Hypotéka - zástava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19789
30.7.18 18:13
@robinka píše:
@kačka39 :kytka: :hug: dekuji mockrat.

Není zač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
30.7.18 18:14
@kačka39 píše:
@robinka Tenkrát jsme měli hypo u České spořitelny, tak nevím jestli to je jinde jiný, a je to asi 4 roy. Ale myslím že ty nový hypo todle nezmění.

Exekuční zástava u jakéhokoliv exekutora je jiná, než smluvní zástava kvůli hypotéce u kterékoliv banky. Tvůj příspěvek je off topic, ale hlavně že ti zakladatelka za něj pěkně poděkovala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
30.7.18 18:18
@kačka39 píše:
@robinka A má tu exekuci i na tu nemovitost? Jsem si to rpočetla znovu, ale pokud má exekuci třeba jen na plat, tak to by šlo ne? Ono z toho prvního příspěvku mě připadá, že dům má zastavený, a exekuci má jen tak mimo.

Veškerý majetek má exekučně zastavený = nemůže s ním nakládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
30.7.18 19:44

@eumedon Tak já jsem už předtím psala, že jsem si nevšimla tý exekuce, a sama zakladatelka vlastně neví, jestli to je exekuce nebo zástava na hypotéku. Pokud má na LV uvedeno zástavní právo smluvní, to asi exekuce nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101727
31.7.18 07:50

@kačka39 Zástavní právo smluvní určitě není exekuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101727
31.7.18 07:51
@eumedon píše:
Veškerý majetek má exekučně zastavený = nemůže s ním nakládat.

No, podle toho, co zakladatelka doplnila je na LV pouze zástavní právo smluvní a to exekuce není, takže po dohodě s tím, kdo tam tu zástavu má s tím nakládat půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
31.7.18 12:48

@robinka pozor, zástava hypotéky a zástava exekuce jsou dvě úplně rozdílné věci, které se sice podobně jmenují, ale význam je úplně jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel