Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojte maminky,
potrebovala bych radu.
Chceme si vzit novomanzelskou pujcku (300.tis) na porizeni bydleni.
Jak dlouho trva vyrizeni, za jak dlouho po snatku je mozne o pujcku zazadat.
Jsou jeste nejake dalsi dulezite veci co bychom meli vedet?
(vim, ze musime mit do 35let splatili bychom to do 5let.....)
Doufam, ze tady nekdou touto procedurou prochazel a bude ochoten mi poradit.
Dekuji Kac
Ahoj,
my nemáme novomanželskou, ale půjčku na rekonstrukci. Žádali jsme 1.3. a asi do 3 týdnů nám přišla smlouva k podepsání (byli jsme mezi prvními žadateli). Peníze nám prý pošlou na účet a teprve pak budeme dokazovat čerpání výpisem z účtu a fakturou. Švagr se švagrovou mají novomanželskou půjčku. Brali se v září 2004 a dům jim postavili v březnu 2005. Nevím, kdy přesně tedy o ní žádali, ale ten dům byl postaven za 16 dní (RD Rýmařov), takže se to moc dlouho netáhlo, museli tedy žádat až někdy na jaře a nebo při placení zálohy.
Mrkni na http://www.sfrb.cz , tam by měly být všechny potřebné informace (pokud jsi je už nečetla).
Marki
Ahojky,
tak s tím sňatkem nevím, ale jde to i pro osoby trvale pečující o nezletilé dítě … tudíž v tom nevidím problém ![]()
Jinak ohledně doby vyřízení jsem už psala do diskuze https://www.emimino.cz/modules.php?…
Kdyby jsi ještě něco potřebovala vědět, klidně napiš SZ, vyřizovala jsem ji před půl rokem, takže mám čerstvé zkušenosti ![]()
Peťula + Pavlík (téměř) 10měs
Ahoj Kac,
tak my tu půjčku už máme. Vidím, že jsi z Karviné, takže žádost budete pravděpodobně podávat v Olomouci. Nevím jestli to bylo tím, že jsme si žádali hned jak se ty půjčky schválily, ale my jsme žádali někdy v prosinci a někdy tuším v dubnu nebo květnu přišel papír, že naši žádost zaregistrovali. Nevěděli jsme, jestli si dělají srandu, nebo to myslí vážně, ale mysleli to vážně… Byl tam napsaný kontaktní fax, ale jen ve vyjímečných případech, tak jsme sesmolili dopis, že tu půjčku nutně potřebujeme a kdesi cosi bla bla bla a za měsíc jsme měli peníze na účtě. Ale od kamarádky vím, že upřednostňují těhotné. Ta žádala v dubnu a v červnu už měli peníze (rodila na začátku července, tak aby si mohla odečíst těch 20 000).
Mimochodem se jim tam nejde dovolat ani dozvonit, dobouchat, prostě cokoli. Manžel tam před měsícem nesl nějaké faktury a dostal se dovnitř, protože zrovna někdo vycházel. Pracovní dobu mají v pondělí a středu od 10 do 12 a od 14 do 16. Manžel tam šel o 1/2 2, tak si myslel, že asi mají tak dlouhou pauzu na oběd, aby vyřídili administrativu, tak to nebude vadit, ale otevřel dveře a milé dámy seděly u kafíčka a novin a zdupaly ho co tam dělá.
Nechci tě strašit, ale radši se obrňte trpělivostí.
Hanka
P.S. Píšu narychlo, tak snad to dává smysl
Prosím vyznáte se někdo ve státních půjčkách 300tis??
Nejsem vdaná, žiji s druhem a máme spolu malého klučinu.
Koupili jsme dohromady pozemek, dostali souhlas se stavbou - souhlas zní na naše jména. Oba máme překlenovací úvěry na svá jména a ten druhý je vždy spoludlužník.
Není mi jasné, zda máme nárok na ten státní úvěr - 300tis a popř. v jakém znění. Jestli to mám uplatnit já jako osoba s nezl.dítětem - ale s druhem se tam nepočítá, že ??? Jsem z toho zoufalá. Díky za každou radu Gábina ![]()
Ahoj holky, my jsme si taky brali novomanželskou půjčku 300 tis. Žádost jsem posílali v únoru a v květnu nám dali vědět, že to bude pravděpodobně schválené..a konečné rozhodnutí padlo v květnu..Potřebujete ručitelé a hlavně musíte být manželé!! Jo, taky jsem to podávala do Olomouce, několikrát jsem tam volala, vždy mi to zvedli a byli hrozně ochotní, ale pozor, prý ty půjčky nedávají všem..Marka
Ahoj holky, my jsme podávali v červenci a pořád nic, taky to čeká na schválení. Doufám, že nám to teda schválí. Jinak po telefonu jsou fakt moc ochotní. Docela jste mě vyplašili v tom, že to nedají každému. Podmínky jsme splnili, celkově nás to stálo asi 1000,– kč, ověřování podpisů a takové ty podrobnosti k tomu. No hned zítra tam zase zavolám. ![]()
KAcko to me docela desis............
Ja to podala pred 10 dni a pani v telefonu mi rikala ze na vyrizeni maji mesic.........tak nevim , podavala jsem to do Prahy
A teda nevim, k cemu overene podpisy? To se snad dela az pak pri uzavreni smlouvy u notare az ten uver schvali
MY bychom to radi stihli do porodu a umazali si 30 tisic......... tak snad se to povede
ahojky lidickove jsem jenom zvedava:-) Ta novomanzelska pujcka se bdue nebo nebude rusit pristi rok???
Rušit by se zatím neměla to prpý asi neprojde. My začínáme vyřizovat ted ale máme problém čekáme na stavební povolení.
Holky tak nam uz poslali smlouvy a ted cekame az je ONI podepisou a poslou penizky.........
cele to zatim trva mesic
TAk jsem prisla nahlasit ze uver nam schvalili a smlouvy uz mame......
a hlavne stihli sme to pred porodem.
Ale bacha, teda pokud ste nektera tehulka s blizicim TP, zavolejte tam a reknete to, oni vas uprednostni a je to rychlejsi, my to nevedeli, jinak uz bychom meli penize drive.
Hodne zdaru
Blahopřeju takže to už vám aspoň odečetli i těch třicet tisíc ne???
Využiju již založeného tématu a zeptám se. Na jakou adresu z uvedených kontaktů
http://www.sfrb.cz/kontakt.shtml
se zasílají dokumenty a žádosti o pujčku? Jsme z Tábora a tak se nás týká ta pražská? Diky za radu
pavluša píše:
Blahopřeju takže to už vám aspoň odečetli i těch třicet tisíc ne???
jo odecetli a uz 2 krat, za Jitusku i za Anicku ![]()
My posilali do Prahy, ono je to asi jedno, ne?