Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, hospitalizovali mě s hypertrofii plodu. menší 3 týdny, průtoky ok, zatím nic nezjištěno, další měření bude za týden a prý maturace plic, kdyby se to zhoršilo a muselo miminko ven.
Jen sedím a brečím, máte někdo zkušenosti, jak to dopadlo? Všude jsem četla, že spíše to je až ke konci těhotenství a dítě je dozrálé, jen malé. Ale co já, to jako mám být 3 měsíce v nemocnici.
Známá to měla, malá musela ven 36tt cca a byla na jip a v inkubatoru atd. Moc podrobností nemám, ale dopadlo to ok, malá je zdravá a dokonce i plně kojí, rozkojila se odsávačkou. Je důležité, aby vydržela vevnitř co nejdýl. Hlavně mysli pozitivně ![]()
Mně na to přišli, až 36.tt (dítě od kontroly ve 32.tt nevyrostlo). Důležité je, že jsou dobré průtoky! To já neměla už ani to. Důležité je, že se na to přišlo, takže to dopadne dobře, ale připrav se na to, že mimi půjde dřív a bude malinké ![]()
Ahoj, mám za sebou to samé. Ve 24tt se mimčo lišilo o 3 týdny. Do nemocnice mě hospitalizovali o 2 týdny později. Zůstala jsem tam až do porodu, který byl na přelomu 30 a 31tt. Miminko vážilo jen 990g. Po porodu byl ještě měsíc a půl v nemocnici, ale vše dobře dopadlo. Počítej i s variantou, že až do porodu se domů nedostaneš. Průtoky se musí hlídat několikrát denně, aby v případě nutnosti včas zasáhli. Držím pěsti a ať Ti to utíká ![]()
@Koty UTZ a průtoky mi práve buduz kontrolovat 1× za 14dnů, monitor2× týdně, jinak jen několikrát za den poslouchají srdíčko. Přije mi fakt, že je to stejné, jak kdybych sem docházela ambulantně.
No mě hlídali hodně od začátku, denně mi zkoušeli natáčet KTG, i když mimčo nešlo moc zachytit, taky mi několikrát denně poslouchali srdíčko. Ty průtoky si už přesně nepamatuju, ze začátku to denně nebylo, ke konci už ano. Dokonce mě jednou tahali i v noci z postele…jako já jsem zastáncem toho, že když jde o miminko, vydržím v nemocnici tak dlouho, jak bude potřeba. Je to nuda a zároveň stres, ale za zdravé dítě to rozhodně stojí.
Děkuji za zkušenosti, miminko je stále pozadu o cca 3tydny. Za16 dní pribralo pouze 150gr v 27+0 vážili cca700gr. Domů se asi nepodívam. Je mi smutno, brečim í, mam strach, co bude.
Ale můžu být ráda, že aspoň něco málo pribralo. Dr mi opakuji, že nedokážou říct, jak dlouho vydržím, je to nepředvídatelné. Zatím jsou ozvy ok, ale mimco je dost líné. Min se hýbe. Modlím se za zázrak, ať nabere do příštího měření víc, nebo ať se růst aspoň nespomaluje.
@Hadumi píše:
Mně na to přišli, až 36.tt (dítě od kontroly ve 32.tt nevyrostlo). Důležité je, že jsou dobré průtoky! To já neměla už ani to. Důležité je, že se na to přišlo, takže to dopadne dobře, ale připrav se na to, že mimi půjde dřív a bude malinké
Můžu se zeptat jak bylo velké @Hadumi
@Anonymní píše:
Podle měření 2,38 (36.tt) o týden později stejné, narodil se necelé 3 týdny před TP a měl trochu přes 2,4 kg. Po porodu se zjistili četné infarkty placenty, a to takové, že víceméně nefungovala. U dítěte těžká asfixie, po porodu oživování. Ale u tebe to bude dobré, protože na to přišli včas!
@Anonymní píše:
Jo a ještě se po porodu zjistila VVV srdce, to prý taky mohl být jeden z důvodů, proč tolik nerostl.
Ahoj, hospitalizovali mě s hypertrofii plodu. menší 3 týdny, průtoky ok, zatím nic nezjištěno, další měření bude za týden a prý maturace plic, kdyby se to zhoršilo a muselo miminko ven.
Jen sedím a brečím, máte někdo zkušenosti, jak to dopadlo? Všude jsem četla, že spíše to je až ke konci těhotenství a dítě je dozrálé, jen malé. Ale co já, to jako mám být 3 měsíce v nemocnici.