Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
tak my to sice šetříme, už bychom měli slušnou částku, ale občas si zajedeme na dovolenou nebo koupíme nové vybavení do bytu atdnechci celý život jen šetřit a pak z toho nic nemít… budu nad tím ještě uvažovat, i když mi je jasné že by bylo výhodnější nemít těch 100%, já jsem se jen ptala, jestli je vůbec nějaká možnost těch 100% dostat
děkuji
Aha, takže to zase utratíte. Místo naspořené částky, která by Vám snížila úrokovou sazbu jdete do dražší 100% hypotéky. No je vidět, že financím rozumíte ![]()
@Burj Chalifa píše:
Aha, takže to zase utratíte. Místo naspořené částky, která by Vám snížila úrokovou sazbu jdete do dražší 100% hypotéky. No je vidět, že financím rozumíte
my jsme ale nevěděli že si budeme brát hypotéku, to je záležitost teď pár dní co o ní musíme uvažovat
nerozumím tomu, proto se ptám
@Anonymní píše:
Dobrý den, možná mi tady poradíte. Jsme mladí manželé, máme jedno dítě, nikde žádné dluhy ani závazky, manžel smlouvu na neurčito plat tak kolem 20 tisíc měsíčně, já na rodičovském příspěvku. Máme nějakou šanci dostat 100% hypotéku na byt? Cena max. 1 200 000 Kč.
Není to na nějaké vyskakování, ale tohle projde. Netvrdím, že ve všech bankách, ale pár by se jich našlo.
@Vrtacka píše:
Není to na nějaké vyskakování, ale tohle projde. Netvrdím, že ve všech bankách, ale pár by se jich našlo.
moc děkuju, mi je ve finále docela jedno kolik peněz za těch let přeplatíme navíc na hypotéku, než platit celý život někomu nájem… nám nikdo nic nedal, na vše jsme si museli vydělat, od lžičky až po auto takže jsme zvyklí vyžít s málem ![]()
@Anonymní píše:
tak my to sice šetříme, už bychom měli slušnou částku, ale občas si zajedeme na dovolenou nebo koupíme nové vybavení do bytu atdnechci celý život jen šetřit a pak z toho nic nemít… budu nad tím ještě uvažovat, i když mi je jasné že by bylo výhodnější nemít těch 100%, já jsem se jen ptala, jestli je vůbec nějaká možnost těch 100% dostat
děkuji
Bohužel s tímto uvažováním to těžko budete „dávat“. Neříkám si něco dopřát, koupit, ale v tomto případě 4000Kč nešetříte, nýbrž se vám to přesouvá do výdajů tzv. „ostatních“, tzn, že to rozfrnkáte. Pokud je váš plat ve vašem kraji nadprůměrný, tak se zřejmě pohybujete v lokalitě, kde jsou byty kolem 500.000Kč (cca) např. 2+1. To by vám mělo stačit bohatě.