Hypotéka - zástava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14210
28.9.14 21:24

Zalezi jestli ta cena neni prestrelena, coz casto byva. My kupovali byt a odhadni cena byla stejna jako kupni, ale nam to tedy bylo jedno a u prodavaneho bytu jsem mela odhad kvuli dani a tam to bylo taky temer shodne, tam jsem se naopak bala aby odhad nebyl vyssi a ja nemusela platit vyssi dan, protoze jsme s prodejem spechali a sli tak s cenou hodne dolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.14 21:26

@Svandu a je reálné, aby nám převedla zástavu, když jsme si brali hypo na 1,5 odhad starého domu byl 1,7 udělaný ale kvůli hypo.
A teď máme zbytek na hypo 1,3 ale máme vybrané dva domy (jeden 1,5 a druhý 1,460 mil.)
A je to paradox, protože chceme jít do lepšího, kde je občanský vybavenost a u stávajícího není nic…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.14 07:58

Nebo kolik myslíte, když se na dům podíváte, že by mohl mít odhad? Dům prodávají už rok a začínali na 1,740 mil.
 http://www.sreality.cz/…-/4221600604

• Citovat
  • Upravit
72725
29.9.14 07:58
@Anonymní píše:
@kolik @PoradcezPrahyChtěl bych se zeptat, když je na nemovitosti kupní cena 1460000,– a budete se dělat odhad, tak ten odhad bude stejný jako kupní cena? Nikdy ne vyšší?

to je hodně naivní myšlenka. Odhadní cena může být jakákoliv - i nižší, i vyšší, záleží na stavu nemovistoti. U nás kupní cena 1 mega, odhadní byla 1,2 mega :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.14 08:05

@martina.se tak o 200 tis. by nám stačilo mít vyšší odhadní cenu :mrgreen:

Jinak vím, že to je naivní myšlenka, ale musíme doufat.

• Citovat
  • Upravit
72725
29.9.14 08:16
@Anonymní píše:
@martina.se tak o 200 tis. by nám stačilo mít vyšší odhadní cenu :mrgreen:Jinak vím, že to je naivní myšlenka, ale musíme doufat.

tak nějak..se může stát, že to bude spíš značně nižší.. většinou to tak bývá, že kupní cena je nadhonocená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.14 08:20

@martina.se tak to bychom byli opravdu značně v prd… protože i kdybychom si chtěli brát novou hypo, tak kdyby byl odhad nižší, tak bychom jí ani nedostali :-(

• Citovat
  • Upravit
29.9.14 10:52
@Anonymní píše:
@martina.se tak to bychom byli opravdu značně v prd… protože i kdybychom si chtěli brát novou hypo, tak kdyby byl odhad nižší, tak bychom jí ani nedostali :-(

Tak v prd… můžete být i tak, i když vyjde odhad dobře, za pár let. Pokud to nemáte dobře spočítané a nemáte rezervy, je vždy riskantní se do hypotéky pouštět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.14 11:23

@PoradcezPrahy Je pravda, že moc rezerv nemáme, ale na druhou stranu už platíme hypotéku 6 let a zvládáme to bezproblémů, i když nám jednou za čas něco odejde.
Můžete mi prosím poradit, když by banka nedovolila změnit zástavu a převést hypotéku. Je možné použít zástavu na dům manželových rodičů?
Teď jsem našla vedle nich se v Praze prodává dům za 5 mil. A dům je ve stejném stavu. Nebylo by to bance divné, že chceme hypo převést na tak drahý dům?
Popřípadě, co by to pro ně znamenalo. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
29.9.14 11:29

My kupujeme dům a aby jsme byli na lepších procentech, tak dočasně dáváme do zástavy ještě byt, než bude stačit ten dům.

• Citovat
  • Upravit
29.9.14 11:29

Dům rodič jako zástavu lze použít. Divné to nikomu nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
29.9.14 11:30

Bance to nebude divne, ale musi s tim rodice souhlasit a kdybyste nesplaceli hypoteku, tak banka zabavi dum rodicu, proda v drazbe a vezme si z toho sluznou castku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.14 11:41

Děkuji všem za odpověď. Ještě mám dvě poslední otázky a to ty, jestli pak jde tu zástavu zase změnit, když by za 5-10 let byla víc umořená hypotéka. Tedy by to bylo po třetí. Nevím totiž, jestli to tak jde.

A ještě tu, že když bychom teď novou hypo nedostali, kvůli tomu, že jsem na RD a použili bychom jako ručení dům rodičů manžela, tak bychom byli více bonitní a šance by tam byla větší, nebo to na to nemá vliv?

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
14210
29.9.14 11:49

Menit zastavu teoreticky lze, ale musi s tim souhlasit banka, to uz nikdo nerekne, jestli s tim souhlasit bude nebo ne.

Zastava je v pripade hypoteky samozrejmosti, nema vliv na bonitu, budou posuzovat vase prijmy, platebni moralku atd. My dostali hypoteku i kdyz jsem byla uplne bez prijmu, ale manzel mel dostatecny prijem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.9.14 12:47
@Anonymní píše:
@martina.se tak to bychom byli opravdu značně v prd… protože i kdybychom si chtěli brát novou hypo, tak kdyby byl odhad nižší, tak bychom jí ani nedostali :-(

s tim je třeba počítat. Pokud jste výrazně do nemovitosti neinvestovali, tak nemovitost hodnotu ztratí celkem rychle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel