Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@robinka Tenkrát jsme měli hypo u České spořitelny, tak nevím jestli to je jinde jiný, a je to asi 4 roy. Ale myslím že ty nový hypo todle nezmění.
@ka2ka j ne v exekuci ne, omlouvám se , tu exekuci jsem přehlídla. Ale kdyby to soused prodal, mohl by z toho zaplatit tu exekuci nebo aspoň část, ne_
@kačka39 píše:
@ka2ka j ne v exekuci ne, omlouvám se , tu exekuci jsem přehlídla. Ale kdyby to soused prodal, mohl by z toho zaplatit tu exekuci nebo aspoň část, ne_
jenže to by musel povolit exekutor a tot otázka jestli povolí a nebo nepovolí ![]()
@kačka39 píše:nemůže s tím nijak nakládat. Prodat by to musel s posvěcením exekutora celé a veškeré peníze použít na úhradu exekuce. Stejně by na tom zůstala zástava pěkně dlouho.
@ka2ka To by musel, ale třeba bude dražba na celou nemovitost, tak to by si museli ohlídat a domluvit si to.
@kačka39 píše:
@ka2ka To by musel, ale třeba bude dražba na celou nemovitost, tak to by si museli ohlídat a domluvit si to.
no jo, ale kupovat celou nemovitost pro pár metrů ? ![]()
@robinka A má tu exekuci i na tu nemovitost? Jsem si to rpočetla znovu, ale pokud má exekuci třeba jen na plat, tak to by šlo ne? Ono z toho prvního příspěvku mě připadá, že dům má zastavený, a exekuci má jen tak mimo.
Ja nevím.
V KN je ‚zastavni pravo smluvni‘. Od souseda info zmatene. Vim jen, ze rikal, ze dluzi pul mega, tak tam ma zastavu. Musim se znovu zeptat manzela, jak to je - exekuce??
@kačka39 když je exekuce v katastru, tak se zastavuje snad veškerý majetek ne?
No ale zastavní práávo smluvní je zastavení ve prospěch hypo , ne? To my tam máme taky tak, a exekuci nemáme. Jak tam je zapsaná exekuce? Já to nikdy nezkoumala.
@iiiv Když bude exekuce, tak na všechno, to jo. Ale zakl.nepsala, že má zapsanou exekuci v katastru.
@robinka píše:
Ja nevím.V KN je ‚zastavni pravo smluvni‘. Od souseda info zmatene. Vim jen, ze rikal, ze dluzi pul mega, tak tam ma zastavu. Musim se znovu zeptat manzela, jak to je - exekuce??
Je-li tam zástavní právo smluvní, je to zástava pro banku v rámci úvěru. Nicméně to, co po něm chcete, není jako chtít rohlík. V první řadě musí s prodejem souhlasit banka, která má na pozemku zástavu, ne majitel. Chcete jen kousek, takže se musí povolat geodet, vyměřit ten úsek, zanést ho do katastru. Pokud by to banka povolila, museli byste buď koupit se zástavou - což jako je fakt blbost, nebo by se muselo vyjmout ze zástavy, což stojí peníze pro banku. Musel by se udělat nový odhad, peníze za prodej by, předpokládám chtěla banka, což znamená mimořádný vklad do hypotéky, to má taky svá pravidla a poplatky. Opravdu to není prostě rohlík.
@Tunrida Dekuji. To jiste ne. Ale duvody pro koupi vážné, takže pokud to jen trochu pujde, budeme to muset absolvovat. A platit jak mourovati. ![]()
@kačka39 Exekuci v katastru poznas i když ji vidis poprvé, formulaci nevim, ale to z ni naprosto jasne.
@kačka39 exekuce je něco úplně jiného než zástava bance v případě hypotéky.