Hypotéka a vyplacení. Nechce

Anonymní
26.9.19 19:34

Hypotéka a vyplacení. Nechce

Dobrý večer. Docela jsem v haji a nemám prostředky informovat se u advokáta.

S přítelem máme 4 roky dům na hypotéku, bohužel po 9 letech vztahu se rozchazime. Dům máme napůl, oba jsme majitele. Partner platí hypotéku. Do domu on dostal nějaké peníze od své matky, já dala taktéž své peníze a peníze od rodičů. U mě to dělá cca 900 tisíc, u přítele zhruba 700 od matky + splátky na hypo.

Oba jsme se shodli, že dům prodat nechceme. Nadreli jsme se, peníze nám nikdo už nedá…

Ale nemá na to mě vypaktit. Mám nějaké šance dostat peníze zpět??? Jsou to jediné ne úspory. Oroduje tím, že mi nic dávat nemusí, že platil víc a táhl jeden čas náklad i za me-byla jsem bez práce. Hypotéku na vyplacení nedostane, z rodiny mu nikdo nepomůže. Nabídl mi splátky. Ale splácet mi to bude 20-30lrt. Což je mi k ničemu. Sama hypotéku nikdy nedostanu a budu ráda když u za svůj plat najdu spokubydleni…

Jsem docela v haji…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21648
26.9.19 19:37

No, za této situace bych přehodnotila rozhodnutí dům neprodávat. Toto prostě jiné řešení nemá. Dům prodejte, doplaťte hypotéku a modlete se, aby se vám vrátily ty peníze do domu ze začátku vložené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32190
26.9.19 19:39

Jak ti nic dávat nemusí? Ty si dala do baráku 900 tisíc a to mu je máš darovat? Na splátky bych se mu taky vykašlala, už vidím, jak ti platí něco 30 let. Pokud nejste schopní jeden druhého vyplatit, tak se bude muset barák prodat, jinou možnost nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
26.9.19 19:45

Jedině prodat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
26.9.19 19:46

Tak mu řekni že tam teda budete žít jako spolubydlící ;) Prý nic dávat nemusí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
26.9.19 19:51

Prodat a peníze si rozdělit. Nic jiného asi nevymyslíte. Nebo se k sobě vrátit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
26.9.19 19:53

Kazdy vlastnite pul domu. Upravte dum na dve bytove jednotky a tolerujte se jako sousede.

On nema povinnost te vyplatit, pokud od tebe tvoji polovinu nechce koupit.

Ty jsi ta z diskuse, ze ti partner „smrdi“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
StaráPuška
26.9.19 19:56

S byvalym jsme byli ve stejné situaci. On se odstěhoval, ja zatím platila vse, ale nemělo to jiné řešení, nez prodat. Navic třeba na tom ted vyděláte, když jsou tak vysponovane ceny nemovitostí… Good luck.

• Citovat
  • Upravit
32190
26.9.19 20:00

@cecetka Jakto že nemá povinnost jí vyplatit? Chce tam bydlet a nechat si to celé…tak buď jí vyplatí nebo to musí prodat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
26.9.19 20:13

Prodat. Co jiného chceš slyšet.? Když tě nedokáže vyplatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.9.19 20:21
@Monchichik píše:
@cecetka Jakto že nemá povinnost jí vyplatit? Chce tam bydlet a nechat si to celé…tak buď jí vyplatí nebo to musí prodat…

Opravdu jí nemusí vyplatit, pokud nechce. Není to jeho povinnost. Maximálně jí musí platit nájem.

• Citovat
  • Upravit
1692
26.9.19 20:33

Buď si holt musí navýšit hypotéku a vyplatit tě nebo se musíte domluvit na prodeji. Pokud nebude souhlasit a hodlá tam bydlet sám, požadovat bezdůvodné obohacení ve výši 1/2 běžného nájemného a podat žalobu na vypořádání spoluvlastnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
26.9.19 20:46

A on ji nejak brani v tom, aby uzivala svoji polovinu domu? Nebrani. Navic pise, ze se shodli na tom, ze ani jeden nechce dum prodat.
On nema penize, aby odkoupil jeji polovinu, ona nema penize, aby odkoupila jeho polovinu. Pokud oba nesouhlasi s prodejem domu, pak si musi stanovit pravidla spolecneho uzivani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
26.9.19 21:12

Vzdyt na tom jeste oba muzete trhnout 200k do plusu, pokud je to dobra kokalita a barak modernejsi a ne nejakej paskvil. Dum rozdeli na 2 bytove jednotky je taky fine napad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
26.9.19 21:27

@cecetka Tazatelka ale taky píše o stěhování do spolubydlení jinam, takže nadále v domě asi společně bydlet nehodlají. Pak není relevantní, že on jí v užívání nebrání ale jen to, že prostě on by užíval dům celý a ona vůbec (nedávno stejný spor řešila kamarádka, schválně mu v užívání nebránila, neměnila zámky, mohl tam kdykoliv chtěl a přesto to soud posoudil jako bezdůvodko). Jo, taky se můžou odstěhovat oba, dům pronajmout, podělit se o nájem a počkat, až se někomu z nich zlepší situace tak, aby mohl druhého vyplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí