Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli Dala bych to k soudu, na nějakej nájem bych se mu mohla…s tím bych prostě nesouhlasila…
@Monchichik a ty si myslíš, že ho soud donutí, aby odkoupil něco, na co nemá prostředky a nedostane hypo? Soud tak možná nařídí prodej domu.
@nozu nevrátí se. To víme s jistotou díky dnešní situaci na trhu… A oba jsme bez bydlení a můžeme někam do nájmu
Na nájem i kdybychom dům prodali stejně musíme. Já tak či tam, protože ta částka mi nestačí ani na byt na vesnici. V dnešní době už ne… Tady rozhodně. A hypo nikdy nedostanu a nikdy nenasetrim z platu, sama, na své
@Micaella22 dům těžko rozdělíme. Není jak. Jedná se o 4+1. Rozdělení nijak nejde. Vzhledem k půdorysu, klasický RD. Odhadní cena typujeme 3.5 milionu, když dobře… Ale říkám mám k němu oba vztah!!! Proto prodej ne.
Jako krome moznosti, ze vam bude platit najem z uzivani vasi poloviny a odkup, az na tom bude lip, moc moznosti nevidim. Hlavne se mu to nebude libit.
Takze nevim co chcete slyset. Jedine prodej a rozdelit si penize. Nikdo u nej zazrakem penize nevykouzli, kdyz je nema a vy taky ne.
@Janli ano, to jsem měla na mysli, pokud ani jeden nemá na vyplacení, soud nařídí prodej…
@Anonymní píše:
@Micaella22 dům těžko rozdělíme. Není jak. Jedná se o 4+1. Rozdělení nijak nejde. Vzhledem k půdorysu, klasický RD. Odhadní cena typujeme 3.5 milionu, když dobře… Ale říkám mám k němu oba vztah!!! Proto prodej ne.
a k čemu ti je, že máš k domu vztah, když se z něj stejně odstěhuješ?
@Anonymní píše:
Proc ty trvas na tom, ze se dum neproda, kdyz mu svoji polovinu chces prodat a bydlet tam nechces? ![]()
@Anonymní píše:
Takže kvůli stupidní sentimentalitě jste v patové situaci
. Tak si dál fňukejte nad barákem! Jo a mimochodem, lepší doba pro prodej nemovitosti nikdy nebyla, tak nechápu tu tvoji poznámku o situaci na trhu. Tak si tam dál bydlete spolu a zahazujte svůj život jen kvůli pár cihlám. Proč jít dál a začít být šťastní, když máte ten barák, že?
No tak citovy vztah k nejakemu domu ti asi moc nepomůže, kdyz sama nemas kde bydlet
Jako fakt nevim, co chces radit, kdyz ani jeden nemate prachy na vyplaceni. Proste musite prodat, vztah nevztah. A byt vama s tim moc neotalim, lepsi podminky na trhu uz nebudou, ekonomika zpomaluje, treba u nas uz se ceny nemovitosti zastavily a je otazkou, kdy zacnou spis klesat. Takze jestli na tom chcete trhnout co nejvic, prodejte ted. Ja na tom nic k reseni nevidim
@Anonymní píše:
4+1 za 3,5mil? V jaké je to lokalitě? Za 3,5 se v Praze nedá koupit ani 3+1 v paneláku.
Obecně vzato za poslední 3-5 let vzrostly ceny bytů/domů úplně nehorázně, divím se, že by se vám prodej finančně nevyplatil.
Alternativou může být dům pronajmout a z toho částečně financovat vlastní nájem někde jinde.
@jirka3 třeba u nás je to obvyklá cena. Celá republika opravdu není Praha ![]()
@Janli píše:
@jirka3 třeba u nás je to obvyklá cena. Celá republika opravdu není Praha
Právě proto se ptám na lokalitu. Každopádně si myslím, že kdekoliv je 4+1 dům prodejný za cenu, která dá velmi slušný základ pro dvě garsonky nebo 2 * 2+1. Řešitelné to určitě je, že se jim nechce dům prodat sice částečně chápu, ale finančně to rozhodně není bezvýchodná situace.
I kdybychom dům prodali za 4 milion, což stěží, hypotéka teď aktuálně dělá 1.8 milionu…
Po odečtení toho co by mi přítel měl vrátit, 900 tisíc, mám stěží zázrakem na nějakou garsonku u nás někde x km na vsi.. bez vybavení. A to beru v potaz cenu, která je reálná domu. Ale furt je to starý předělaný dům a to si raději lidí vezmou hypotéku a postaví. Sice menší a na menším pozemku, ale nový…
Garsonku v původním stavu ve městě nedostanu pod 1.200 milionu. A s mým platem nikdy hypotéku nedostanu… Holt ne všude je Praha jak skrz bydlení, tak nabídky práce.
Prodat nechceme, ani jeden. Jak jsem zmiňovala. Oba jsme se nadreli až až, oba to bereme jako domov. Ne jako jen barák.