Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Shrnme to:
zakladatelka je v REGISTRU (jeste 1,5 roku). Tzn. mela pujcku, kterou nezvladala splacet. Zbytek rodiny je kazdy nejak zadluzeny.
Bankovni instituce tedy spravne vyhodnoti situaci jako nevhodnou pro poskytnuti hypoteky. Zakladatelka ma ovsem jiny nazor, takze se do te hypoteky naveze pres prostrednika (podvod). Tak se ke splatkam bude jeste platit nekomu dalsimu.
Trochu nerozumim tomu 1,5 roku. Pokud „zmizi problem“, tak se to v REGISTRU (SOLUS) objevi za 3 mesice. Mam zaznam, dneska to dolatim, tak za 90 dni je zaznam cisty. Na me to pusobi, ze se jeste 1,5 roku splaci neco jineho. Pak by to nedelalo ZAZNAM- skraloup. Pouze je ta pujcka videt, ale pokud bude dostatecna BONITA, tak to neni prekazka v poskytnuti dalsi pujcky. Jen to snizuje bonitu.
Pokud je ovsem v registru SKRALOUP, pak muze byt klient bonitni jak chce, ale od bankovni instituce pujcku proste nedostane. Na to staci treba hloupy kontokorent ve vysi 1000 (pozde zaplaceny).
Příspěvek upraven 04.07.13 v 07:41
.. např. u banky AB, můžeš požádat banku AB jestli by nebyla tak ochotná a nenapsala do registru, že už nic nedlužíš, pak je výmaz okamžitý. Dostala jsem se do registru díky poplatkům za účet (cca 200 Kc) a výmaz po požádání byl hotový do měsíce. Záleží, jestli banka AB bude ochotná to pro tebe udělat.
Tohle byl velmi nestandardni postup. Bance AB je to normalne jedno. Registr zije tak trochu svym zivotem. Zaznamy se „obnovuji“ po 3 mesicich. Pokud se dluh vyrovna, tak se to proste objevi za 3 mesice.
@Ivan PPZ píše:
Tohle byl velmi nestandardni postup. Bance AB je to normalne jedno. Registr zije tak trochu svym zivotem. Zaznamy se „obnovuji“ po 3 mesicich. Pokud se dluh vyrovna, tak se to proste objevi za 3 mesice.
Netvrdím, že je to standartní postup. Píšu, co se stalo mě. Potřebovala jsem to rychle vymazat, také kvůli hypotéce a banka byla ochotna to pro mě udělat. A výmaz byl opravdu rychlý ![]()
Takže pro vás všechny..já v registru nejsem, nejsem nijak zadlužená. Manžela dala banka do bankovního registru před dvěma lety z důvodu, že mu na účtě chybělo do výše splátky pouhých 60 kč, tudíž nebyla na účtě celá požadovaná částka. Jsme svoji teprve 10 měsíců, přesto nemohu vzít žádnou hypotéku na sebe, protože jsem jeho manželka a on figuruje v registru. Jiná banka nám nabízela hypotéku s vyjímkou, protože ten registr je opravdu směšný, ale neprošlo to a naše banka se nás drží zuby nehty. Žádné dluhy nemám, žádné problémy..tak prosím neurážet.
K další věci..má rodina je v registru z důvodu podnikání-bankrotu..a to jak jistě znáte je dlouhá a nepříjemná věc.
Zajímal mě pouze Váš názor, nejsem hloupá a vím, že je to pochybné, ale tady se člověk jen zeptá a hned je negramotný a zadlužený a celá má rodina je duševně zaostalá? A k tomu sluníčku..nevím kde bydlíte vy, ale u nás v tuto dobu bylo stále krásně a sluníčko svítilo. Člověk se tedy na něco zeptá a hned samé shazování a posuzování mé inteligence? To že banka manžela dala do registru za jednu splátku z nás hned nedělá nějaký póvl..jenže vy jste dokonalé.
@Nikimu píše: … Jsme pouze v bankovním registru a zbývá nám už jen rok a půl..
Z toho se tezko poznava, ze @Nikimu neni v registru…
Nějak tomu nerozumím. Manžel před dvěma lety nezaplatil 60kč, kvůli tomu je v registru? Navíc ještě kvůli 60kč rok a půl bude (proč zrovna rok a půl?). Hypotéku by vám některá banka dala, ale ta „vaše“ vám nedovolí přejít jinam?..no nevím, ale něco tu nehraje..
Spíš to vypadá, že manžel splácí nějaký dluh a ještě rok a půl bude..:-)
@andaluzie123 píše:
Nějak tomu nerozumím. Manžel před dvěma lety nezaplatil 60kč, kvůli tomu je v registru? Navíc ještě kvůli 60kč rok a půl bude (proč zrovna rok a půl?). Hypotéku by vám některá banka dala, ale ta „vaše“ vám nedovolí přejít jinam?..no nevím, ale něco tu nehraje..
Bud zas chybi nejaka podstatna informace, nebo te nekdo taha za fusekli. Proc by mel byt v registru jeste rok a pul, kvuli 60 korunam? Tomu teda fakt nerozumim.
@Nikimu
V bance jsem delala… nikdy by nikoho nedavali do registru kvuli sedesati korunam.
@Nikimu píše:… To že banka manžela dala do registru za jednu splátku z nás hned nedělá nějaký póvl..jenže vy jste dokonalé.
Šla bych do toho, ale z té druhé strany:-) je jasné, že zakladatelka není moc finančně gramotná, takže to skončí tak, že někdo si jakoby vezme hypotéku, ale bude mít smlouvu, že platit ji má někdo jinej (zakladatelka). Nemovitost bude pochopitelně psaná na toho, kdo si bere hypo. V podmínkách banky bývá, že na nemovitost nesmí být jiný omezující zápis v katastru, takže zakladatelka by měla houby. Možná by tam mohla bydlet, pokud by splácela, ale to, se obávám, by také dlouho netrvalo.. Takže se obávám, že to skončí pouze obrovským dluhem zakladatelky, protože si vpodstatě vezme obrovskou nebankovní půjčku (s pořádným úrokem). Jak říkám, super byznys, ale pro někoho jiného:-)