Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potom teda vůbec nechápu, co chceš. Nevidím žádné řešení. Kdyby tě vyplatil, tak odejdeš a stejně tam už mít domov nebudeš. Pokud se toho nehodláte ani jeden vzdát, budete bydlet už napořád spolu.
Tak trp! Co jinýho chceš slyšet. Když je ti stará barabizna milejší než spokojený život, tak je každá rada drahá.
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Docela jsem v haji a nemám prostředky informovat se u advokáta.S přítelem máme 4 roky dům na hypotéku, bohužel po 9 letech vztahu se rozchazime. Dům máme napůl, oba jsme majitele. Partner platí hypotéku. Do domu on dostal nějaké peníze od své matky, já dala taktéž své peníze a peníze od rodičů. U mě to dělá cca 900 tisíc, u přítele zhruba 700 od matky + splátky na hypo.
Oba jsme se shodli, že dům prodat nechceme. Nadreli jsme se, peníze nám nikdo už nedá…
Ale nemá na to mě vypaktit. Mám nějaké šance dostat peníze zpět??? Jsou to jediné ne úspory. Oroduje tím, že mi nic dávat nemusí, že platil víc a táhl jeden čas náklad i za me-byla jsem bez práce. Hypotéku na vyplacení nedostane, z rodiny mu nikdo nepomůže. Nabídl mi splátky. Ale splácet mi to bude 20-30lrt. Což je mi k ničemu. Sama hypotéku nikdy nedostanu a budu ráda když u za svůj plat najdu spokubydleni…
Jsem docela v haji…
Tak máte několik možností, dům podat, doplatit hypo a zbytek si rozdělit, nebo upravit dům tak aby jste tam mohli oby bydlet, nebo ten co zůstane, vyplatí toho druhého. Na to ale ani jeden nemáte, takže jedině prodej, nebo tam prostě bydlet. Proč bys šla do nějakého splubydlení, když máš polovinu domu?
@Anonymní píše:
I kdybychom dům prodali za 4 milion, což stěží, hypotéka teď aktuálně dělá 1.8 milionu…Po odečtení toho co by mi přítel měl vrátit, 900 tisíc, mám stěží zázrakem na nějakou garsonku u nás někde x km na vsi.. bez vybavení. A to beru v potaz cenu, která je reálná domu. Ale furt je to starý předělaný dům a to si raději lidí vezmou hypotéku a postaví. Sice menší a na menším pozemku, ale nový…
Garsonku v původním stavu ve městě nedostanu pod 1.200 milionu. A s mým platem nikdy hypotéku nedostanu… Holt ne všude je Praha jak skrz bydlení, tak nabídky práce.
Prodat nechceme, ani jeden. Jak jsem zmiňovala. Oba jsme se nadreli až až, oba to bereme jako domov. Ne jako jen barák.
Tak ale pokud ani jeden nemá na vyplacení toho druhého a jdete od sebe, tak se dům bude muset prodat. Nebo vidíš jiné řešení? Stejně se chceš stěhovat, takže to tvůj domov už nebude, tak se vykašli na city, ty ti nové bydlení nezaplatí ![]()