnes to opravdu dají kdekomu. To se ale holt poptejte v bankách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel