Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky zajímá mne zda někdo máte zkušenosti s hypotékou přes „prostředníka“. Čili neberete hypotéku na sebe (např. jste v registru), ale dokládají se příjmy třetí, pro vás cizí osoby. Tato třetí osoba vezme hypotéku na své jméno a notářsky se podloží, že nesmí s tímto zakoupeným bytem/domem nijak nakládat a já se před notářem upíšu, že budu své závazky plnit a platit hypotéku. Po výmazu z registru je předává hypotéku zpět na mé jméno. Váš názor?
Blázníš? Bych se raději domluvila střeba s rodiči, ale určo ne s cizím člověkem
Já bych teda tohle pro nikoho neudělala, ani po nikom nechtěla. Je to o hubu v obou směrech.
Právěže každý v rodině, je nějak zadlužený, takže na hypotéku nedosáhne. Jsme pouze v bankovním registru a zbývá nám už jen rok a půl..pak bychom s přítelem dosáhli na bankovní hypotéku. Jenže oni začali povídat, že si můžeme říct částku jakou chceme, že nám k tomu sloučí všechny půjčky..tamtu třetí osobu „jakoby“ zaměstnají..prostě aby měli doložitelné příjmy a my budeme místo něj platit hypotéku..ale zdá se mi to najednou moc jednoduché a divné..moje mamka mi na to řekla, že je to jasný „bílý kůň“ Ještě dodám, že té třetí osobě za tu dobu 1 a půl roku odvedeme provize za to, že to dělá a toto riziko podstupuje. Jenže mi to vrtá hlavou..jestli to někdol už zažil.
Příspěvek upraven 03.07.13 v 19:35
Jako ze budes splacet dum psany na ciziho cloveka? Ani nahodou!
Kdyz pominu podvodniky, co kdyz treba nahodou zemre (pokud vemem tu nejhorsi variantu)?
@Nikimu nikdy, nikdy bych nesvěřila své finance třetí osobě, ať už je to příbuzný nebo nejlepší kamarádka, prostě nikdy! jen já a manžel, dokonce ani dětem nevěřím.
Počkejte ten rok a půl, a budete to mít bez starostí.
@Nikimu
Jestli vam chybi rok a pul do vymazu, tak proste pockejte. To zas neni tak dlouha doba.
@Nikimu píše:
Holky zajímá mne zda někdo máte zkušenosti s hypotékou přes „prostředníka“. Čili neberete hypotéku na sebe (např. jste v registru), ale dokládají se příjmy třetí, pro vás cizí osoby. Tato třetí osoba vezme hypotéku na své jméno a notářsky se podloží, že nesmí s tímto zakoupeným bytem/domem nijak nakládat a já se před notářem upíšu, že budu své závazky plnit a platit hypotéku. Po výmazu z registru je předává hypotéku zpět na mé jméno. Váš názor?
No dobrý, a teď tu o Karkulce…
Do tohodle může jít jen cvok (nebo člověk se záznamem v registru.
![]()
Určitě bych do toho nešla pohybuju se v bankovnictví a tohle je šílené řešení opravdu nikdy nevíš co se může stát a pak přijdete o dům a nic nezmůžete, co když za rok a půl na hypotéku stejně nedosáhnete. Změní se příjem rodiny a vy na hypotéku nedosáhnete jak budete situaci řešit potom?
@Nikimu píše:
Zkus nastudovat skutkovou podstatu úvěrového podvodu. Teď moje známa za podobné jednání dostala podmínku.
Do toho bych nesla nikdy s nikym, ani s tou rodinou…
A v neposledni rade, prijde mi to nejaky pritazeny za vlasy, je to vubec opravdu realne?
Tééda… Celá rodina zadlužená, proč se nezadlužit ještě více a splácet celé rodině dům - geniální nápad
. Nemluvě o legálnosti této akce. Ani se nedivím, že člověk, který nad tímto byť jen uvažuje, je zadlužen a spolu s ním i celá rodina.
@evill píše:
Tééda… Celá rodina zadlužená, proč se nezadlužit ještě více a splácet celé rodině dům - geniální nápad. Nemluvě o legálnosti této akce. Ani se nedivím, že člověk, který nad tímto byť jen uvažuje, je zadlužen a spolu s ním i celá rodina.
Ne celé rodině ale cizí osobě dům…
Jsem z toho tak vykulená, že píšu nesmysly…
@evill píše:
Tééda… Celá rodina zadlužená, proč se nezadlužit ještě více a splácet celé rodině dům - geniální nápad. Nemluvě o legálnosti této akce. Ani se nedivím, že člověk, který nad tímto byť jen uvažuje, je zadlužen a spolu s ním i celá rodina.
Co to meleš? Kdo psal, že jsem zadlužená?
Pokud nemáš jak přispět, tak sem radši nelez a jdi se projít na sluníčko. ![]()